Projekcije u Tuškancu

Premijerno prikazani kratkometražni filmovi studenata VERN'a

Gledalište kina Tuškanac, filmovi s VERNa

Studentsku interpretaciju psihičkih poremećaja, opsjednutosti i ludila, parodije obiteljske drame i dokoličarenja prenesene su u filmovima „F60.3“, „Dijagnoza“, „Posljednja piletina“ i „NZG“.

U prepunoj dvorani kina Tuškanac u ponedjeljak navečer održana je javna premijera kratkometražnih igranih filmova studenata 2. godine VERN'ovog preddiplomskog studija Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje. Uspješno su ih realizirali pod mentorstvom i u suradnji s eminentnim imenima domaće audiovizualne industrije.

Studentsku interpretaciju psihičkih poremećaja, opsjednutosti i ludila, parodije obiteljske drame i dokoličarenja izvrsno su na platnu prenijeli glavni protagonisti poput Filipa Nole, Laure Anić-Kaliger, Svena Medvešeka, Gorana Grgića, Slavka Jurage, Jadranke Đokić, Anisa Galijatovića i mnogih drugih. Riječ je o filmovima F60.3, Dijagnoza, Posljednja piletina i NZG

Projekcijama filmova u Tuškancu prisustvovao je i dio glumaca koji su zajedno sa studentskim filmskim ekipama izašli na pozornicu. Premijeru nisu propustila niti poznata domaća lica iz filma, kulture, sporta i glazbe, poput redatelja Vinka Brešana i Nevena Hitreca, Ćire Blaževića, Marijana Brkića Brka iz Parnog valjka, Radoslava Jovanova Gonza te glumaca Gorana Grgića, Slavka Jurage, Renea Medvešeka i Anisa Galijatovića.

 – Studentske filmove, koji su većinom rezultat rada studenata druge godine studija Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja,  mentorirali su njihovi predavači Vinko Brešan, Neven Hitrec, Ivan Maloča i Višnja Skorin, a osobito nam je drago da u njima glume profesionalni glumci, poput Gorana Grgića, Jadranke Đokić, Svena Medvešeka, Slavka Jurage, Filipa Nole i mnogih drugih, kojima zahvaljujemo jer su prepoznali rad i talent ovih mladih ljudi i omogućili im stjecanje zaista iznimnog iskustva. Zadatak im nije bio lak, studenti su bačeni u vatru nakon samo godinu i pol učenja, no mislim da su ga dobro obavili i da su zavrijedili vidjeti svoje prve kratke igrane filmove na velikom platnu. – izjavila je voditeljica studija dr. sc. Ozana Ramljak.

Komentari na članak

Vezani članci

Spring cleaning

Svjetski festival animiranog filma

Odnos stripa i animacije tema je 27. zagrebačkog Animafesta

Pored tradicionalnih lokacija, kina Europa i Tuškanac, projekcije Animafesta 2017. odvijat će se i na novoj lokaciji Kinoteke.

UniSport HR

Studentski futsal

Nova sezona UniSport Futsal Lige u studenom

Malonogometni turnir futsalskih reprezentacija hrvatskih sveučilišta i veleučilišta počinje 23. studenog. Ove akademske godine UniSport Futsal Liga igra se u Zadru, Varaždinu i Osijeku.

VERN-ovi studenti idu u San Francisco

Studenti VERN-a na putu za San Francisco

Hrvatski studenti na globalnom natjecanju predstavljaju portal o izbjeglicama

Studenti VERN-a predstavit će u San Franciscu ideju o "news" portalu koji bi omogućio humanije viđenje izbjeglica te poboljšao odnos prema njima. Time ulaze u konkurenciju za prestižnu nagradu.

ZFF press

Predstavljanje programa

Društveno angažirani naslovi u fokusu 15. Zagreb Film Festivala

Petnaestu godinu zaredom Zagreb Film Festival posjetiteljima nudi žanrovski raznolik filmski program iz Hrvatske, ali i Europe i svijeta. Ove se godine Festival širi i izvan grada Zagreba, a posjetitelji mogu uživati i u filmovima i u nizu popratnih sadržaja.

VERN

Veleučilište VERN'

10. konferencija o menadžmentu, liderstvu i upravljanju

Konferencija 10th European Conference on Management, Leadership and Governance u organizaciji Academic Conferences and Publishing International i Veleučilišta VERN'