Objavljen spot

PAMELA, neobičan spoj poezije i glazbe, dobio svoj video uradak

PAMELA

Projekt PAMELA predstavlja specifičnu umjetničku formu – poezija uz glazbenu pratnju. Pogledajte video spot za pjesmu "Heavenly Has-Been".

PAMELA je projekt koji su pokrenuli udruga Ocean Znanja i bend The A! s ciljem da daju priliku neafirmiranim pjesnicima i spisateljima (te onima koji se tako osjećaju) da pronađu svoje mjesto pod suncem. Osim same promocije izvođača, fokus je i na međusobnoj suradnji koja je dovela do video spota.

Promocija videa za pjesmu Heavenly Has-Been održala se u zagrebačkom klubu Kavez u srijedu, 15. veljače. Jedanaest autora izvelo je svoje radove uz glazbenu pratnju benda The A! koji je razdraganu publiku zabavio i svojim autorskim pjesmama. Pjevačica Maja Bajamić se pridružila kao gošća večeri, a ovaj nastup je i njoj bio premijeran. Naime, po prvi put je predstavila svoju poeziju koju piše već duže vrijeme.

PAMELA, punim imenom Poetry and music equals legendary art, predstavlja upravo ono što njen ime opisuje – poeziju uz glazbenu pratnju, koja u ovom, do sada, dobro prihvaćenom obliku čini jednu vrlo specifičnu umjetničku formu koja se razvija i nadograđuje svakim novim nastupom. Plan je s vremenom uključiti i ostale grane umjetnosti te organizirati jedan veliki multimedijalan nastup.

Za prvi video je odabrana pjesma Julije Savić, studentice engleskog na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i pjevačice benda LOLACOASTER.

– Julija je od početka aktivno uključena u rad projekta i jedina je nastupila na svakom nastupu pa je bilo logično da započnemo njenim uratkom kojim smo bili oduševljeni od prvog slušanja. Osim što recitira na svakom našem nastupu, nekad i zapjeva, a baš nam je gušt surađivati s njom jer uvijek ima nešto novo za reći. Snimanje je odrađeno u našoj prostoriji gdje smo već snimali Neo Sessions, a sve je proteklo u opuštenoj atmosferi ta što moramo zahvaliti odličnoj ekipi snimatelja. Anita Nadj (Red Ring) je zaslužna za video, dok je Dario Radovec odradio sve vezano zu snimanje pjesme. Upravo planiramo sljedeći nastup koji će se opet održati u Kavezu, a tada ćemo predstaviti i novi video spot i pjesmu. – rekao je Mihael Kvorka, pjevač benda The A! i jedan od organizatora projekta.

Podsjetimo, The A! je u studenom prošle godine izdao svoj debitantski album Stereo koji je dvostruko dvojezično izdanje, a aktualni singl Jedan dobar razlog uskoro će dobiti i svoju englesku inačicu. Bend trenutačno promovira singl i album nizom svirki po klubovima diljem Hrvatske, a kaže da posebno volu nastupe u sklopu projekta PAMELA zbog odlične atmosfere.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/piano-music-score-music-sheet-1655558/

Glazbena industrija

Akcijom „Slušajmo hrvatsko” nagrađuju se fanovi domaće glazbe

Slikajte se na Trgu bana Jelačića s omiljenim glazbenicima, podijelite fotografije na društvenim mrežama koristeći „hashtag” #slušamhrvatsko jer tri obožavatelja s najvećim brojem „lajkova” očekuju besplatni koncerti.

Mia Dimšić_naslovna

Mlada osječka glazbenica Mia Dimšić

INTERVJU: „Nikad ne odustajte jer je to jedini pravi način da se živi”

„Živimo u sredini koja nas mlade često obeshrabruje i poručuje nam da ne možemo baš sve što hoćemo, ali nije tako.”

ABOP u Tvornici

After je Bolji Od Partya

Zagrebačka audio-vizualna senzacija predstavlja svoj prvijenac

ABOP uskoro predstavlja svoj prvi album u zagrebačkoj Tvornici kulture. Na plesnom podiju ćete moći uživati u intezivnoj, ritmičnoj i psihodeličnoj glazbi.

Pyotr Konchalovskiy - Portret Alexandra Pushkina (1932.)

Na današnji dan

180. godišnjica smrti Aleksandra Puškina, utemeljitelja suvremene ruske književnosti

Narodni jezik, prosvjetiteljske ideje, tematika i forma njegovih djela najavili su ono što će u ruskoj književnosti u godinama nakon uslijediti, između ostalog i svima poznata djela obvezne školske literature.

Bruce Springsteen

Na današnji dan

VIDEO: Bruce Springsteen pokorio glazbene ljestvice i osvojio srca obožavatelja

Na današnji je dan „novi Dylan“ konačno publici dao do znanja da neće još zadugo biti nepoznato lice. Godine 1975. počinje njegov uspon na američkim, ali i svjetskim glazbenim ljestvicama.