LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatska premijera na Kliker festivalu

Nakon Beograda i Skoplja „Muzej plesa“ dolazi u Varaždin

„Muzej plesa“ razvija ideju interaktivne plesne instalacije i performansa za djecu, inspirirane poviješću plesa i koreografije. Zainteresirane izvođačice i izvođači mogu se do 10. kolovoza prijaviti za sudjelovanje na projektu.

„Muzej plesa“ razvija ideju interaktivne plesne instalacije i performansa za djecu, inspirirane poviješću plesa i koreografije. Zainteresirane izvođačice i izvođači mogu se do 10. kolovoza prijaviti za sudjelovanje na projektu.

U sklopu Kliker festivala – festivala suvremene plesne umjetnosti namijenjenog djeci i mladima, koji će se održavati u Varaždinu od 24. do 30. listopada, među brojnim sadržajima koji očekuju publiku svoje će mjesto naći i projekt Muzej plesa. Dosad je Muzej plesa već imala priliku vidjeti publika u Beogradu i Skoplju, a sada će, u sklopu ovogodišnjeg varaždinskog izdanja Kliker festivala, doživjeti i hrvatsku premijeru.

Muzej plesa funkcionira kao prostorna instalacija i interaktivna izložba, a kreirana je s ciljem pružanja stimulativnog iskustva za djecu predškolskog uzrasta (od 3 do 6 godina starosti), putem kojeg ih se upoznaje s umjetnošću plesa i pokreta.

Muzej plesa, FOTO: Kliker

Organizator je umjetnička organizacija VRUM, koja projekt producira u suradnji s Gradskim muzejom Varaždin i nacionalnom platformom Kliker, koja se kroz svoje mnogobrojne projekte posvetila razvoju plesne umjetnosti za mladu publiku na području Hrvatske, ali i čitave regije.

– Projekt se sastoji od četiri segmenta. Svaki segment pruža različite specifične načine stimuliranja percepcije (vizualni, taktilni, zvučni…) i nudi izniman susret djece s plesom, koji je temeljen na direktnom iskustvu, predaji fizičkom, kreativnosti i zajedničkoj igri. – objašnjavaju organizatori.

Rad na projektu Muzej plesa započeo je u sklopu međunarodnog projekta Generator te u produkciji Stanice / Servisa za suvremeni ples iz Beograda. Tim koreografa iz Makedonije – Kliment Poposki, Elena Risteska i Viktorija Iloska, pod mentorstvom Dalije Aćin Thelander, razvijao je ideju interaktivne plesne instalacije i performansa za djecu, inspirirane poviješću plesa i koreografije.

Ovih je dana VRUM otvorio poziv za izvođačice i izvođače na projektu Muzej plesa. Traži se četvero ženskih ili muških izvođača – profesionalnih plesača, glumaca ili performera s naprednim iskustvom u plesu i pokretu. Izvođači moraju biti zainteresirani za interaktivan pristup izvedbi i radu za djecu, kao i radu s djecom. Pedagoško je iskustvo svakako prednost, ali nije uvjet.

Na ovaj poziv potrebno se prijaviti e-poštom naslovljenom Muzej plesa – prijava, koja sadrži životopis, dvije fotografije (portret i fotografija tijela u pokretu), poveznicu na video u kojem je izvođač u pokretu i motivacijsko pismo. Prijave se šalju na službene e-adrese umjetničke organizacije VRUM: contact@vrum.hr i production@vrum.hr.

Muzej plesa, FOTO: Kliker

Nakon prijave mailom slijedi selekcija izvođača za drugi krug audicije, odnosno radionicu, o čemu slijedi obavijest u roku od dva tjedna nakon završetka poziva. Poziv je otvoren do 10. kolovoza 2016. godine  Izvođači moraju biti dostupni tijekom svih deset dana odvijanja projekta, od 20. do 30. listopada. Projekt je honoriran, a sljedeće izvedbe planirane su tijekom iduće sezone, odnosno kalendarske godine

Projekt Muzej plesa podržali su Grad Varaždin, Ministarstvo kulture RH, Zaklada Kultura Nova i Balkans Arts and Culture Fund (BAC).

FOTO: KLIKER