Društvo studenata kroatologije "Cassius"

Otvoren natječaj za najbolji studentski poetski i prozni rad

Knjiga pod lampom

Natječaj je otvoren od 30. ožujka 2016., a prijaviti se mogu svi studenti Sveučilišta u Zagrebu.

Društvo studenata kroatologije Cassius povodom Noći knjige objavljuje Margan Tadeon – Natječaj za najbolji studentski poetski i prozni rad pod pokroviteljstvom naklada Alfe, Algoritma, Ljevaka, Sandorfa, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Hrvatskih studija. Prijaviti možete kratke priče, eseje, anegdote, crtice i sl. Natječaj je otvoren od 30. ožujka 2016. Prijaviti se mogu svi studenti Sveučilišta u Zagrebu, a pravila su sljedeća:

  • tema rada je slobodna
  • opseg rada: poezija – maksimalno 30 redaka, proza – 3–5 kartica teksta (font 12, Times New Roman, prored 1,5; obostrano poravnanje proznih tekstova)
  • svaki student može poslati maksimalno 3 pjesme i/ili 2 prozna teksta koji ne smiju biti prethodno objavljeni
  • radovi moraju biti napisani na hrvatskom jeziku
  • naziv dokumenta: IME i PREZIME autora, NASLOV RADA – poezija/proza (npr. Ana Anić, Jesenje kiše – proza)
  • radovi mogu biti i znanstvenoga i neznanstvenoga tipa

Radove je potrebno poslati najkasnije do 20. travnja 2016. na e-adresu dskcassius@gmail.com. Kao predmet elektroničke pošte trebate navesti: MARGAN TADEON – NATJEČAJ ZA PROZNI RAD ili MARGAN TADEON – NATJEČAJ ZA POETSKI RAD. Pobjednike će odabrati žiri koji će najbolje radove iz poezije i proze nagraditi knjigama nakladnika pokrovitelja. Imena pobjednika i naslovi njihovih radova bit će objavljeni 22. travnja 2016. u knjižnici Hrvatskih studija, na službenoj stranici Društva te na Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

foto

Financijska podrška

Odgovori na nedoumice oko prijava na Natječaj za državnu stipendiju

Odlična je vijest ove godine bila da se broj državnih stipendija višestruko povećao – čak 10 000 stipendija država će dodijeliti studentima. Prijave su pri kraju, a još postoje nedoumice oko postupka, zbog čega donosimo rješenja za glavne nejasnoće.

Prag

Otvoreni natječaji

Nastavi studij izvan Hrvatske sa stipendijom

Osiguraj stipendiju, odluči se i studiraj u inozemstvu. Provjeri kako je studirati u nekoj novoj državi i kulturi, podvrgni se učenju novoga jezika. Pripremi se na vrijeme i prijavi se na neki od ponuđenih natječaja.

Čitanje

Program Interlibera

FUL KULTURNO punkt: „Kultura nalazi način da se izrazi”

FUL KUTURNO punkt mjesto je na kojem će se okupiti četrdesetak važnih gostiju iz svijeta knjige u Hrvatskoj. Kroz dvadeset i pet razgovora dotaknut će se tema poput brenda književne scene, brenda izdavača, brenda festivala i događanja, „biznisa" u kulturi, čitanosti i brenda autora.

RS vizual natječaj

Natječaj za kreativce

Bogata nagrada za vizualni identitet povodom 20. rođendana Radio Studenta

Pozivaju se kreativci da se okušaju u izradi vizualnog identiteta za 20. godišnjicu Radio Studenta. Rok za dostavu prijedloga je 2. listopada 2016. godine.

Einstein Forum

Natječaj za stipendiju

Stipendija od 10 000 eura čeka vlasnike sveučilišne diplome

Kandidati moraju imati sveučilišnu diplomu iz humanističkih, društvenih ili prirodnih znanosti.