„Projekt: Naše priče“

Počelo snimanje velikog regionalnog projekta u kojem sudjeluje pet dramskih akademija

„Projekt: Naše priče“

Nakon premijerno izvedene omnibus predstave „Projekt: Pravda“ u sklopu 10. KRADU – Kazališne revije ADU održane u travnju ove godine, započelo je snimanje filmskog dijela ovog velikog međunarodnog projekta.

Regionalna mreža akademija, nastala na inicijativu Akademije dramske umjetnosti i partnerskih akademija i fakulteta, započeta je 2013. godine s ciljem predstavljanja novih generacija autora filmaša i kazalištaraca u regiji i šire, ali i kao poticaj za bolju i češću međuakademsku suradnju. Rezultat Kazališne platforme, u kojoj su sudjelovali studenti i profesori sedam akademija i fakulteta, predstavljen je ove godine u Zagrebu na Kazališnoj reviji ADU – KRADU, a studenti su za svoj rad nagrađeni i Rektorovom nagradom.

Realizacija Filmske platforme, čija je premijera predviđena za 2017. godinu, započela je 25. lipnja snimanjem hrvatskog dijela omnibusa u režiji Judite Gamulin i produkciji Marine Jurišić, čiji je cjelokupni omnibus ujedno i diplomski projekt pod mentorstvom red. prof. art. Damira Terešakana Akademiji dramske umjetnosti.

„Projekt: Naše priče“ – snimanje, FOTO: ADU

Omnibus se razvijao kroz nekoliko radionica održanih u Grožnjanu, Skopju i Beogradu, a studenti koji sudjeluju u ovom prvomovakvom studentskom regionalnom projektu su: Judita Gamulin, Marina Jurišić, Marko Dugonjić (ADU Zagreb), Jelena Gavrilović, Dimitrije Kokanov, Nada Savić (FDU Beograd), Lejla Muratčauš, Amina Huseinčehajić, Armin Hadžić, Ishak Jalimam (ASU Sarajevo), Sasko Nasev, Andrej Georgijev, Ilija Tiričovski, Dario Sekulovski (FDU Skoplje) te Ivan Čojbašić, Stefan Rakočević, Miloš Boreta (FDU Cetinje).

Mentori su Filmske platforme Ognjen Sviličić, Lukas Nola (ADU Zagreb), Srđan Koljević (FDU Beograd), Srđan Vuletić (ASU Sarajevo), Marija Perović (FDU Cetinje) i Sasko Nasev (FDU Skoplje).

„Projekt: Naše priče“ – radionica u Skopju, FOTO: ADU

Film „Marica“ hrvatski je dio omnibusa u režiji Judite Gamulin i produkciji Marine Jurišić. Direktor je fotografije Tomislav Sutlar, scenografkinja Petra Polsek, set dresser Ivan Lutter, kostimografkinja je Irena Has, majstorica maske Ivana Pralija, a u filmu glume Mirela Brekalo Popović, Ksenija Pajić, Csilla Barath i Mislav Čavajda. Film su sponzorski podržali i hrvatski produkt dizajneri Prostoria, Grupa i Era u vidu dizajnerskog namještaja za potrebe scenografije.

Komentari na članak

Vezani članci

Jurassic World

Kada se ljudi igraju Boga

RECENZIJA: Jurski svijet (2015)

Četvrti nastavak "Jurskog parka" ovaj put nas vraća na otok Nublar gdje su se znanstvenici zaigrali s genetikom.

Nikola Tesla

Povodom rođendana Nikole Tesle

Projekcija dokumentarnog filma o Nikoli Tesli u Info centru za mlade Zadar

Lokalni Info centar za mlade Zadar organizira projekciju dokumentarnog filma „Nikola Tesla – gospodar munja“.

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Prijavite se na Ljetnu školu za intelektualno vlasništvo

Ljetna škola za intelektualno vlasništvo održat će se u Zagrebu. Rok za prijavu je 15. travanj.

izvor: https://pixabay.com/en/dna-string-biology-3d-1811955/

Studentska udruga PROBION

Radionice i predavanja na 1. Kongresu studenata biotehnologije

Studentska udruga PROBION organizira Prvi kongres studenata biotehnologije. Cilj je kongresa proširivanje znanja o biotehnologiji i njezinoj primjeni u znanosti i svakodnevnom životu te dobra prilika za upoznavanje stručnjaka i studenata iz područja biotehnologije.

FER pogled sa ulice

Ugradbeni računalni sustavi i obrada signala

Atraktivna radionica za buduće inženjere

Besplatna radionica pod nazivom „Workshop on Embedded LTE Radio” održat će se od 16. svibnja do 3. lipnja. Prijaviti se mogu svi zainteresirani studenti Sveučilišta u Zagrebu do 6. svibnja u ponoć.