Revija hrvatskih kratkometražnih filmova

Petak na Filmskoj RUNDI u znaku premijera i studentske izložbe

Fotograf

Prvog će se dana Filmske RUNDE otvoriti izložba studenata Odsjeka za likovnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu, a uslijedit će dvije domaće premijere, razgovor s autorima i iznenađenje iz laboratorija dobrih ideja.

Treće izdanje Filmske RUNDE, revija hrvatskih kratkometražnih filmova u Osijeku, kreće u petak, 25. svibnja, i traje do nedjelje, 27. svibnja 2018. Otvara se izložbom Na rubu fotografije u Galeriji Kazamat u 17 sati.

Izložba predstavlja radove sadašnjih i bivših studenata Odsjeka za likovnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu, nastalih pod mentorstvom Vjerana Hrpke. Obuhvaća radove koji fotografiju proučavaju kroz prizmu recentnih promišljanja u kombinaciji s fotoprocesima iz XIX. st.

Već prvog dana revije posjetitelji će imati priliku pogledati i dvije domaće premijere osječkih autora u sklopu Premijerne RUNDE koja kreće u 21:30. Riječ je o eksperimentalnom filmu Edgara Njarija pod nazivom Instar, a iza naslova krije se film o osobnoj transformaciji i oslobađanju unutarnjeg svjetla te o eksperimentalnom filmu Tragovi Tonija Baloga. Film Tragovi nastao je na temelju praćenja nastanka multimedijalnog rada umjetnika Marija Matokovića i realizacije ideje rada o gradu u kojem je poslijeratno vrijeme, umjesto napretka, dovelo do vrlo neizvjesne budućnosti.

Ovu RUNDU vrte njihovi autori koji će nakon projekcije rado odgovoriti na sva pitanja posjetitelja i otkriti kako je tekao proces istraživanja i snimanja. Uz to, priprema se i jedno iznenađenje iz RUNDINOG laboratorija dobrih ideja.

Raspored, 25. svibnja:

17:00 IZLOŽBA ALTERNATIVNIH FOTOPROCESA

18:00 FOKUS RUNDA: SVJETLO (100')

20:00 OTVARANJE & STUDENTSKA RUNDA (90')

21:30 PREMIJERNA RUNDA (30')

22:00 DJ PIPS

Komentari na članak

Vezani članci

MSU

Tjedan Europe

Ovoga tjedna besplatan ulaz u čak šest zagrebačkih muzeja

U okviru Tjedna Europe u Zagrebu će do 13. svibnja 2018. posjetiteljima biti osiguran besplatan ulaz u šest muzeja.

Kazalište Kerempuh

Izvedbe u Kerempuhu

Premijerno: Cabaret „Preko veze” komentira društveno-politički aktualitet

Kao što i sam naslov implicira, nova predstava u Kerempuhu kabaretskom formom, tarantinovskim bizarnim i almodovarovskim melodramatičnim stand-up monolozima te prošaranim burlesqe točkama komentira hrvatski i globalni društveno-politički aktualitet

Predstava "Orašar"

Kazališna premijera

„Orašar” nije samo balet; Trešnja postavlja ovu bajku za djecu i odrasle

– Orašara svi znaju kao balet, ali bajku možda ne poznaju svi, pa mislim da je dobra odluka da je stavimo na repertoar. – ističe ravnateljica Trešnje.

36. Osječko ljeto mladih

Raznovrstan program u Osijeku

Sudjelujte, učite i zabavite se na 36. Osječkom ljetu mladih

Između čak četrdesetak programa svatko može pronaći nešto za sebe. Sadržaj je šarolik – od kulturnog i edukacijskog do sportskog i koncertnog dijela. Svi su događaji potpuno besplatni, a odvijat će se na više lokacija u gradu.

International Education Week

Proslava Tjedna međunarodnog obrazovanja

IRO organizira besplatne radionice o studiranju u SAD-u

Institut za razvoj obrazovanja poziva srednjoškolce i studente na besplatna obrazovna savjetovanja o mogućnostima studiranja u SAD-u povodom Tjedna međunarodnog obrazovanja.