New York zove svjetske umjetnike

Prijavite se na natječaj za sudjelovanje na Art Omi programu i dobijte vlastiti studio u New Yorku

Najava Art omi

Službeno je raspisan natječaj za sudjelovanje u jednom od najvećih programa umjetničkog razvijanja, Art omi. Poticajnom okolinom u mirnom seoskom okruženju Hudson River Valleya te aktivnim sudjelovanjem u radionicama, prezentacijama i raspravama, ovaj program omogućava prijateljstvo 30-ak pojedinaca vezanih neraskidivim konopcem umjetnosti.

Art Omi i Galerija objavili su službeni početak natječaja za sudjelovanje u Art Omi programu. Prijaviti se mogu svi umjetnici koji borave na teritoriju Republike Hrvatske te aktivno djeluju unutar tri godine Prijave se primaju do 31. siječnja 2017., a samo sudjelovanje odvija se od 15. lipnja do 11. srpnja 2017.

Art Omi neprofitna je organizacija koja okuplja umjetnike svih strana svijeta u malu zajednicu surađivanja i prijateljstva. Umjetnicima je osiguran besplatan smještaj s hranom u ruralnom dijelu New York Statea, točnije u samoj Hudson River Valley udaljenoj dva i pola sata od New York Cityja. Također, svaki sudionik ima pravo na vlastiti studio u kojemu će stvarati narednih mjesec dana.

Umjetnici se imaju priliku razvijati unutar poticajne okoline međukulturalne raznolikosti i kritičkih ocjena koje im Art Omi omogućava. Za to je zaslužan kritičar koji će također boraviti u kampu. Njegova je uloga poticati rasprave te obilaziti svaki studio. Umjetnicima su, pored kritičara, dostupni i mnogi drugi savjetnici i voditelji galerija za razgovor.

Vrhunac događaja je Dan otvorenog studija kada su radovi dostupni javnosti, a autori spremni na pitanja. Prošle godine sudjelovalo je 30 umjetnika iz cijelog svijeta, od Zimbabwea do Jamaice.

Na službenoj stranici Art Omija ističu da za prijavu nije važno da natjecatelj studira na Akademiji već i da su svi samouki umjetnici dobrodošli. Jedini uvjet je minimalno tri godine aktivnog djelovanja na polju profesionalne umjetnosti.

Na sudjelovanje su pozvani svi umjetnici koji zadovoljavaju zahtjev o trogodišnjem iskustvu, a bave se vizualnom ili auditivnom kulturom performansom ili društvenom praksom.

Komentari na članak

Vezani članci

Ured

Raspisani natječaji

Otvorene pozicije u Uredima riječkog Studentskog zbora

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci traži studente koji će svojim idejama doprinijeti studentskom životu u Rijeci, a svi zainteresirani prijaviti se mogu do 11. prosinca.

ideja

Grad Bjelovar

Za najbolju projektnu ideju nude se vrijedne nagrade

Prijavite se na natječaj za najbolju projektnu ideju pod nazivom „Bjelovar Startup 2018.“ u organizaciji grada Bjelovara i osvojite 100 000 kuna. Prijave traju do 1. travnja.

Izložba Ive Friščića

Otvorenje izložbe

Stvaralaštvo Ive Friščića putuje Hrvatskom povodom 80. obljetnice njegova rođenja

Posjetitelji u Osijeku, Koprivnici, Križevcima, Opatiji i Bjelovaru imaju priliku vidjeti putujuću izložbu „Neću ravnalo, hvala” povodom 80. obljetnice rođenja umjetnika Ive Friščića.

EP

Studentska karta do Bruxellesa

Prijavi se za stažiranje u Europskom parlamentu

Apsolvent ste društvenih studija? Imate dobre ocjene? Zanima vas Europska unija? Što čekate, prijavite se na natječaj za plaćeni staž u Bruxellesu!

Časopis Jat

Časopis studenata kroatistike

Poziv studentima na slanje radova za objavu u 4. broju časopisa Jat

Uredništvo časopisa Jat zaprima radove studenata o intertekstualnosti, intermedijalnosti i interdisciplinarnosti za objavu u novom broju. Radove i upite studenti mogu slati do 1. svibnja 2018.