LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Noć muzeja u Zadru

Program Arheološkog muzeja Zadar

Uz stalnu postavu prapovijesne i srednjovjekovne zbirke, AMZD predstaviti niz analiza i tehničkih inovacija koje se koriste u arheološkim istraživanjima.

Uz stalnu postavu prapovijesne i srednjovjekovne zbirke, AMZD predstaviti niz analiza i tehničkih inovacija koje se koriste u arheološkim istraživanjima.

Ove godine Arheološki muzej Zadar, uz stalnu postavu prapovijesne i srednjovjekovne zbirke, predstaviti će analize raznih znanstvenih disciplina koje se koriste u arheološkim istraživanjima. Posjetitelji će imati priliku saznati nešto o provedenim analizama i otkriti neke od zanimljivih zaključaka do kojih se došlo. Predstavit će se i niz tehničkih inovacija koje se posljednjih godina primjenjuju s ciljem precizinijeg dokumentiranja i prezentacije arheoloških nalazišta. Program je sljedeći:

Zlatan Novak - "3D lasersko skeniranje", od 18 do 23 sata
Branko Mušič - "Geofizička istraživanja", od 18 do 23 sata
Renata Šoštarić - "Arheobotaničke analize", od 18 do 23 sata
Robert Maršić - "Digitalno - analogno", od 23 do 1 sat
Daria Grosman - "Letjelica na daljinsko upravljanje", od 18 do 23 sata
Projekcija Ivana Čondića "Zapisi", od 18 do 1 sat
Projekcija "3D animacija antičke luke Nina u Zatonu", Astarta plus d.o.o., od 18 do 1 sat
Prezentacija višejezičnog multimedijalnog vodiča putem pametnog mobitela, od 18 do 1 sat
Radionice Maria Kotlara i Nevena Mazića "Video igra", Roberta Maršića i Jelene Vekić Bašić "Cijeli grad je igraonica", trajati će od 18 do 1 sat poslije ponoći


Noć Muzeja ove godine održati će se 31. siječnja, od 18 do 1 sat poslije ponoći.
Posjetitelje očekuje i prigodna prodaja muzejskih publikacija i suvenira. U planu je i nagradna igra koja će se objaviti na Facebook stranici Arheološkog muzeja Zadar.
 

Noć Muzeja AMZD 2014.
 
Noć Muzeja AMZD 2014. ; FOTO: AMZD
 

AMZD poručuje: 

Igrajte se s nama u Radionici, sudjelujte u nagradnoj igri na društvenoj mreži Facebook, otkrijte 3D animaciju i saznajte kako se snimala dokumentarna serija na arheološkom nalazištu. Dobrodošli u Arheološki muzej Zadar!

FOTO: AMZD