Društvo studenata kroatologije "Cassius"

Otvoren natječaj za najbolji studentski poetski i prozni rad

Knjiga pod lampom

Natječaj je otvoren od 30. ožujka 2016., a prijaviti se mogu svi studenti Sveučilišta u Zagrebu.

Društvo studenata kroatologije Cassius povodom Noći knjige objavljuje Margan Tadeon – Natječaj za najbolji studentski poetski i prozni rad pod pokroviteljstvom naklada Alfe, Algoritma, Ljevaka, Sandorfa, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Hrvatskih studija. Prijaviti možete kratke priče, eseje, anegdote, crtice i sl. Natječaj je otvoren od 30. ožujka 2016. Prijaviti se mogu svi studenti Sveučilišta u Zagrebu, a pravila su sljedeća:

  • tema rada je slobodna
  • opseg rada: poezija – maksimalno 30 redaka, proza – 3–5 kartica teksta (font 12, Times New Roman, prored 1,5; obostrano poravnanje proznih tekstova)
  • svaki student može poslati maksimalno 3 pjesme i/ili 2 prozna teksta koji ne smiju biti prethodno objavljeni
  • radovi moraju biti napisani na hrvatskom jeziku
  • naziv dokumenta: IME i PREZIME autora, NASLOV RADA – poezija/proza (npr. Ana Anić, Jesenje kiše – proza)
  • radovi mogu biti i znanstvenoga i neznanstvenoga tipa

Radove je potrebno poslati najkasnije do 20. travnja 2016. na e-adresu dskcassius@gmail.com. Kao predmet elektroničke pošte trebate navesti: MARGAN TADEON – NATJEČAJ ZA PROZNI RAD ili MARGAN TADEON – NATJEČAJ ZA POETSKI RAD. Pobjednike će odabrati žiri koji će najbolje radove iz poezije i proze nagraditi knjigama nakladnika pokrovitelja. Imena pobjednika i naslovi njihovih radova bit će objavljeni 22. travnja 2016. u knjižnici Hrvatskih studija, na službenoj stranici Društva te na Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

FUL KULTURNO

Natječaj Brend kulture

FUL KULTURNO nagrađuje ful kulturni projekt s 10 000 kn

Niskobudžetna kulturna događanja, kao što su promocije, predstavljanja, festivali i drugo, do 1. rujna mogu se prijaviti na natječaj FUL KULTURNO te konkurirati za nagradu od 10 000 kn.

Novi studentski dom i tereni

Studentski centar Split

Raspisan natječaj za smještaj u splitskim studentskim i učeničkim domovima, počinju i rezervacije za rujan

Od 2. do 27. srpnja traju prijave na Natječaj za smještaj u splitskim studentskim i učeničkim domovima, a raspisan je za redovite studente sveučilišnih i stručnih studija. Sudionici prethodnog natječaja mogu rezervirati smještaj za rujan do 16. srpnja.

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta

Godišnja nagrada „Luka Ritz”

Učenicima dodijeljene nagrade za promicanje tolerancije i nenasilnog ponašanja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo je i ove godine Godišnje nagrade „Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja.

Medijske nade Parlamenta

Ured za informiranje Europskog parlamenta poziva

Prijavite se na natječaj Medijske nade

Podsjećamo vas na natječaj Medijske nade Ureda za informiranje Europskog parlamenta. Dovoljno je poslati video od 1 minute na temu mogućnosti koje mladima pruža EU ili s bilo kojeg događaja s nedavnog Tjedna Europe (4. - 9. svibnja).

SCZG dvorište

Studentski centar u Zagrebu

Objavljen natječaj za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima

Tekst natječaja, pravilnik i obrasce natječaja možete pogledati na stranici Studentskog centra Zagreb, a prijaviti se možete do 27. srpnja.