Nastup pod zvijezdama

Prodaju se ulaznice za ekskluzivni koncert Riječkog puhačkog trija, a lokacija je – skrivena

Riječki puhački trio

Oboist Antonio Haller, klarinetist Matej Pavić i fagotist Ivan Vargoš pripremaju program kao glazbeno putovanje u kojemu će se izmjenjivati djela hrvatskih i stranih kompozitora.

Skriveni koncert u produkciji Opere HNK-a Ivana pl. Zajca izvest će članovi Riječkog puhačkog trija u srijedu, 6. ožujka 2019, u 20 sati na posebnoj lokaciji. Bit će to pravi koncertni užitak na mjestu na kojem publika još nije imala prilike čuti ni vidjeti članove riječkog orkestra.

Oboist Antonio Haller, klarinetist Matej Pavić i fagotist Ivan Vargoš pripremaju program kao glazbeno putovanje u kojemu će se izmjenjivati djela hrvatskih i stranih kompozitora. Prva je kompozicija na koncertu Trio za obou, klarinet i fagot hrvatskog kompozitora Frana Lhotke koja će publiku u priču uvesti jednom meditacijom, a završiti razigranom fugom. Kroz pet stavaka Mozartovog Divertimenta br. 3 KV 439b uživat će se baš kao što se uživalo na nekom dvoru u 18. stoljeću. Treću skladbu na koncertom programu također je napisao Mozart, ali onaj hrvatski. Riječ je o Maloj suiti Borisa Papandopula. Kroz pet karakterno različitih stavaka ocrtava se sva njegova genijalnost. Jedno od najpoznatijih djela literature za ovakav puhački trio svakako je Cinq pieces en trio francuskog kompozitora J. Iberta. Također, kroz pet stavaka većinom napisanih u neoklasičnom stilu približit će duh francuske glazbe s početka 20. stoljeća.

Ulaznice za ekskluzivni skriveni koncert pod zvijezdama mogu se kupiti na blagajni HNK-a Ivana pl. Zajca, a o kojoj je točno riječkoj lokaciji riječ doznat će oni koji budu pratili službenu Facebook stranicu Kazališta

Komentari na članak

Vezani članci

Will Smith

Koncert u Poreču

FOTO: Pripreme Willa Smitha za MTV SummerBlast preplavile Instagram

Kako zarazni klasici megapopularnog Smitha zvuče uživo, moći ćete provjeriti 26. kolovoza. A kako se priprema za iščekivani nastup, provjerite u fotogaleriji koju smo vam pripremili.

Michail Lifits

Koncert u riječkom HNK-u

Pijanistička zvijezda zatvara sezonu u „Zajcu”

Uz riječki orkestar nastupit će solist, pijanistički virtuoz Michail Lifits, koji u Rijeku stiže nakon što je nastupio na nekim od najvažnijih svjetskih koncertnih podija te svojom iznimnom muzikalnošću vrlo brzo na sebe skrenuo pažnju cijelog glazbenog svijeta.

Opera "Falstaff"

Premijera u HNK Ivana pl. Zajca

Falstaff u operi i dalje ima muški poriv ostati zauvijek mladim – zbog žena

Intenzivnu kolektivnu igru, punu komičnog naboja i duhovitih zapleta, prikazat će riječki HNK te time zatvoriti jedinstveni operni projekt „Verdi-Shakespeare-Surian”.

Neno Belan i Fiumens

Koncert

Neno Belan & Fiumensi sviraju kompletan opus Đavola u rekonstruiranoj Tvornici

Izuzetnoj grupi glazbenika, Neni Belanu i njegovim Fiumensima, pripala je čast da prvi nastupe u novom i rekonstruiranom prostoru Tvornice kulture.

Ljetni vrt u Vintageu

Događanja u Vintageu i Kavezu

Akustičnim koncertom otvara se ljetni vrt iznad Savske 160

Druga sezona rada ljetnog vrta Kaveza i Vintage Industriala slavi se uz besplatni akustični koncert na ljetnoj pozornici koji će 1. lipnja održati Domagoj Šimek iz grupa She Loves Pablo i Muscle Tribe of Danger and Excellence.