LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni susret umjetnika

Otvorene prijave za Festival alernativnog kazališnog izričaja

U tijeku su prijave za 21. Festival alternativnog kazališnog izričaja poznatog i kao FAKI. Pozivaju se svi zainteresirani za neverbalni izričaj da se prijave sa svojim radovima do 28. veljače 2018.

U tijeku su prijave za 21. Festival alternativnog kazališnog izričaja poznatog i kao FAKI. Pozivaju se svi zainteresirani za neverbalni izričaj da se prijave sa svojim radovima do 28. veljače 2018.

Festival alternativnog kazališnog izričaja međunarodni je susret umjetnika i skupina koje djeluju izvan institucionaliziranih komercijalnih kazališta, a pokazuje kvalitetan umjetnički doseg te potiče mlade izvođače na što osebujniji izričaj. Organizira ga Autonomni kulturni centar Attack, a objavljen je ovogodišnji poziv za sudjelovanje u novom izdanju festivala.

Tema je ovogodišnjeg festivala fizički teatar, lišen generalizacija i stereotipa, oslobođen nadijevanja višeznačnih imena jednim te istim stvarima, komunicira pokretom kao izvedbenim jezikom. Fokusiran je na problematiku ljudskoga tijela kao najznačajnijeg instrumenta ekspresije dualiteta želje i volje, strasti i razuma te neverbalnih predstava koje se kao svojom tematskom polaznom točkom služe tijelom izvođača.

Glumac, plesač, glazbenik, izvođač nisu samo osobe koje svojim vještinama komuniciraju s publikom. Njihovo je fizičko tijelo pojava koja u komunikaciji s prostorom započinje performans; oni su sami sebi postali sredstvo na kojem rade i pomoću kojeg rade – živi instrument kojim se stvaraju izvedbene kreacije.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do 28. veljače 2018, isključivo preko poveznice. Autori čiji radovi budu odabrani o tome će biti obaviješteni do 1. travnja 2018. Festival se održava od 22. do 27. svibnja 2018. u Zagrebu. Svi koji se žele uhvatiti u koštac s istraživanjem mogućnosti koje nudi fizički neverbalni izričaj u svim izvedivim formama alternativnog kazališta neka se odazovu pozivu na stvaranje novog suvremenog kazališnog izričaja. Za više informacija posjetite službenu stranicu.

FOTO: FLICKR