LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Magične zvijeri i gdje ih naći

Potvrđen glavni glumac za "spin-off" Harryja Pottera

Izabran je glumac koji će imati vodeću ulogu u spinoff-u popularne sage o Harryju Potteru.

Izabran je glumac koji će imati vodeću ulogu u spinoff-u popularne sage o Harryju Potteru.

Magične zvijeri i gdje ih naći ili fanovima poznata crvena knjižica autora Newta Scammandera koja je Harryju Potteru služila kao udžbenik tijekom njegovog školovanja u Hogwartsu, službeno je dobila glavnog glumca.

Eddie Redmayn, punim imenom Edward John David Redmayne, Oscarom nagrađen 33-godišnji glumac, nosit će glavnu ulogu u spinoff-u popularne sage o mladim čarobnjacima.

Glumac je rođen u Londonu u Engleskoj, a njegov prvi profesionalni scenski nastup bio je 2002. godine u Shakespeareovom Globe kazalištu, gdje je igrao ulogu Viole u predstavi Twelfth Night.

Eddie je osvojio Oscara, Zlatni globus te BAFT-u (British Academy of Film and Television Award) za ulogu u biografskom filmu Theory of everything, gdje je utjelovio lik Stephena Hawkinga, pri čemu se transformirao iz mladog Hawkinga u astrofizičara prisiljenog ostatak života provesti u kolicima zbog bolesti. Za spomenutu je ulogu zaradio i priznanje od samog Hawkinga.

Poznat je i po ulozi u filmu Les Miserables iz 2012. godine, a nagrađen je i Tonijem za sporednu ulogu u brodvejskom debiju u predstavi Red. Od ostalih zapaženih uloga proslavio se u mini seriji The Pillars of the Earth 2010. godine te u filmu My Week with Marilyn iz 2011. godine Osim glumom, Eddie se bavi pjevanjem i modelingom, a studirao je i na prestižnom britanskom koledžu Eton te na Cambridgeu.

Iz pera autorice J.K.Rowling proizlazi priča o autoru udžbenika Magične zvijeri, Newtu Scammanderu, gdje ćemo moći pratiti njegov život u tajnom društvu vještica i čarobnjaka u New Yorku, 70 godina prije nego što su se Harry, Ron i Hermiona upoznali te započeli svoju, većini dobro poznatu, borbu protiv zlog čarobnjaka Lorda Voldemorta u Hogwartsu.

Režiser je David Yates, koji je režirao i posljednja četiri nastavka Harryja Pottera pa očekujemo odličnu trilogiju, kao rezultat već viđenih filmova nastalih u krasnoj suradnji sa spisateljicom. Pored njega se ponovno pojavljuje i David Heyman koji je producirao svaki od osam Harry Potter filmova, stoga je izgledno kako će spin-off biti uvelike sličan načinu snimanja dosadašnjih filmova, pa će tako publika (pogotovo fanovi koji s nestrpljenjem iščekuju još nešto iz svijeta čarobnjaštva) ponovno biti zadovoljna.

Premijera filma Magične zvijeri zakazana je za 18. studenoga 2016. godine, što je točno 11 godina od premijere četvrtog nastavka Harryja Pottera – Harry Potter and the Goblet of Fire (Plameni pehar).