Motovun Film Festival

Otvorene prijave za motovunske kratkometražne filmove

motovun

Prijave filmova u kratkometražnom programu zaprimaju se do 20. svibnja, a selektor programa nakon toga odabrat će dvadeset naslova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu Festivala.

Ovogodišnji Motovun Film Festival održava se od 24. do 28. srpnja 2018. godine, a u tijeku su prijave filmova u kratkometražnom programu.

Do 20. svibnja prijaviti se mogu filmovi u trajanju od dvadeset minuta, s time da ne smiju biti stariji od 18 mjeseci. Također, moraju biti hrvatske premijere (ne odnosi se na hrvatske produkcije), a selektor programa odabrat će dvadeset naslova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu Festivala.

Motovun Film Festival jest festival koji je prije svega posvećen filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, a ističe se prvenstveno činjenicom da je okrenut filmovima koji se zbog neravnopravnosti u tržišnim utakmicama teže probijaju do kino dvorana i običnih gledatelja. Važno je spomenuti kako ovaj Festival nema tendenciju rasti, već je posvećen komunikaciji između autora i gledatelja, promicanju društvenih vrijednosti, kao i propitkivanju raznih kontroverzi.

Prijavnicu možete ispuniti na poveznici. Napominjemo da Festival ne prima prijave za filmove u dugometražnim programima koji se selektiraju na poziv.

Komentari na članak

Vezani članci

One does not simply

FAK-ov filmski kviz

Veliki filmski kviz otvara novu sezonu u Zagrebu

FAK je konačno  najavio da će se sljedeći zagrebački Veliki kviz održati u subotu, 19. rujna, u dvorani Produkcije kulture Aplauz u Zvonimirovoj 63, s početkom u 20 sati.

Poster za filmsku projekciju braće Lumière

Na današnji dan

VIDEO: Održana prva komercijalna filmska projekcija u povijesti

Braća Lumière su u prosincu 1895. godine u Parizu priredila prvu javnu filmsku projekciju za koju su se naplaćivale ulaznice, što je označilo početak kinematografije.

ESN Split, regrutacija

Regrutacija članova

ESN Split želi da postaneš njegovim dijelom

Ako uz studiranje želiš raditi i na vlastitom profesionalnom i socijalnom razvoju, upoznavati ljude iz različitih zemalja koji će ti postati obitelj, upoznavati njihove kulture i tradiciju, naučiti ponešto o mobilnosti i prilikama koje ti se pružaju – ESN je mjesto za tebe.

Lopta na obruču

Tradicionalna sportska natjecanja

STUDOM 2018: Kreću prijave za međudomsko nadmetanje u 6 disciplina

Sportovi u kojima će se studenti natjecati su futsal, košarka, odbojka, tenis, stolni tenis i badminton.

ENC

ELSA Negotiation Competition

U Hrvatskoj se prvi put održava natjecanje u pregovaranju namijenjeno studentima

ELSA Negotiation Competition, natjecanje u pregovaranju, prva je vrsta ovakvog događaja u Hrvatskoj za studente. Na natjecanju mogu sudjelovati studenti prava i ekonomije, dok sudjelovati na radionicama i pratiti natjecanje mogu svi studenti bez obzira na vrstu studija.