Projekcije u Tuškancu

Premijerno prikazani kratkometražni filmovi studenata VERN'a

Gledalište kina Tuškanac, filmovi s VERNa

Studentsku interpretaciju psihičkih poremećaja, opsjednutosti i ludila, parodije obiteljske drame i dokoličarenja prenesene su u filmovima „F60.3“, „Dijagnoza“, „Posljednja piletina“ i „NZG“.

U prepunoj dvorani kina Tuškanac u ponedjeljak navečer održana je javna premijera kratkometražnih igranih filmova studenata 2. godine VERN'ovog preddiplomskog studija Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje. Uspješno su ih realizirali pod mentorstvom i u suradnji s eminentnim imenima domaće audiovizualne industrije.

Studentsku interpretaciju psihičkih poremećaja, opsjednutosti i ludila, parodije obiteljske drame i dokoličarenja izvrsno su na platnu prenijeli glavni protagonisti poput Filipa Nole, Laure Anić-Kaliger, Svena Medvešeka, Gorana Grgića, Slavka Jurage, Jadranke Đokić, Anisa Galijatovića i mnogih drugih. Riječ je o filmovima F60.3, Dijagnoza, Posljednja piletina i NZG

Projekcijama filmova u Tuškancu prisustvovao je i dio glumaca koji su zajedno sa studentskim filmskim ekipama izašli na pozornicu. Premijeru nisu propustila niti poznata domaća lica iz filma, kulture, sporta i glazbe, poput redatelja Vinka Brešana i Nevena Hitreca, Ćire Blaževića, Marijana Brkića Brka iz Parnog valjka, Radoslava Jovanova Gonza te glumaca Gorana Grgića, Slavka Jurage, Renea Medvešeka i Anisa Galijatovića.

 – Studentske filmove, koji su većinom rezultat rada studenata druge godine studija Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja,  mentorirali su njihovi predavači Vinko Brešan, Neven Hitrec, Ivan Maloča i Višnja Skorin, a osobito nam je drago da u njima glume profesionalni glumci, poput Gorana Grgića, Jadranke Đokić, Svena Medvešeka, Slavka Jurage, Filipa Nole i mnogih drugih, kojima zahvaljujemo jer su prepoznali rad i talent ovih mladih ljudi i omogućili im stjecanje zaista iznimnog iskustva. Zadatak im nije bio lak, studenti su bačeni u vatru nakon samo godinu i pol učenja, no mislim da su ga dobro obavili i da su zavrijedili vidjeti svoje prve kratke igrane filmove na velikom platnu. – izjavila je voditeljica studija dr. sc. Ozana Ramljak.

Komentari na članak

Vezani članci

Održan University-Business Forum 2017.

„University-Business Forum“

Fakulteti razvijaju modele učenja kroz rad, ministarstvo najavilo natječaj za potpore

– Akademsku se zajednicu mora senzibilizirati na činjenicu da studentima treba više praktičnih kompetencija, više stručne prakse i mogućnosti da steknu određene kompetencije koje će im olakšati traženje posla. – naglasila je dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.

Definiraj svoj put

Projekt Udruge Studenata Vern-a i i DEF-Ux tima

„Definiraj svoj put“

„Ako danas definirate što je to što želite u životu, lakše ćete napraviti potrebne korake i definirati kriterije koji će vas pratiti cijeli život.“

Auto u snijegu

Snijeg opet iznenadio

Studentske reakcije na snježno nevrijeme

Zanimljivo terensko istraživanje proveo je naš stručni istraživački tim, koji je marljivo prikupio podatke o mišljenjima studenata o snijegu koji nas je i ove godine uhvatio nespremne. 

Predavanje, univerzalna slika

Sveučilište u Rijeci

Poznata hrvatska političarka govorit će o odnosima s javnošću studentima u Opatiji

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki održat će predavanje političarka i profesorica na VERN'u Mirela Holy na temu odnosa s javnošću. Pozivaju se svi zainteresirani studenti da se pridruže predavanju.

Noć znanja

Zaključci Noći znanja

„Znanje ne smije ostati zatvoreno u učionicama”

Rektor Sveučilišta VERN' prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila otvorio je prvo izdanje Noći znanja. Istaknuo je kako su akademski centri generatori novih znanja, ali je napomenuo da znanje ne smije ostati zatvoreno u učionicama i istraživačkim centrima, nego ono mora biti na korist društva i javno dostupno.