LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Liburnicon 2016.

Post-apokalipsa na festivalu ljubitelja znanstvene fantastike i fantastike

Ove godine festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon održava se od 19. do 21. kolovoza u Opatiji. Konvencija nudi bogati glazbeni, umjetnički i znanstveni program, a organizator je opatijska udruga Kulturni front.

Ove godine festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon održava se od 19. do 21. kolovoza u Opatiji. Konvencija nudi bogati glazbeni, umjetnički i znanstveni program, a organizator je opatijska udruga Kulturni front.

Liburnicon je festival ljubitelja znanstvene fantastike i fantastike, naprednih znanosti, povijesti i mitologije. Prvi Liburnicon održan je 2006. godine te se od tada svake godine održava u Opatiji. Festival godišnje broji više od 1200 posjetitelja iz cijele Hrvatske te inozemstva. Liburnicon je s vremenom postao prava mala konvencija znanstvene fantastike i fantastike te uz konvencijski nudi i glazbeni, umjetnički te izletnički program, a organizator je udruga Kulturni Front iz Opatije.

Ove godine Liburnicon se održava od 19. do 21. kolovoza u prostorijama Osnovne škole J. K. Jeretov u Opatiji. Na konvenciji će biti organizirane radionice, kvizovi, predavanja, igraonice, natjecanja, LARP-ovi, koncerti i dječji program. Predavači su gosti iz Hrvatske i inozemstva, a počasni su gosti ovogodišnjeg Liburnicona britanski futurolog, predavač i pisac Richard Watson te poznati ruski pisac Dmitry Glukhovsky, autor serijala Metro.

FOTO: Facebook, Festival Liburnicon

Cjelodnevni program namijenjen je svim dobnim skupinama, a tema je ovogodišnje konvencije post-apokalipsa. Tako će posjetitelji moći slušati znanstvena i druga predavanja, okušati se u cosplay natjecanju, natjecati se u različitim kvizovima, igrati društvene igre, otići u lov na blago, pokazati svoje glumačke i improvizacijske sposobnosti u LARP igrama te one plesačke u dance off natjecanju na temu Star Warsa, igrati računalne igre te uživati u večernjim koncertima.

Ulaznice za konvenciju moći će se kupiti na info pultu na samom festivalu. S obzirom da Liburnicon traje tri dana, moguće je kupiti ulaznicu za jedan, dva ili sva tri dana. Tako ulaznica za petak ili subotu iznosi 30, za petak i subotu 50, za nedjelju 10, a za sva tri dana 60 kuna. Na organizaciji festivala radi oko 20 mladih iz opatijske udruge Kulturni front te oko 50 volontera i suradnika.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje znanstvene fantastike i fantastike da se pridruže ovom događaju i uživaju u programu, ali i sve druge koji se žele družiti i upoznati nove i zanimljive ljude i one koji žele naučiti nešto novo. Detalje o konvenciji možete pogledati na Facebook stranici festivala, Facebook stranici događaja te na mrežnim stranicama konvencije. 

FOTO: FACEBOOK