Program

Proslava Međunarodnog dana plesa u ZPC-u predstavama i besplatnim plesnim radionicama

Međunarodni dan plesa u ZPC-u

U čast začetniku modernog baleta i jednom od najvećih plesnih reformatora 29. travnja obilježava se Međunarodni dan plesa. ZPC ga ove godine obilježava premijerom, promotivnim cijenama ulaznica i besplatnim plesnim radionicama.

Zagrebački plesni centar i ove će godine obilježiti Međunarodni dan plesa s nekoliko plesnih predstava. U pripremi je i bogat popratni program.

Proslava započinje već 25. i 26. travnja kada su na rasporedu pretpremijera i premijera predstave Nedostupno koreografkinje Zrinke Lukčec Kiko. U subotu, 28. travnja, slijedi predstava programa Koreospektar Together we sound autorica Koraljke Begović i Nastasje Štefanić, a na sam Dan plesa, 29. travnja, na rasporedu je predstava rezidencijalnog programa Divine Blindness autorice Martine Granić.

Određen broj ulaznica za pretpremijeru i premijeru predstave Nedostupno bit će u slobodnoj prodaji. Ulaznice za predstave Together we sound i Divine Blindness mogu se kupiti po promotivnoj cijeni od 20 kuna.

U jutarnjim i popodnevnim satima u nedjelju građani će moći sudjelovati u besplatnim plesnim radionicama koje će održavati pedagozi i voditelji popodnevnih plesnih satova ZPC-a. One uključuju suvremeni ples, klasični balet, street mix i afro, a ulaz je otvoren baš za sve, bez obzira na prethodno plesno iskustvo.

Međunarodni dan plesa ustanovio je UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta (International Theatre Institute) 1982. godine U čast i sjećanje na Jean-Gorgesa Noverrea, začetnika modernog baleta i jednog od najvećih plesnih reformatora, odabran je upravo 29. travnja, dan kada je rođen. Manifestacijom se nastoji podsjetiti na vrijednost i važnost plesa kao umjetničke forme kao i probuditi one koji još nisu svjesni vrijednosti plesa i njegovog potencijala.

Za sve ostale informacije o programu, rasporedu predstava i rezervaciji ulaznica posjetite službenu stranicu ZPC-a.

Komentari na članak

Vezani članci

SRCE logo

Besplatna edukacija

Nauči nešto novo - SRCE nudi besplatne online tečajeve!

Budite spremni za nove izazove, budite jedan od onih koji će na svom prvom radnom mjestu znati više od drugih jer je radio na sebi i izvan studija. Iako mnogi to zanemaruju, istraživanja pokazuju kako baš ta neformalna edukacija čini presudnu točku pri zapošljavanju. Iskoristite ove mogućnosti koje SRCE nudi.

Natječaj za blogere

Pisanjem protiv mržnje

Otvoren natječaj za blogere i sve ljubitelje pisanja

S obzirom na to da se radi o kampanji za sprječavanje govora mržnje na internetu, prednost imaju blogeri, ali se mogu prijaviti svi koji su u svojim privatnim i/ili javnim djelima pisali o toleranciji.

Film "150 miligrama"

Filmovi

SC u siječnju časti studente projekcijama u Kinu Forum, u MM centru i dalje besplatne

U siječnju će se u Kinu Forum i MM centru prikazati šest filmova, mahom nominiranih za nagrade na prestižnim svjetskim festivalima, a studenti će ih moći pogledati potpuno besplatno.

Hawtin, Jackmaster i Hot Since 82 za najjače izdanje mts Dance Arene!

Exit festival

Hawtin, Jackmaster i Hot Since 82 za najjače izdanje MTS Dance Arene!

Potvrđeni su novi izvođači dosad najjače Exitove Dance Arene, a započela je omiljena akcija ulaznica Exit fanovima.

Naslovna (srce)

„Warm up“ u Jiggy baru

Let3 Disco zagrijava atmosferu za dugoočekivano Antivalentinovo

Let3 Disco priprema nenadmašnu zabavu u Jiggy baru nakon koje nećete moći dočekati drugo izdanje Antivalentinova.