„Projekt: Naše priče“

Počelo snimanje velikog regionalnog projekta u kojem sudjeluje pet dramskih akademija

„Projekt: Naše priče“

Nakon premijerno izvedene omnibus predstave „Projekt: Pravda“ u sklopu 10. KRADU – Kazališne revije ADU održane u travnju ove godine, započelo je snimanje filmskog dijela ovog velikog međunarodnog projekta.

Regionalna mreža akademija, nastala na inicijativu Akademije dramske umjetnosti i partnerskih akademija i fakulteta, započeta je 2013. godine s ciljem predstavljanja novih generacija autora filmaša i kazalištaraca u regiji i šire, ali i kao poticaj za bolju i češću međuakademsku suradnju. Rezultat Kazališne platforme, u kojoj su sudjelovali studenti i profesori sedam akademija i fakulteta, predstavljen je ove godine u Zagrebu na Kazališnoj reviji ADU – KRADU, a studenti su za svoj rad nagrađeni i Rektorovom nagradom.

Realizacija Filmske platforme, čija je premijera predviđena za 2017. godinu, započela je 25. lipnja snimanjem hrvatskog dijela omnibusa u režiji Judite Gamulin i produkciji Marine Jurišić, čiji je cjelokupni omnibus ujedno i diplomski projekt pod mentorstvom red. prof. art. Damira Terešakana Akademiji dramske umjetnosti.

„Projekt: Naše priče“ – snimanje, FOTO: ADU

Omnibus se razvijao kroz nekoliko radionica održanih u Grožnjanu, Skopju i Beogradu, a studenti koji sudjeluju u ovom prvomovakvom studentskom regionalnom projektu su: Judita Gamulin, Marina Jurišić, Marko Dugonjić (ADU Zagreb), Jelena Gavrilović, Dimitrije Kokanov, Nada Savić (FDU Beograd), Lejla Muratčauš, Amina Huseinčehajić, Armin Hadžić, Ishak Jalimam (ASU Sarajevo), Sasko Nasev, Andrej Georgijev, Ilija Tiričovski, Dario Sekulovski (FDU Skoplje) te Ivan Čojbašić, Stefan Rakočević, Miloš Boreta (FDU Cetinje).

Mentori su Filmske platforme Ognjen Sviličić, Lukas Nola (ADU Zagreb), Srđan Koljević (FDU Beograd), Srđan Vuletić (ASU Sarajevo), Marija Perović (FDU Cetinje) i Sasko Nasev (FDU Skoplje).

„Projekt: Naše priče“ – radionica u Skopju, FOTO: ADU

Film „Marica“ hrvatski je dio omnibusa u režiji Judite Gamulin i produkciji Marine Jurišić. Direktor je fotografije Tomislav Sutlar, scenografkinja Petra Polsek, set dresser Ivan Lutter, kostimografkinja je Irena Has, majstorica maske Ivana Pralija, a u filmu glume Mirela Brekalo Popović, Ksenija Pajić, Csilla Barath i Mislav Čavajda. Film su sponzorski podržali i hrvatski produkt dizajneri Prostoria, Grupa i Era u vidu dizajnerskog namještaja za potrebe scenografije.

Komentari na članak

Vezani članci

Styria Scool

Interaktivna predavanja i rad na poslovnom projektu

Prijavite se na Styria: SCOOL akademiju i osvojite stipendiju ili priliku za rad

Akademija je namijenjena svim studentima bez obzira na studij i usmjerenje, a sudjelovanje je besplatno. 

Mobitel, Izvor: Pixabay (https://pixabay.com/en/iphone-smartphone-apps-apple-inc-410311/)

Spas za internacionalne studente

Studiranje u inozemstvu olakšavaju aplikacije

Provjerite naših top 10 aplikacija s kojima će život studenata u inozemstvu postati mačji kašalj.

Dječak gura kolica

Studenti – roditelji

Kako reći roditeljima?

Kristina, Antonia i ja predstavit ćemo tri različita načina kojima smo priopćili roditeljima vijest o trudnoći.

Film "Trgovački putnik"

Iranska egzotika

Unatoč političkom bojkotu, filmski trijumf "Trgovački putnik" u odabranim kinima

Film zbog kojeg je kontroverzni iranski redatelj Asghar Farhadi prekinuo snimanje s Penelope Cruz, hitchcockovska drama o tankoj granici ljubavi i mržnje, osvete i praštanja, Oscarom pozlaćen film „Trgovački putnik" od 23. ožujka prikazuje se u izabranim hrvatskim kinima.

Filmska kamera

Festival u MM centru

Revija studentskog filma – 3 dana, 43 filma, 53 autora

Zagreb će na tri dana postati sjecište mladih filmskih strujanja i mjesto susreta te povezivanja filmskih autora iz Hrvatske i regije.