Obiteljska saga u Gavelli

Pregršt alkohola i histerije u jubilarnom „Kolovozu u okrugu Osage"

Kolovoz u okrugu Osage

Crna komedija „Kolovoz u okrugu Osage" premijerno je izvedena 27. veljače 2015. godine. Tijekom proteklih 49 izvedbi pogledalo ju je 17 tisuća gledatelja.

Pedeseta izvedba predstave Kolovoz u okrugu Osage održat će se u subotu, 28. siječnja 2017., u kazalištu Gavella. Riječ je o djelu Tracyja Lettsa, u režiji Slađane Kilibarde i Gavellinoj produkciji.

Kolovoz u okrugu Osage crna je komedija koja donosi priču o tipično disfunkcionalnoj obitelji, o trima generacijama klana iz Oklahome čije mnoštvo problema naguranih pod tepih izlazi na površinu. Nakon što je praizvedena 2007., ova je obiteljska saga pomela sve pred sobom i osvojila sve kazališne nagrade.

Nježnost i okrutnost kod Lettsa lice su i naličje prisnosti, a nezaboravni karakteri nižu se pred nama, okupani neurozama, alkoholom, tabletama, histerijom, izgubljenošću, željom za bijegom. Predstavu koja je premijerno izvedena 27. veljače 2015. do sada je pogledalo više do 17 000 gledatelja, a osim na matičnoj sceni, vidjela ju je publika u Beogradu, Zadru, Rijeci, Slavonskom Brodu i Vinkovcima.

U predstavi igraju: Anja Šovagović Despot, Zoran Gogić, Bojana Gregorić Vejzović, Janko Rakoš, Anja Đurinović, Antonija Stanišić Šperanda, Nela Kocsis, Jelena Miholjević, Darko Milas, Hrvoje Klobučar, Lukrecija Tudor, Ranko Zidarić i Đorđe Kukuljica, scenografkinja je Valentina Crnković, a kostimografkinja Marita Ćopo.

Anja Šovagović Despot za ulogu Violet Weston nagrađena je Nagradom hrvatskog glumišta 2015. za najbolju žensku ulogu. Dobitnica je nagrade publike na Gavella fairu 2015., nagrade za najbolju žensku ulogu na 30. Gavellinim večerima, nagrade Fabijan Šovagović na 23. Festivalu glumca te je za lik manipulativne majke nagrađna godišnjom nagradom Vladimir Nazor za kazališnu umjetnost za 2015. godinu.

Komentari na članak

Vezani članci

Kralj Rikard III.

Premijera u Gavelli

„Rikard III.” na pozornicu donosi svijet gdje je čovjek čovjeku vuk

Prva pouzdano utvrđena izvedba „Kralja Rikarda III” dogodila se davne 1633. godine, a ovog nas tjedna očekuje nova u Gavelli.

Predstava "Nevjerojatan događaj"

Kazališne izvedbe

Obnavlja se nagrađivana predstava „Nevjerojatan događaj”; uskoro u Teatru Exit

– Saznat ćete kak jedan taksist baš tog dana ni imal sreće... i kak se promotorica zdravog života našla na fasadi i skočila s trećeg kata... i kak je zaposlenica Zoološkog vrta liznula žabu... – stoji u najavi nove Exitove predstave.

Dundo Maroje u Gavelli

Osvrt na predstavu „Dundo Maroje"

Stav'te pamet na komediju!

Predstavu „Dundo Maroje" izvela je Studentska glumačka družina Negromanti i Pometnici u kazalištu Gavella. Kroz dva i pol sata izvedbe stvorili su pravo renesansno ozračje.

Kazalište

Kazališna premijera

Nesvakidašnja komedija koja je doživjela velik uspjeh u svijetu uskoro i u Kerempuhu

Rene Medvešek svojim senzibilnim redateljskim rukopisom gradi ovaj čudesni svijet koji vječno balansira na rubu potpune eksplozije i samouništenja. Unutar bogatih slojeva teksta pronalazimo posvećenost socijalnoj tematici, bridak crni humor, elemente bajke, fantastike, ironije i groteske.

Predstava- Bitka na Neretvi

Festival nezavisnog kazališta u Opatiji

Nemojte propustiti svoju povijesnu šansu, borite se na Neretvi

Metadramski i nadpovijesni spektakl "Bitka na Neretvi" prikazat će se na Festivalu nezavisnog kazališta u Opatiji. Riječ je o interaktivnoj predstavi koja sažima iskustva stvarnih bitaka.