Kastafsko kulturno ljeto

O životu nomada progovara Bekim Sejranović na Danima književnosti

Bekim Sejranović

U sklopu književnog programa Kastafskog kulturnog leta, književnik Bekim Sejranović progovorit će o nedavno objavljenom putopisu „Dnevnik jednog nomada“.

Na 5. Danima književnosti, u četvrtak, 13. srpnja, u 20 sati gostovat će književnik Bekim Sejranović povodom netom objavljenog putopisa Dnevnik jednog nomada. Posjetitelje očekuje večer razgovora i rasprava o književnosti u ugodnoj atmosferi Vikotove bačvarije. Ulaz je slobodan na sva događanja u sklopu manifestacije.

Književni program Kastafskog kulturnog leta sastoji se od Dana književnosti, tijekom kojih publika ima priliku uživati u pisanoj riječi uz druženje i otvorene rasprave o suvremenim književnim temama, ali i radovima nastalima na lokalnom dijalektu. Proteklih su godina u sklopu događanja sudjelovali predstavnici lokalnog književnog kolektiva Ri Lit, Renato Baretić, Jasen Boko, Rade Šerbedžija, Aleksandar Stanković te Nikola Petković, predsjednik Hrvatskog društva pisaca.

Ovogoodišnji gost Bekim Sejranović rođen je 1972. u Brčkom. godine 1985. seli se u Rijeku, gdje završava srednju pomorsku školu te potom studij kroatistike. godine 1993. odlazi u Norvešku, gdje magistrira južnoslavensku književnost. U Norveškoj je radio kao sudski tumač i književni prevoditelj, pisao prozu i predavao norveški za strance. Danas živi i radi u Oslu, Brčkom, Sarajevu, Ljubljani, Rijeci, Starom Gradu. Objavio je studiju Modernizam u romanu Isušena Kaljuža Janka Polića Kamova (2001.), zbirku kratkih priča Fasung (2002.) te romane Nigdje, niotkuda (2008.), Ljepši kraj (2010.) i Tvoj sin Huckleberry Finn (2015.). Nedavno je objavio zbirku literarnih putopisa Dnevnik jednog nomada i prijevod strip-biografije Edvarda Muncha, naziva Munch.­

Komentari na članak

Vezani članci

Francuska večer u Info zoni

Ususret Europskom nogometnom prvenstvu

Francuska večer u Info zoni

Polaznici različitih škola jezika predstavit će Francusku kroz jela, pjesme, igre, kratka predavanja i scenske nastupe.

Recenzija

Recenzija uspješnice „Kokoschkina lutka“

Roman koji je nemoguće prepričati otkriva kako ljubav i umjetnost mijenjaju svijet

Romanom „Kokoschkina lutka“, za koji je dobio nagradu Europske unije za književnost 2012., Afonso Cruz progovorio je o odnosu spram Drugoga, umjetnosti kao pokretaču svijeta i ljubavi kao sili koja ga drži na okupu.

FFZG Osijek

Najava osječke konferencije

Međunarodna studentska konferencija Pontes poeticae

Cilj konferencije, koja će se održati 23. i 24. svibnja 2014., je omogućiti studentima humanističkih znanosti stjecanje iskustva za daljnje napredovanje, potaknuti međufakultetske dijaloge i povezati studente.

Ti kažeš, Connie Palmen

Književna recenzija

Roman „Ti kažeš“ pokazuje da svaka ljubav ima dva pripovjedača, a svaka priča dvije istine

Tragična je priča o ljubavi Sylvije Plath i njezina supruga Teda Hughesa dobila novu dimenziju: oživljen glasom autorice Connie Palmen, Hughes dobiva priliku obraniti sebe, svoju ljubav i preostale uspomene.

poezija

Na današnji dan

Rođen tvorac „Balade iz predgrađa“ i još 126 pjesama – veliki Dobriša Cesarić

Na današnji je dan rođen veliki hrvatski pjesnik i prevoditelj čije su pjesme uvrštene u čitanke i za osnovne i za srednje škole, pa ga možemo nazvati pjesnikom djetinjstva mnogih generacija.