Kastafsko kulturno leto

Petrit Çeku obećavajuća je nova glazbena poslastica na Festivalu gitare

Petrit Çeku

Çekuov izniman senzibilitet i ekspresivnost privukli su publiku i kritičare diljem svijeta, a sada će okupiti mnogobrojne zainteresirane na Kastafskom kulturnom letu.

Jubilarno izdanje Festivala gitare, koje u sklopu 26. Kastafskog kulturnog leta traje do 15. kolovoza, nastavlja predstavljati brojne glazbene poslastice. Nakon Russa Spiegela i Zorana Majstorovića koncertni program nastavlja Petrit Çeku jedinstvenim koncertom u Crkvi sv. Jelene Križarice u srijedu, 2. kolovoza, s početkom u 21 sat.

Petrit Çeku rođen je 1985. godine u Prizrenu (Kosovo) gdje započinje glazbeno obrazovanje kod Luana Sapunxhije. Preseljenjem u Zagreb 2002. godine nastavio je obrazovanje u klasi Xhevdeta Sahatxhije, a potom u klasi Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je diplomirao 2008. godine. Slijedeći dječački san, od 2009. do 2013. godine usavršavao se kod Manuela Barrueca na Peabody konzervatoriju u Baltimoreu.

Çekuov izniman senzibilitet i ekspresivnost privukli su publiku i kritičare diljem svijeta. Gitarski kritičar Colin Cooper opisao ga je kao solista visokih mogućnosti. Nastupao je diljem Europe i Sjeverne Amerike kao solist i u pratnji simfonijskih orkestara diljem svijeta. Redovito nastupa s poznatim ansamblom Zagrebačkih solista te gitarskim triom Elogio.

Tijekom bogate karijere osvojio je devet prvih nagrada na međunarodnim gitarskim natjecanjima. Çeku je prvi studijski album objavio 2008. godine za američku diskografsku kuću Naxos. Njegova izvedba svih Bachovih suita za violončelo u transkripciji za gitaru Valtera Dešpalja objavljena je početkom svibnja 2016. godine u izdanju španjolske kuće Eudora. Petrit Çeku svira na gitari američkog graditelja Rossa Gutmeiera.

Ulaznice po cijeni od 80 kuna mogu se nabaviti u Festivalskom uredu na adresi Trg Matka Laginje 4, Kastav i na sljedećim prodajnim mjestima: Dallas Records Rijeka, Splitska 2a; Foto Revija, Užarska 28; Robna kuća Korzo – caffe bar Nad Urom – IV. kat, Trg Ivana Koblera 1; New Sound d.o.o., Trg maršala Tita 2; KD Kostrena, Žuknica 1b, Kostrena; Istra Sport d.o.o., Marsovo polje 8, 52 100 Pula te u sustavu Mojekarte.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Klub mladih Klooz

Klub mladih „KLOOZ“

Ako želite svirati gitaru, volontirati u inozemstvu ili samo igrati društvene igre, posjetite Udrugu „CINAZ“

U Udruzi „CINAZ“ čeka vas nekoliko zanimljivih događanja. Pogledajte što su vam pripremili.

Stranac na Kastafskom kulturnom letu

25. Kastafsko kulturno leto

Stranac će isprovocirati (malo)građanski mentalitet na Crekvini

Predstava Stranac progovara o nespremnosti na prihvaćanje različitosti. Ilustraciju kroz likove i scensku sliku možete pogledati 17. srpnja u sklopu Kastafskog kulturnog leta.

Charlie Chaplin

Projekcije u Kinu Europa

Sjećanje na Charlieja Chaplina uz jednu od najboljih komedija svih vremena

„Cirkus” je priča o siromašnom i gladnom Skitnici, a ujedno jedna od najboljih filmskih komedija svih vremena. Povodom obljetnice smrti njenog redatelja, producenta i glumca, zagrebačku publiku očekuju četiri njene izvedbe.

Klasja

Artcoustic

Vasko Atanasovski trio i izložba Klasje Habjan u KSET-u

U KSET-u ćete moći poslušati međunarodno priznate glazbenike te pogledati nove radove mlade umjetnice.

scool fest 2017

Dvodnevni spektakl u dvorištu Studentskog centra

Ako još niste rezervirali ulaznicu za SCool Fest 2017 – požurite jer nestaju!

Da su studenti željni partijanja i tuluma s besplatnim upadima, najbolje pokazuje broj rezerviranih ulaznica za SCool Fest 2017. Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu treću godinu zaredom organizira dvodnevni festival za studente na koji je upad besplatan, a čiji je line-up iz godine u godinu sve bolji.