LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Color Our Collections

NSK pripremio nove bojanke za sve uzraste; dostupne su potpuno besplatno!

Nacionalna i sveučilišna knjižnica pripremila je zanimljiv sadržaj za svoje članove, ali i one koji to nisu. Besplatne bojanke namijene svim uzrastima dostupne su na njenoj mrežnoj stranici.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica pripremila je zanimljiv sadržaj za svoje članove, ali i one koji to nisu. Besplatne bojanke namijene svim uzrastima dostupne su na njenoj mrežnoj stranici.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu pridružila se međunarodnoj kampanji Color Our Collections u sklopu koje muzeji, knjižnice, arhivi i druge kulturne ustanove širom svijeta u prvome tjednu veljače pozivaju javnost da se upozna s njihovom digitaliziranom građom kroz zabavnu i opuštajuću aktivnost – bojenje.

13 crno-bijelih grafika, crteža, zemljopisnih karata i drugih vrijednih djela iz fonda NSK objedinjeni su u bojanke namijenjene svim uzrastima. Među njima su i Rembrandtova grafika Čovjek u sjenici iz 1642, crtež Mencija Clementa Crnčića Kaptol iz 1910, dva crteža biljaka iz djela znamenita hrvatskog botaničara Luje von Adamovića Die Pflanzenwelt Dalmatiens iz 1911. kao i zemljopisna karta geografa i kartografa Vincenza Marije Coronellija Mare della Dalmatia iz 1696. godine.

Inicijativom, koju je još 2016. godine pokrenula njujorška medicinska akademija (The New York Academy of Medicine), nastoji se potaknuti kreativno korištenje digitalne kulturne baštine za razonodu i učenje. NSK poziva sve zainteresirane da se pridruže ovogodišnjoj kampanji te da njegovu bojanku preuzmu na poveznici Oboji naše zbirke. Možete se obojiti na računalu ili ispisana, a svoje radove moguće je podijeliti na društvenim mrežama korištenjem oznaka #ObojiNašeZbirke i #ColorOurCollection.

Više bojanki moguće je potražiti mrežnoj stranici Bojanke, a bojanke s djelima iz fondova drugih svjetskih kulturnih ustanova na stranici kampanje Color Our Collections.
FOTO: PIXABAY