Projekt „Mladi filmofili"

Poziv ljubiteljima sedme umjetnosti na valoriziranje filmova 65. Pulskog filmskog festivala

Pula film festival

Pulski filmski festival do 30. svibnja 2018. zaprima prijave mladih ljubitelja filmova za sudjelovanje u projektu „Mladi filmofili". Odabranim kandidatima Festival osigurava smještaj, prehranu i akreditacije za festivalske projekcije.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih filmskih festivala – Pulski filmski festival i ove je godine u potrazi za ljubiteljima filma koji bi voljeli sudjelovati u projektu Mladi filmofili. Riječ je o projektu koji već niz godina okuplja neafirmirane mlade, ali i buduće profesionalce iz područja audiovizualnih djelatnosti te ostale ljubitelje sedme umjetnosti s ciljem obogaćivanja vlastitog promišljanja filma.

Uz niz zanimljivih zadataka odabrani će kandidati trebati kritički valorizirati filmove 65. izdanja Festivala koji će se ove godine održati od 14. do 22. srpnja. Mladim filmofilima bit će omogućeno gledanje filmova, interakcija s filmskim ekipama, upoznavanje autora i producenata iz cijele Europe, sudjelovanje u panelima te objavljivanje filmskih kritika.

U sustavno promišljanje gledanja filmova odabrane će kandidate uvesti uvaženi filmski kritičar Tomislav Kurelec, koji će ih usmjeraviti u filmskih razgovorima i raspravama tijekom trajanja Festivala. Svim odabranim filmofilima Pulski filmski festival osigurava smještaj, prehranu, festivalske kataloge i materijale te posebne akreditacije za sve festivalske projekcije i popratne programe.

Na projekt se mogu prijaviti mladi od 18 do 29 godina od kojih se očekuje izvrsno vladanje hrvatskim i engleskim jezikom. Kandidati se prijavljuju ispunjavanjem prijavnog obrasca najkasnije do 30. svibnja 2018. Uz sažeto motivacijsko pismo kandidati trebaju ostaviti jednu recenziju hrvatskog dugometražnog filma po vlastitom izboru (produkcije u posljednjih pet godina). Imena izabranih bit će objavljena na službenoj mrežnoj stranici 11. lipnja 2018. 

Komentari na članak

Vezani članci

Grad Rijeka, Riječka Ura, Korzo

Sveučilište u Rijeci

Zdravlje i ljepota tema su 4. Riječkog interdisciplinarnog kongresa

Dobrodošli su aktivni sudionici koji prijavljuju prezentaciju rada, postera ili radionice i svi oni koji žele sudjelovati kao aktivni slušatelji diskusija i debata.

Naslovna

Zanimljivosti o filmskom klasiku

Jeste li ovo znali o „Klubu boraca"?

Klub boraca (u originalu Fight Club) je jedno od kultnih ostvarenja sedme umjetnosti. Provjerite jeste li uspjeli apsorbirati sve detalje koje je za vas skrio David Fincher!

Projekt, naslovna

Lokalni volonterski centri

Novi SIK-ov projekt – Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće

Od kolovoza 2017. godine do kolovoza 2018. godine Studentski informativni kutak intezivno će raditi na razvoju lokalnog volonterskog centra za mlade, i to uz z podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje financijski podupire projekt, a u partnerstvu s Institutom za stručno usavršavanje mladih.

film filmska vrpca

Filmska umjetnost

Ovoga ljeta Varaždin svim filmoljupcima priprema zanimljivu kulturnu manifestaciju

Ovoga ljeta u Varaždinu će se održati Škola medijske kulture, a prijave su otvorene do 15. lipnja. Program će biti raznolik; zabavnog i edukativnog sadržaja neće nedostajati.

VAFI 2016.

Prilika za volontiranje na VAFI-ju u Varaždinu

Steknite iskustvo rada na filmskom festivalu

Kako bi sve prošlo u najboljem redu, organizatori trebaju pomoć vrijednih volontera koji će pružati tehničku podršku, logistiku ili dočekivati goste festivala. Bez obzira na zadatke, sve koji se odluče prijaviti očekuje puno zabave i druženja.