Kastafsko kulturno ljeto

O životu nomada progovara Bekim Sejranović na Danima književnosti

Bekim Sejranović

U sklopu književnog programa Kastafskog kulturnog leta, književnik Bekim Sejranović progovorit će o nedavno objavljenom putopisu „Dnevnik jednog nomada“.

Na 5. Danima književnosti, u četvrtak, 13. srpnja, u 20 sati gostovat će književnik Bekim Sejranović povodom netom objavljenog putopisa Dnevnik jednog nomada. Posjetitelje očekuje večer razgovora i rasprava o književnosti u ugodnoj atmosferi Vikotove bačvarije. Ulaz je slobodan na sva događanja u sklopu manifestacije.

Književni program Kastafskog kulturnog leta sastoji se od Dana književnosti, tijekom kojih publika ima priliku uživati u pisanoj riječi uz druženje i otvorene rasprave o suvremenim književnim temama, ali i radovima nastalima na lokalnom dijalektu. Proteklih su godina u sklopu događanja sudjelovali predstavnici lokalnog književnog kolektiva Ri Lit, Renato Baretić, Jasen Boko, Rade Šerbedžija, Aleksandar Stanković te Nikola Petković, predsjednik Hrvatskog društva pisaca.

Ovogoodišnji gost Bekim Sejranović rođen je 1972. u Brčkom. godine 1985. seli se u Rijeku, gdje završava srednju pomorsku školu te potom studij kroatistike. godine 1993. odlazi u Norvešku, gdje magistrira južnoslavensku književnost. U Norveškoj je radio kao sudski tumač i književni prevoditelj, pisao prozu i predavao norveški za strance. Danas živi i radi u Oslu, Brčkom, Sarajevu, Ljubljani, Rijeci, Starom Gradu. Objavio je studiju Modernizam u romanu Isušena Kaljuža Janka Polića Kamova (2001.), zbirku kratkih priča Fasung (2002.) te romane Nigdje, niotkuda (2008.), Ljepši kraj (2010.) i Tvoj sin Huckleberry Finn (2015.). Nedavno je objavio zbirku literarnih putopisa Dnevnik jednog nomada i prijevod strip-biografije Edvarda Muncha, naziva Munch.­

Komentari na članak

Vezani članci

burek, Bugojno, Bosna

Putopis

FOTO: Sedam dana Balkana

Što napraviti kada se zaželiš putovanja, a ljeto te izbacilo na obalu jeseni bez neke velike love u novčaniku? Uz to si doživotno raskrstio s fakultetom (khm, ispitima, brzo će i diplomski) i želiš se malo odmoriti od svega? Pa, odeš na mini Balkan putovanje i provedeš se bolje nego si očekivao, a za malo novaca.

Charles Dickens - A Christmas Carol

Na današnji dan

172 godine Dickensova Božića

Prošla su gotovo dva stoljeća otkako nas je engleski pisac Charles Dickens počastio jednim od najljepših božićnih romana. Na današnji dan 1843. godine rodio se Scrooge ispričan kroz "Božićnu priču".

Elektroničko nakladništvo?

Recenzija knjige „Elektroničko nakladništvo?"

Nakladnici nam daju putokaz kroz prevelik broj informacija i odobravaju njihovu kvalitetu

Knjiga „Elektroničko nakladništvo?“ prvenstveno je namijenjena studentima informacijskih znanosti i srodnih studija, ali je i svojevrsni priručnik elektroničkog nakladništva i elektroničkih knjiga koji može poslužiti i široj publici s obzirom na nedostatak recentnije literature s tom tematikom.

Knjižara

Noć knjige

Doživite uzbudljivu Noć knjige te obilježite Svjetski dan knjige i autorskih prava

Noć knjige manifestacija je koja se održava 23. travnja, a cilj joj je potaknuti čitanje i istaknuti važnost knjiga u suvremenom svijetu. Donosimo vam program ovoga događanja u kojem možete sudjelovati potpuno besplatno.

Knjige s Hrelića 2

Što se sve može naći na popularnom buvljaku?

Književnost s Hrelića

Posjetili smo zagrebački buvljak u potrazi za dobrim knjigama.