Susret dramskih umjetnika

Predstavljanje mladih glumaca, redatelja, dramskih pisaca i kostimografa u Gavelli

Dani ogranka mladih

U atriju Gavelle održavaju se drugi susreti mladih dramskih umjetnika. Njihovo djelovanje predstavit će se široj publici kroz tri dana manifestacije. Ulaz je slobodan svim zainteresiranima.

Najmlađi ogranak Hrvatskog društva dramskih umjetnika u suradnji s Gradskim dramskim kazalištem Gavella od 31. ožujka do 2. travnja u atriju ovog kazališta organizira druge susrete mladih dramskih umjetnika, 2. Dane Ogranka mladih. Dani su koncipirani kao platforma za predstavljanje mladih glumaca, redatelja, dramskih pisaca i kostimografa stručnoj i široj javnosti kroz različite sadržaje. Oslanjajući se na uspješnu trodnevnu manifestaciju koja se održala prošlog svibnja, ovogodišnji Dani donose raznovrsan program. Ulaz je slobodan.

U četvrtak 31. ožujka manifestaciju otvara izložba Od skice do kostima mladih kostimografkinja Tee Bašić i Anamarije Filipović Srhoj u sklopu koje će ove dvije mlade kostimografkinje prikazati proces nastanka kostima od grube skice, preko tehničkih skica do finalne realizacije kostima u predstavi. Nakon otvaranja izložbe slijedi predavanje o ambijentalnom kazalištu profesora i redatelja Ivice Kunčevića, koji je svoja razmatranja objavio i u knjizi Ambijentalnost na Dubrovačku. U spomen na 400. godišnjicu smrti Williama Shakespearea, četvrtak završava s večeri poezije na kojoj će, uz poeziju po vlastitom izboru, glumci recitirati i Shakespeareove stihove.

Centralno događanje, omnibus pet desetominutnih predstava nazvan Tespijada, održat će se u petak 1. travnja u 17 sati. Desetominutne predstave na temu međuljudskih odnosa i tolerancije napisali su mladi dramski pisci Kristina Gavran, Espi Tomčić, Mateja Posedi, Filip Jurjević i Valentina Galijanović, a na scenu će ih postaviti redatelji Frana Marija Vranković, Lovro Krsnik, Iva Srnec, Tena Orečić Tonković i Paolo Tišljarić.

Burza mladih, na kojoj će se predstaviti sedmominutnim programom članovi Ogranka, kao i okrugli stol Audicije i kastinzi, na kojem će sudjelovati Suzana Zubčić iz Val produkcije, Nina Barič i Martina Subašić s Nove TV i redateljica Čejen Černić, održat će se u subotu 2. travnja. U subotu će se održati i natjecateljski kazališni kviz pod vodstvom Šiška Horvata Majcana, a Dane Ogranka mladih zatvorit će druženje uz koncert Filipa Šovagovića i gostiju.

Komentari na članak

Vezani članci

Nicolo Sertorio

Fotografija u svijetu društvenih medija

Sertorio prenosi svoja iskustva u kreiranju fotografske scene

Sveučilišni centar Koprivnica ugostit će poznatog kalifornijskog fotografa. Kroz predstavljanje autorskih fotografija i zanimljivo predavanje, Sertorio će studentima prenijeti svoja bogata iskustva.

CINAZ logo

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Razbistrite svoj um "shiatsu" i "DO IN" vježbama u CINAZ-u

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Marita Juričić upoznaje zainteresirane s raznim vještinama tradicionalnih medicina te načinima njihove praktične primjene u svakodnevnom životu.

Vožnja biciklom

Radionica Sindikata biciklista

Dan bez automobila: naučite zašto je odlično koristiti teretni bicikl!

Radionica se održava sutra, na Dan bez automobila, 22. rujna, od 10 do 15 sati u Frankopanskoj ulici 1.

Filozofski fakultet Osijek

Putopisno predavanje

Pet djevojaka progovara o volontiranju na rubu Afrike

Ako želiš saznati sve o običajima, hrani, kulturi i gostoprimstvu Maroka, ne propusti putopisno predavanje.

Predavanje predsjednice Ustavnog suda RH

Udruga Pravnik

Pozivaju li se sudovi na načelo demokracije, pita se predsjednica Ustavnog suda

Udruga Pravnik organizirala je predavanje predsjednice Ustavnog suda RH. Brojni studenti su se zainteresirali za aktualne probleme hrvatskog pravosuđa.