Projekt „Mladi filmofili"

Poziv ljubiteljima sedme umjetnosti na valoriziranje filmova 65. Pulskog filmskog festivala

Pula film festival

Pulski filmski festival do 30. svibnja 2018. zaprima prijave mladih ljubitelja filmova za sudjelovanje u projektu „Mladi filmofili". Odabranim kandidatima Festival osigurava smještaj, prehranu i akreditacije za festivalske projekcije.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih filmskih festivala – Pulski filmski festival i ove je godine u potrazi za ljubiteljima filma koji bi voljeli sudjelovati u projektu Mladi filmofili. Riječ je o projektu koji već niz godina okuplja neafirmirane mlade, ali i buduće profesionalce iz područja audiovizualnih djelatnosti te ostale ljubitelje sedme umjetnosti s ciljem obogaćivanja vlastitog promišljanja filma.

Uz niz zanimljivih zadataka odabrani će kandidati trebati kritički valorizirati filmove 65. izdanja Festivala koji će se ove godine održati od 14. do 22. srpnja. Mladim filmofilima bit će omogućeno gledanje filmova, interakcija s filmskim ekipama, upoznavanje autora i producenata iz cijele Europe, sudjelovanje u panelima te objavljivanje filmskih kritika.

U sustavno promišljanje gledanja filmova odabrane će kandidate uvesti uvaženi filmski kritičar Tomislav Kurelec, koji će ih usmjeraviti u filmskih razgovorima i raspravama tijekom trajanja Festivala. Svim odabranim filmofilima Pulski filmski festival osigurava smještaj, prehranu, festivalske kataloge i materijale te posebne akreditacije za sve festivalske projekcije i popratne programe.

Na projekt se mogu prijaviti mladi od 18 do 29 godina od kojih se očekuje izvrsno vladanje hrvatskim i engleskim jezikom. Kandidati se prijavljuju ispunjavanjem prijavnog obrasca najkasnije do 30. svibnja 2018. Uz sažeto motivacijsko pismo kandidati trebaju ostaviti jednu recenziju hrvatskog dugometražnog filma po vlastitom izboru (produkcije u posljednjih pet godina). Imena izabranih bit će objavljena na službenoj mrežnoj stranici 11. lipnja 2018. 

Komentari na članak

Vezani članci

lav

Filmska umjetnost

Sedam zanimljivih činjenica o „Kralju lavova”

Jedan od najpoznatijih crtića u povijesti promijenio je svijet animacije, a ove je godine doživio novo izdanje. Saznajte nekoliko iznenađujućih činjenica o Kralju lavova.

Waterphone

Instrument iz horor filmova

Upoznajte instrument koji stvara najstrašnije zvukove!

Mnogi od vas su se sigurno nekad zapitali kako nastaju strašni zvukovi u horor filmovima, zar ne?

Nuklearna elektrana Krško

Natječaj za dodjelu stipendija

Nuklearna elektrana Krško traži stipendiste

Zainteresirani studenti diplomskih studija strojarstva, elektrotehnike i energetike svoje prijave moraju poštom poslati na adresu Elektrane do utorka, 20. listopada 2015.

Radionica "Most prema uspjehu", siječanj

„Most prema USPJEHU”

VIDEO: Besplatne radionice za mlade koji žele uspjeti, i to kao društveni poduzetnici

Još je malo vremena ostalo za prijavu na besplatne radionice koje se održavaju u sklopu projekta „Most prema USPJEHU”, kojim udruga O.A.ZA. zainteresiranim kandidatima pruža relevantna znanja i vještine za pokretanje društvenog poduzeća.

JOle

Sveučilište Jurja Dobrile

Jole, The Night Express i Lukka na Brucošijadi u Puli

Cijena ulaznice za studente je 20 kuna, ali broj ulaznica je ograničen na jednu po studentu, uz predočenje iksice ili indeksa.