Međunarodni festival etnografskog filma

Osmo izdanje ETNOFILma uskoro u Rovinju

Rovinj

Projekt ETNOFILm prepoznati je međunarodni festival. Osmo izdanje nosi neke novosti, a održavat će se od 28. do 30. travnja u Rovinju.

Osmo izdanje ETNOFILma – međunarodnog festivala etnografskog filma održavat će se u Rovinju od 28. do 30. travnja 2016. godine Pokrenut je još 2008. godine kao mali projekt Etnografskog muzeja Istre s ciljem promocije vizualne antropologije koja potiče produkciju etnografskih filmova u usko disciplinarnom smislu te riječi – filmova čiji su autori školovani etnolozi/antropolozi. Istovremeno afirmira izvan-disciplinarne dokumentarne filmove koji razvijaju heterogenost pristupa etnografiji i vizualnoj antropologiji.

Projekt je vremenom, u suradnji s Gradom Rovinjom i njegovim kulturnim institucijama i s jasnom željom jačanja pozicije hrvatskog etnografskog filma u širem europskom kontekstu te razvoja njegovog potencijala, uspio dokazati kako etnografski film nije primijenjen samo profiliranim korisnicima koji moraju biti stručni u području antropologije, etnologije i/ ili filma. Izrastao je u međunarodni festival u programu kojeg nas i ove godine očekuju radionice, predavanja i koncerti.

Nagrada za najbolji film i sama je umjetničko djelo koje već treću godinu za ETNOFILm kreiraju mladi umjetnici – studenti(ce) Akademije primijenjenih umjetnosti (APURI) Sveučilišta u Rijeci.

Selekcija osmog izdanja ovog izdanja nešto je drugačija i nosi osobni pečat dugogodišnjeg člana organizacijskog odbora ETNOFILm-a, diplomiranog etnologa/antropologa i novomedijskog umjetnika Bojana Mucka, koji je samostalno selektirao službeni filmski program. Njegova završna selekcija sastoji se od ukupno trideset filmskih naslova, većinom hrvatskih autor(ic)a, od kojih će mnogi u Rovinju doživjeti hrvatsku premijeru.

U sklopu festivala moći će se pogledati filmovi podijeljeni u dvije kategorije, odnosno, prikazivat će se filmovi profesionalnih etnologa/antropologa i studenata etnologije/antropologije te filmovi autora koji nisu profesionalni etnolozi/antropolozi.

Komentari na članak

Vezani članci

Morag Myerscouhg

Festival u Rovinju

Jedna od deset najutjecajnih dizajnerica u posljednjih 100 godina dodatno je pojačanje Danima komunikacija

Morag Crichton Myerscough višestruko je nagrađivana dizajnerica koja pozitivnim porukama oplemenjuje svoja arhitektonska rješenja te usko surađuje s lokalnom zajednicom, a zašto uvijek iznova propituje i analizira motive za kreaciju, otkrit će na Danima komunikacija.

Jesen u krošnjama

Topli čaj, ljubav i kišobran

Zabavne aktivnosti kojima ćete oživjeti tmurne jesenske dane

Ne, ovo nije još jedan sladunjavi članak o zaljubljenosti. Predlažemo vam zaista korisne ideje o tome kako se ove jeseni zabaviti samostalno, u paru ili s ekipom.

Glazba, klavir

Hitovi

VIDEO: 12 kultnih pjesama iz filmova

Donosimo vam 12 pjesama iz dobro poznatih filmova koje su i same postale veliki hitovi. Uživajte u našem izboru!

Pulska arena 2

Odlična prilika za filmofile

Sudjelujte u stvaranju najvećeg hrvatskog filmskog festivala

Volonterima se nude mogućnost besplatnog gledanja filmova u slobodno vrijeme, službene majice, topli obroci, preporuka za daljnje angažmane na budućim festivalima te potvrda o volontiranju.

Tjedan izraelskog filma 2013

Pripremite se za nove zanimljive filmove

Tjedan izraelskog filma

Izraelski filmski tjedan ove se godine održava od 1. do 6. prosinca. Jedno je od brojnih kulturnih događanja koje organizira Veleposlanstvo Države Izrael u Republici Hrvatskoj s ciljem približavanja hrvatske i izraelske kulture te predstavljanja izraelske kulturne scene građanima Hrvatske.