S Interlibera

Poezija se čita, utvrdila je autorica projekta #odapoeziji

Lea Brezar i Kult Wilkesmann

– Svi koji su me potražili stigli su radi poezije te sam opet zaključila – poezija se čita, moja poezija se čita. Osamdeset zbirki pjesama, a sveukupno dvjesto knjiga našlo je svoja čitateljska srca. – izjavila je Brezar.

I ove je godine Lea Brezar, spisateljica, pjesnikinja i poduzetnica, imala svoj prostor na Interliberu u paviljonu 6 na Zagrebačkom Velesajmu. Interliber donosi novitete, predstavljaju se novi naslovi, organiziraju druženja s autorima koji rado potpisuju knjige. Njen je prostor disao istim ritmom, ali je i ove godine napravila iskorak – organizirala je druženje za sve one koje zanima plasman knjige na strana tržišta povodom kojeg je ugostila svog agenta Kurta Wilkesmanna i razgovarala s njim o tom putovanju.

Također je održala polusatno predavanje o samoizdavaštvu o kojem je razgovarala i za Brend kulturu, a intervju možete pogledati na poveznici.

– Mogu reći da je ovo za mene bio najbolji sajamski nastup. Nakon četiri godine rada na promociji knjiga, ovo druženje s čitateljima, pokoji zagrljaj, potpisivanje knjiga i svakodnevni boravak na svom štandu meni su napunili srce. Svi koji su me potražili stigli su radi poezije te sam opet zaključila – poezija se čita, moja poezija se čita. Osamdeset zbirki pjesama, a sveukupno dvjesto knjiga našlo je svoja čitateljska srca. Hvala vam na tome! – izjavila je Brezar.

Lea Brezar, osim u iskusnom radu perom, svoju karijeru ostvaruje i kao direktorica marketinške agencije Dhar media, zasnovanu na načelima dharmičkog menadžmenta o čemu je pisala u svojoj knjizi Izvan okvira. Svoje je životno i poslovno iskustvo pretočila u osam knjiga utemeljenih na suvremenoj psihologiji koju vješto isprepliće kroz žanrove u kojima stvara: slikovnice, zbirke pjesama, priručnici i romani. Kao autorica afirmirala se u mreži novijih hrvatskih spisatelja. Autorica je projekta #odapoeziji – poezije na tramvajskim stajalištima koja se postavlja već tri godine za redom u Zagrebu kako bi inspirirala slučajne i namjerne prolaznike svojim afirmativnim stihovima.

Komentari na članak

Vezani članci

Art Lab, "Pjesnička loža"

Hrvatska kulturna scena

Art Labova „Pjesnička loža“ razotkrila neutaživu žeđ za poezijom

Brojni zaljubljenici u poeziju okupili su se na prvom izdanju „Pjesničke lože“. Odaziv je pokazao kako je pjesništvo važan segment hrvatske kulturne scene.

Cassius

Margan Tadeon - Natječaj za najbolji studentski rad

Prijavite svoj prozni ili poetski rad na natječaj i osvojite književne nagrade!

Društvo studenata kroatologije "Cassius" s Hrvatskih studija u Zagrebu organizira natječaj za najbolji studentski rad.

knjiga

Na današnji dan

Knjigoljupci, proslavite vlastiti dan u društvu s odličnim štivom

Svake se godine 9. kolovoza obilježava dan knjigoljubaca, a tim vam povodom donosimo popis knjiga uz koje ćete ga provesti na najbolji mogući način.

Emily Dickinson

Na današnji dan

Umrla Emily Dickinson, povučena pjesnikinja provokativnih stihova

Ekscentričnu i emocionalnu Emily Dickinson mnogi smatraju najboljom američkom pjesnikinjom.

Čitanje knjige

Istraživanje portala EduCentar

Dokazano: Hrvati vole čitati

Anketa portala EduCentar pokazuje da Hrvati vole čitati. Naime, čak 42 posto ispitanika pročitalo je više od 10 knjiga u protekloj godini, a 13 posto nije pročitalo ni jednu.