„Projekt: Naše priče“

Počelo snimanje velikog regionalnog projekta u kojem sudjeluje pet dramskih akademija

„Projekt: Naše priče“

Nakon premijerno izvedene omnibus predstave „Projekt: Pravda“ u sklopu 10. KRADU – Kazališne revije ADU održane u travnju ove godine, započelo je snimanje filmskog dijela ovog velikog međunarodnog projekta.

Regionalna mreža akademija, nastala na inicijativu Akademije dramske umjetnosti i partnerskih akademija i fakulteta, započeta je 2013. godine s ciljem predstavljanja novih generacija autora filmaša i kazalištaraca u regiji i šire, ali i kao poticaj za bolju i češću međuakademsku suradnju. Rezultat Kazališne platforme, u kojoj su sudjelovali studenti i profesori sedam akademija i fakulteta, predstavljen je ove godine u Zagrebu na Kazališnoj reviji ADU – KRADU, a studenti su za svoj rad nagrađeni i Rektorovom nagradom.

Realizacija Filmske platforme, čija je premijera predviđena za 2017. godinu, započela je 25. lipnja snimanjem hrvatskog dijela omnibusa u režiji Judite Gamulin i produkciji Marine Jurišić, čiji je cjelokupni omnibus ujedno i diplomski projekt pod mentorstvom red. prof. art. Damira Terešakana Akademiji dramske umjetnosti.

„Projekt: Naše priče“ – snimanje, FOTO: ADU

Omnibus se razvijao kroz nekoliko radionica održanih u Grožnjanu, Skopju i Beogradu, a studenti koji sudjeluju u ovom prvomovakvom studentskom regionalnom projektu su: Judita Gamulin, Marina Jurišić, Marko Dugonjić (ADU Zagreb), Jelena Gavrilović, Dimitrije Kokanov, Nada Savić (FDU Beograd), Lejla Muratčauš, Amina Huseinčehajić, Armin Hadžić, Ishak Jalimam (ASU Sarajevo), Sasko Nasev, Andrej Georgijev, Ilija Tiričovski, Dario Sekulovski (FDU Skoplje) te Ivan Čojbašić, Stefan Rakočević, Miloš Boreta (FDU Cetinje).

Mentori su Filmske platforme Ognjen Sviličić, Lukas Nola (ADU Zagreb), Srđan Koljević (FDU Beograd), Srđan Vuletić (ASU Sarajevo), Marija Perović (FDU Cetinje) i Sasko Nasev (FDU Skoplje).

„Projekt: Naše priče“ – radionica u Skopju, FOTO: ADU

Film „Marica“ hrvatski je dio omnibusa u režiji Judite Gamulin i produkciji Marine Jurišić. Direktor je fotografije Tomislav Sutlar, scenografkinja Petra Polsek, set dresser Ivan Lutter, kostimografkinja je Irena Has, majstorica maske Ivana Pralija, a u filmu glume Mirela Brekalo Popović, Ksenija Pajić, Csilla Barath i Mislav Čavajda. Film su sponzorski podržali i hrvatski produkt dizajneri Prostoria, Grupa i Era u vidu dizajnerskog namještaja za potrebe scenografije.

Komentari na članak

Vezani članci

Snimanje filma

Studentski posao

Tvrtka CROZ traži snimatelja i montažera ili 2 u 1; satnica po dogovoru

Ako imaš oko za kadar, znaš uhvatiti „super kul” trenutke i izvući ono najbolje iz scenarija – tvrtka CROZ želi te zaposliti.

Zajedništvo

Stekni nova iskustva!

Ljetne škole 2014.: edukacija i zabava u jednom!

Upoznajte nove ljude, provedite ljeto u nekoj novoj državi i vratite se kući s dodatnim ECTS bodovima i mnoštvom novog iskustva i novih prijateljstva. Ljetne škole čekaju na vas. Odvažite se i zakoračite u nešto novo.

Organizatori Europskog kongresa studenata elektrotehnike i računarstva

Europski kongres studenata elektrotehnike i računarstva

Pet marljivih ferovaca prezentira Hrvatsku kao zemlju znanja

– Osim predstavljanja hrvatske akademske zajednice u najboljem svjetlu, hrvatski studenti elektrotehnike i računarstva steći će brojna iskustva i uvid u razne sustave obrazovanja u Europi. – rekao je Karlo Sudec, jedan od organizatora Kongresa.

druženje u kafiću

Nagrađivanje najboljih studentskih projekata

„Hrvatska pamet Hrvatskoj”: traže se najbolje poduzetničke ideje među studentima

Studente koji kroz svoje radove osmisle kako plasirati hrvatski proizvod na tržište, predlože konkretne poduzetničke ideje i projekte usmjerene razvoju održivog biznisa te prezentiraju inovativne ideje korisne pojedincima ili tvrtkama očekuje jedinstvena prilika da demonstriraju vlastite sposobnosti zainteresiranim poslodavcima i da osvoje vrijedne nagrade.

Ilustracija posao

Dodatna zarada

Koliko su plaćeni studenti?

Satnice studentskih poslova najčešće se kreću od 15 do 25 kuna. Neke satnice ovise o broju odrađenih sati, a neke o vašem učinku. Za bolji uvid u poslove koji se nude, pogledajte našu, svakim danom sve veću, ponudu poslova.