Romantična komedija „Sve najbolje“

Novi film Snježane Tribuson otvara Pulski filmski festival

Film Snježane Tribuson “Sve najbolje”

Nakon nacionalne premijere u Puli, festivalska turneja filma nastavit će se krajem srpnja u glavnom programu 19. Motovun Film Festivala.

Dugoočekivani četvrti cjelovečernji igrani film redateljice Snježane Tribuson, romantična komedija Sve najbolje, bit će prikazan prvi put pred hrvatskom publikom u subotu 9. srpnja na otvorenju 63. Pulskog filmskog festivala.

U božićno vrijeme, kad svatko svakome želi sve najbolje, isprepliću se sudbine usamljene slastičarke Verice (Ksenija Marinković), koja je davno odustala od traženja onog pravog, Brankice (Renata Pokupić), svjetski uspješne operne pjevačice razočarane u ljubav, i karizmatičnog baritona Martina (Ozren Grabarić), koji se oporavlja od bračnog brodoloma.

Uz navedene protagoniste, u niz komičnih ljubavnih (ne)zgoda upleteni su i slatkorječivi soboslikar Ljubo (Goran Navojec), dvije medicinske sestre koje pokušavaju razumjeti kako funkcionira muški mozak i Tomo (Bogdan Diklić), poljoprivrednik vrlo neobičnih talenata. Malo je vjerojatno da u ovom preplitanju veliku ulogu može imati grupica žohara, medenjaci i jedna operna arija, ali u ovoj je priči baš tako.

Uz spomenute glumce, u filmu se pojavljuju i Ksenija Paić, Dora Fišter Toš, Jernej Šugman, Krešimir Mikić, Goran Bogdan, Jasna Bilušić i Ivo Gregurević. Scenarij i režiju filma potpisuje Snježana Tribuson. Direktor fotografije je Goran Trbuljak, montažerka Marina Barac, a skladatelj Dinko Appelt. Dizajn zvuka potpisuje Dubravka Premar, scenografiju Željka Burić, a kostimografiju Ivana Zozoli Vargović. Majstorica maske je Tina Jesenković, a snimatelj tona Mladen Pervan. Producentica filma je Ankica Jurić Tilić.

Snježana Tribuson autorica je cjelovečernjih filmova Prepoznavanje (1996.), Tri muškarca Melite Žganjer (1998.) i Ne dao Bog većeg zla (2002.) te popularne hrvatske serije Odmori se, zaslužio si. Nakon nacionalne premijere u Puli, festivalska turneja filma nastavit će se krajem srpnja u glavnom programu 19. Motovun Film Festivala.

Film Sve najbolje imao je svjetsku premijeru na Cipru u okviru manifestacije Cyprus Film Days, a prikazan je i u Los Angelesu u sklopu revije Starring Europe te na Filmskom festivalu u Ferrari (Italija). Prikazan je i u programu Festivala SEE (u Berlinu i Parizu te u kineskom gradu Ningbou). Snježana Tribuson nagrađena je na berlinskom izdanju festivala SEE za režiju, dok je Goran Navojec u Parizu osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu.

Sve najbolje nastao je u produkciji Kinorame i HRT-a, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Hrvatska kino-premijera očekuje se krajem 2016. godine

Komentari na članak

Vezani članci

DHF - volonteri

Filmski festival

Traže se ljubitelji sedme umjetnosti koji žele steći iskustvo u organizaciji DHF-a

U tijeku je natječaj za volontiranje na "Danima hrvatskog filma". Raspoloživa volonterska mjesta uključuju pomoć u radu u kino dvoranama, na festivalskim blagajnama, u sektorima popratnih događanja, promocije i press službe.

Amy

Najbolje u 2015.

Glazbeni dokumentarci koje morate pogledati

Prava čar glazbenih dokumentaraca leži u činjenici da u njima možete uživati i bez da ste uopće čuli za umjetnike o kojima film govori. Ti filmovi otkrivaju psihološku, filozofsku i povijesnu stranu slavnih glazbenika.

Međunarodni dan plesa u ZPC-u

Program

Proslava Međunarodnog dana plesa u ZPC-u predstavama i besplatnim plesnim radionicama

U čast začetniku modernog baleta i jednom od najvećih plesnih reformatora 29. travnja obilježava se Međunarodni dan plesa. ZPC ga ove godine obilježava premijerom, promotivnim cijenama ulaznica i besplatnim plesnim radionicama.

Kulturno ljeto u Dubrovniku

Gdje, kamo i zašto?

Dubrovnik ovog ljeta postaje centar kulturnih događanja

Živiš ili ljetuješ u Dubrovniku? Ne želiš baš cijeli odmor provesti ležeći stapajući se s obližnjim stijenama? Donosimo ti popis događanja u Gradu!

Program "Filmske kritike mladih filmofila"

Program „Filmske kritike mladih filmofila”

Napišite recenziju filma i osigurajte si akreditaciju za 62. Pulski filmski festival

Potrebno je pogledati film na Hrvatskoj televiziji do 28. lipnja te poslati recenziju dužine do 3 600 znakova i možda si baš Vi osigurate festivalske akreditacije!