LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Program „Filmske kritike mladih filmofila”

Napišite recenziju filma i osigurajte si akreditaciju za 62. Pulski filmski festival

Potrebno je pogledati film na Hrvatskoj televiziji do 28. lipnja te poslati recenziju dužine do 3 600 znakova i možda si baš Vi osigurate festivalske akreditacije!

Potrebno je pogledati film na Hrvatskoj televiziji do 28. lipnja te poslati recenziju dužine do 3 600 znakova i možda si baš Vi osigurate festivalske akreditacije!

62. Pulski filmski festival poziva zainteresirane da se do 29. lipnja prijave na natječaj za sudjelovanje u programu Filmske kritike mladih filmofila.

Program Filmske kritike mladih filmofila profesionalna je platforma koja traje od 18. do 25. srpnja u Puli, a podrazumijeva analiziranje filmova, stjecanje znanja potrebnog za istraživanje sedme umjetnosti, recenziranje i ocjenjivanje domaćih i stranih filmskih ostvarenja, aktivno sudjelovanje u diskusijama s autorima filmova te općenito uživanje u domaćim i međunarodnim dugometražnim i kratkometražnim filmovima.

Prijaviti se može bilo tko u dobi od 18 do 29 godina s dobrim poznavanjem hrvatskog i engleskog jezika. Zainteresirani trebaju odabrati film koji će biti prikazan na Hrvatskoj televiziji do 28. lipnja, napisati recenziju (do 3600 znakova s prazninama, no ona može biti i u drugom obliku, od stripa do kratkog filma) i ispuniti online prijavnicu.

Recenzije će pregledati i ocijeniti žiri filmskih stručnjaka na čelu s mentorom filmofila, uglednim hrvatskim filmskim kritičarem Nenadom Polimcem, a osmorki s najboljim rezultatima osigurat će se smještaj i prehrana, festivalski katalozi i festivalske akreditacije.

Rezultati će biti objavljeni 1. srpnja na web stranici Festivala, a odabrani kandidati zaprimit će obavijest na e-mail adresu.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte koordinatoricu mladih filmofila Sabinu Softić na e-mail: sabina@pulafilmfestival.hr.