LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Recenzija filma

Neustrašivi samuraji nasmijat će vas ove jeseni

Film „Jesen samuraja“ Danila Bećkovića, oduševio je kako publiku diljem regije, tako i zagrebačku publiku koja je imala priliku gledati svečanu premijeru.

Film „Jesen samuraja“ Danila Bećkovića, oduševio je kako publiku diljem regije, tako i zagrebačku publiku koja je imala priliku gledati svečanu premijeru.

Nije nepoznanica kako naši susjedi znaju napraviti odličan film, a pogotovo kad je riječ o filmu koji će te u isto vrijeme držati u neizvjesnosti, nasmijavati i nadahnuti. Riječ je, naravno, o dugo najavljivanom filmu Jesen samuraja, pod redateljskom palicom Danila Bećkovića.

Film je napokon ugledao svjetlo dana i u Hrvatskoj, na svečanoj premijeri u Branimir centru. Možemo samo reći kako je film i više nego opravdao očekivanja, kako autora, tako i publike. Film je, naime, svojim komičnim zapletima; filozofijom glavnog lika koji kao zvijezdu vodilju nosi i prenosi drugima kroz čitav film, ne obazirući se na omalovažavanja drugih; osvojio srca publike diljem regije.

Film je to o neustrašivom sportskom duhu, nepobjedivom talentu i pronalasku sebe i svoje bolje polovice. Glavni je lik karatist Vladica čiju je ulogu utemeljio svima već dobro poznati glumac Petar Strugar koji svoj talent za neprofitabilni sport kao što je karate, troši uzalud, opijajući se po barovima, trošeći novac i zdravlje na jeftino piće i jeftine žene. Kada u klubu otkriju kako je pozitivan na drogu, izbacuju ga te ga otac Miloje, kojeg je utjelovio nenadmašni Nikola Kojo (kojeg smo gledali u Paradi kao Limuna i u Lepa sela lepo gore kao Velju) vraća u svoj rodni kraj. 

Tamo Vladica nailazi i zaljubljuje se u lijepu Snežanu koju igra glumica Hristina Popović, a uskoro otkriva da Snežana ima i sina Vukašina koji, jednako kao što je i on htio, želi postati najbolji karatist. Družeći se i polagano zaljubljujući jedno u drugo, Vladica se počinje mijenjati jer je pronašao razlog vrijedan borbe. Snežana i Vukašin ušli su mu pod kožu, no da stvar ne bi bila tako jednostavna, tu su i duhovi prošlosti s kojima ima nečistog posla, borbe koje treba dobiti, novac koji treba zaraditi, otac kojeg treba učiniti ponosnim. Hoće li to Vladica sve podnijeti kao pravi samuraj ili će posustati pod pritiskom i vratiti se razmetnom životu, pogledajte ove jeseni u CineStar kinima.

FOTO: CINESTAR