Susret dramskih umjetnika

Predstavljanje mladih glumaca, redatelja, dramskih pisaca i kostimografa u Gavelli

Dani ogranka mladih

U atriju Gavelle održavaju se drugi susreti mladih dramskih umjetnika. Njihovo djelovanje predstavit će se široj publici kroz tri dana manifestacije. Ulaz je slobodan svim zainteresiranima.

Najmlađi ogranak Hrvatskog društva dramskih umjetnika u suradnji s Gradskim dramskim kazalištem Gavella od 31. ožujka do 2. travnja u atriju ovog kazališta organizira druge susrete mladih dramskih umjetnika, 2. Dane Ogranka mladih. Dani su koncipirani kao platforma za predstavljanje mladih glumaca, redatelja, dramskih pisaca i kostimografa stručnoj i široj javnosti kroz različite sadržaje. Oslanjajući se na uspješnu trodnevnu manifestaciju koja se održala prošlog svibnja, ovogodišnji Dani donose raznovrsan program. Ulaz je slobodan.

U četvrtak 31. ožujka manifestaciju otvara izložba Od skice do kostima mladih kostimografkinja Tee Bašić i Anamarije Filipović Srhoj u sklopu koje će ove dvije mlade kostimografkinje prikazati proces nastanka kostima od grube skice, preko tehničkih skica do finalne realizacije kostima u predstavi. Nakon otvaranja izložbe slijedi predavanje o ambijentalnom kazalištu profesora i redatelja Ivice Kunčevića, koji je svoja razmatranja objavio i u knjizi Ambijentalnost na Dubrovačku. U spomen na 400. godišnjicu smrti Williama Shakespearea, četvrtak završava s večeri poezije na kojoj će, uz poeziju po vlastitom izboru, glumci recitirati i Shakespeareove stihove.

Centralno događanje, omnibus pet desetominutnih predstava nazvan Tespijada, održat će se u petak 1. travnja u 17 sati. Desetominutne predstave na temu međuljudskih odnosa i tolerancije napisali su mladi dramski pisci Kristina Gavran, Espi Tomčić, Mateja Posedi, Filip Jurjević i Valentina Galijanović, a na scenu će ih postaviti redatelji Frana Marija Vranković, Lovro Krsnik, Iva Srnec, Tena Orečić Tonković i Paolo Tišljarić.

Burza mladih, na kojoj će se predstaviti sedmominutnim programom članovi Ogranka, kao i okrugli stol Audicije i kastinzi, na kojem će sudjelovati Suzana Zubčić iz Val produkcije, Nina Barič i Martina Subašić s Nove TV i redateljica Čejen Černić, održat će se u subotu 2. travnja. U subotu će se održati i natjecateljski kazališni kviz pod vodstvom Šiška Horvata Majcana, a Dane Ogranka mladih zatvorit će druženje uz koncert Filipa Šovagovića i gostiju.

Komentari na članak

Vezani članci

Vladimir skate film festival 2018, izložba

Vladimir skate film festival

Hrvatska domaćin skateboarding manifestacije koja je prema mnogima najznačajnija u Europi i svijetu

9. Vladimir počinje 26. rujna izložbom sedam umjetnika različitih stilova i estetika, ali sa zajedničkim motivom – skateboardingom. Događaj će u Fažani, Puli i na Brijunima okupiti ukupno stotinjak skejtera i umjetnika iz cijelog svijeta.

Leo Mršić

„Storytelling"

Presjek razvoja tehnologije na Večeri matematike

Leo Mršić 7. prosinca na Algebri će održati predavanje na temu „Storytelling with math – o tehnologiji analize podataka".

Davor Zupičić

„Crowdfunding” kampanja

Student ADU-a izrađuje fotografski esej o važnosti skloništa za nezbrinute životinje

Davor Zupičić „crowdfunding” kampanjom prikuplja novac potreban za snimanje analognih fotografija u Dumovcu i sudjelovanje u izložbi na Akademiji dramske umjetnosti

Profesor i problemi s tipkanjem

Iz akademskog života

Tipovi profesora koje ima svaki fakultet

Na fakultetima ima različitih profesora i profesorica, svaki se po nečemu ističe. Ipak, može se izdvojiti 8 tipova koji su prisutni na svakom fakultetu.

Izložba u Galeriji SKC

Poziv Galerije SKC

Studenti dobivaju priliku za izlaganje svojih radova na izložbi „Rijeka umjetnosti”

Do 15. siječnja zaprimaju se prijave studentskih radova koji će se izložiti 1. veljače u Galeriji SKC.