Romantična komedija „Sve najbolje“

Novi film Snježane Tribuson otvara Pulski filmski festival

Film Snježane Tribuson “Sve najbolje”

Nakon nacionalne premijere u Puli, festivalska turneja filma nastavit će se krajem srpnja u glavnom programu 19. Motovun Film Festivala.

Dugoočekivani četvrti cjelovečernji igrani film redateljice Snježane Tribuson, romantična komedija Sve najbolje, bit će prikazan prvi put pred hrvatskom publikom u subotu 9. srpnja na otvorenju 63. Pulskog filmskog festivala.

U božićno vrijeme, kad svatko svakome želi sve najbolje, isprepliću se sudbine usamljene slastičarke Verice (Ksenija Marinković), koja je davno odustala od traženja onog pravog, Brankice (Renata Pokupić), svjetski uspješne operne pjevačice razočarane u ljubav, i karizmatičnog baritona Martina (Ozren Grabarić), koji se oporavlja od bračnog brodoloma.

Uz navedene protagoniste, u niz komičnih ljubavnih (ne)zgoda upleteni su i slatkorječivi soboslikar Ljubo (Goran Navojec), dvije medicinske sestre koje pokušavaju razumjeti kako funkcionira muški mozak i Tomo (Bogdan Diklić), poljoprivrednik vrlo neobičnih talenata. Malo je vjerojatno da u ovom preplitanju veliku ulogu može imati grupica žohara, medenjaci i jedna operna arija, ali u ovoj je priči baš tako.

Uz spomenute glumce, u filmu se pojavljuju i Ksenija Paić, Dora Fišter Toš, Jernej Šugman, Krešimir Mikić, Goran Bogdan, Jasna Bilušić i Ivo Gregurević. Scenarij i režiju filma potpisuje Snježana Tribuson. Direktor fotografije je Goran Trbuljak, montažerka Marina Barac, a skladatelj Dinko Appelt. Dizajn zvuka potpisuje Dubravka Premar, scenografiju Željka Burić, a kostimografiju Ivana Zozoli Vargović. Majstorica maske je Tina Jesenković, a snimatelj tona Mladen Pervan. Producentica filma je Ankica Jurić Tilić.

Snježana Tribuson autorica je cjelovečernjih filmova Prepoznavanje (1996.), Tri muškarca Melite Žganjer (1998.) i Ne dao Bog većeg zla (2002.) te popularne hrvatske serije Odmori se, zaslužio si. Nakon nacionalne premijere u Puli, festivalska turneja filma nastavit će se krajem srpnja u glavnom programu 19. Motovun Film Festivala.

Film Sve najbolje imao je svjetsku premijeru na Cipru u okviru manifestacije Cyprus Film Days, a prikazan je i u Los Angelesu u sklopu revije Starring Europe te na Filmskom festivalu u Ferrari (Italija). Prikazan je i u programu Festivala SEE (u Berlinu i Parizu te u kineskom gradu Ningbou). Snježana Tribuson nagrađena je na berlinskom izdanju festivala SEE za režiju, dok je Goran Navojec u Parizu osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu.

Sve najbolje nastao je u produkciji Kinorame i HRT-a, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Hrvatska kino-premijera očekuje se krajem 2016. godine

Komentari na članak

Vezani članci

Zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca

HNK Ivana pl. Zajca

„Macbethom” započinje najveći projekt riječke Opere u povijesti

– Ako se pitate kakav je morao biti doživljaj nastupa umjetnice koja je glumački i glasovno revolucionirala opernu izvedbu, Marije Callas, Giorgio Surian ima svoj odgovor. – istaknuo je Marin Blažević.

DHF - volonteri

Filmski festival

Traže se ljubitelji sedme umjetnosti koji žele steći iskustvo u organizaciji DHF-a

U tijeku je natječaj za volontiranje na "Danima hrvatskog filma". Raspoloživa volonterska mjesta uključuju pomoć u radu u kino dvoranama, na festivalskim blagajnama, u sektorima popratnih događanja, promocije i press službe.

Premijera Malograđana

Premijera u Gavelli

Kako žive „Malograđani”?

– Samo odvažni i snažni, oni koji prepoznaju i osjećaju duh novoga vremena, imaju odvažnosti i pokušati živjeti ukorak s njim. Ostali su osuđeni patiti, prestrašeni, u svojim tijesnim životima. Gorki im ne nudi mogućnost budućnosti, niti daje recept kako je postići, stići. Ali dirljivo vjeruje u unutarnju snagu pojedinca koji je u stanju savladati krizu. – ističe dramaturginja predstave.

74. Zlatni globus

74. izdanje prestižne nagrade

"La La Land" i "American Crime Story" predvode nominacije za Zlatni globus

Drugi po broju nominacija je "Moonlight", film koji predstavlja priču o sazrijevanju siromašnog crnog dječaka koji se hvata u koštac sa svojom seksualnošću.

The Spoils of Babylon

Što nas očekuje na malim ekranima u 2014.?

Nove serije u novoj godini

Provjerite koje su to najočekivanije serije u 2014. te kada se na male ekrane vraćaju vaši najdraži fiktivni prijatelji.