Objavljen spot

PAMELA, neobičan spoj poezije i glazbe, dobio svoj video uradak

PAMELA

Projekt PAMELA predstavlja specifičnu umjetničku formu – poezija uz glazbenu pratnju. Pogledajte video spot za pjesmu "Heavenly Has-Been".

PAMELA je projekt koji su pokrenuli udruga Ocean Znanja i bend The A! s ciljem da daju priliku neafirmiranim pjesnicima i spisateljima (te onima koji se tako osjećaju) da pronađu svoje mjesto pod suncem. Osim same promocije izvođača, fokus je i na međusobnoj suradnji koja je dovela do video spota.

Promocija videa za pjesmu Heavenly Has-Been održala se u zagrebačkom klubu Kavez u srijedu, 15. veljače. Jedanaest autora izvelo je svoje radove uz glazbenu pratnju benda The A! koji je razdraganu publiku zabavio i svojim autorskim pjesmama. Pjevačica Maja Bajamić se pridružila kao gošća večeri, a ovaj nastup je i njoj bio premijeran. Naime, po prvi put je predstavila svoju poeziju koju piše već duže vrijeme.

PAMELA, punim imenom Poetry and music equals legendary art, predstavlja upravo ono što njen ime opisuje – poeziju uz glazbenu pratnju, koja u ovom, do sada, dobro prihvaćenom obliku čini jednu vrlo specifičnu umjetničku formu koja se razvija i nadograđuje svakim novim nastupom. Plan je s vremenom uključiti i ostale grane umjetnosti te organizirati jedan veliki multimedijalan nastup.

Za prvi video je odabrana pjesma Julije Savić, studentice engleskog na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i pjevačice benda LOLACOASTER.

– Julija je od početka aktivno uključena u rad projekta i jedina je nastupila na svakom nastupu pa je bilo logično da započnemo njenim uratkom kojim smo bili oduševljeni od prvog slušanja. Osim što recitira na svakom našem nastupu, nekad i zapjeva, a baš nam je gušt surađivati s njom jer uvijek ima nešto novo za reći. Snimanje je odrađeno u našoj prostoriji gdje smo već snimali Neo Sessions, a sve je proteklo u opuštenoj atmosferi ta što moramo zahvaliti odličnoj ekipi snimatelja. Anita Nadj (Red Ring) je zaslužna za video, dok je Dario Radovec odradio sve vezano zu snimanje pjesme. Upravo planiramo sljedeći nastup koji će se opet održati u Kavezu, a tada ćemo predstaviti i novi video spot i pjesmu. – rekao je Mihael Kvorka, pjevač benda The A! i jedan od organizatora projekta.

Podsjetimo, The A! je u studenom prošle godine izdao svoj debitantski album Stereo koji je dvostruko dvojezično izdanje, a aktualni singl Jedan dobar razlog uskoro će dobiti i svoju englesku inačicu. Bend trenutačno promovira singl i album nizom svirki po klubovima diljem Hrvatske, a kaže da posebno volu nastupe u sklopu projekta PAMELA zbog odlične atmosfere.

Komentari na članak

Vezani članci

CFSN DJs - otvorenje sezone u Sirupu

Otvorenje CFSN-ove sezone u subotu

CFSN DJs otvaraju novu sezonu u Sirupu!

CFSN DJs jedan su od glavnih projekata CFSN-a, udruge za promicanje audio-vizualnih umjetnosti.

Lennon & McCartney

Na današnji dan

Najznačajnije upoznavanje u glazbenoj povijesti

Na današnji je dan zabilježen prvi susret dviju legendi. John Lennon i Paul McCartney davne 1957. godine prvi su se put rukovali.

Ljetni vrt u Vintageu

Zabava u Vintageu

Zašto je Sinatra pokopan s Jack Danielsom, shvatit ćete na "Whiskey Affair-u"

Sajam "Whiskey Affair" održat će se 2. i 3. lipnja u Vintage ljetnom vrtu. Radi se o jedinstvenoj prilici da degustirate anđeoska pića i naučite ponešto o njegovoj tradiciji i kvaliteti.

Čitanje na plaži

Kulturno-edukativni program

Utorke u Studentskom centru oživjet će – čitanje poezije

Proljeće stiže u zagrebački Studentski centar u vidu besplatne radionice čitanja poezije. Ukoliko želite proširiti znanje iz područja kulture, prijave su otvorene do 22. ožujka.

Silente

Tvornica kulture

Dubrovačka senzacija Silente 8. svibnja u Tvornici kulture

Osvojili su Porin u kategoriji Novi izvođač godine, Nagrada Hrvatskog radija za najboljeg novog izvođača emisije Music Pub te Nagrada Instituta hrvatske glazbe za najviši ulaz novog izvođača na Top Hr 40.