Crteži, ilustracije, stripovi

Nakon angažmana za Reebok Mihaela Erceg postavlja izložbu u Info zoni

Ne znam što želim

– Ovo je moja prva samostalna izložba i drago mi je da se održava u prostoru u kojem sam rasla i razvijala se kao umjetnik. – rekla je Mihaela.

Otvaranje izložbe crteža, ilustracija i stripova mlade autorice Mihaele Ne znam vam ja ništa održat će se u utorak 20. rujna, u 19 sati u Klubu Zona. Radovi će se u prostoru na Šperunu moći razgledati do 4. listopada.

Mihaela Erceg u travnju je ove godine veliku medijsku pozornost privukla angažmanom za prestižnu sportsku marku Reebok, a jedna je i od dobitnica priznanja Splitski pupoljak 2016. godine. Kao slobodna umjetnica za domaće i strane naručitelje radi naslovnice knjiga, plakate, reklame i ilustracije i do sada je već sudjelovala na nekoliko skupnih izložbi.

Ovo je moja prva samostalna izložba i drago mi je da se održava u prostoru u kojem sam rasla i razvijala se kao umjetnik. Info zona za mene ima posebnu vrijednost gotovo kao drugi dom i stoga ne mogu zamisliti da se ova izložba odvija bilo gdje drugdje.  rekla je Mihaela koja je redovita sudionica 24-satnog crtanja stripa te radionice stripa koja se već nekoliko godina održava u Klubu Zona.

Ova autorica uvijek sa sobom nosi blok pa crta svugdje na kavama, kod kuće, na računima, olovkom, kemijskom, onim što joj se nađe pod rukom. Velik broj radova nastao je u splitskim kafićima te je neke od njih objavila i Facebooku pod pseudonimom Artistotel.

Na izložbi u Zoni predstavit će se javnosti izborom radova iz svog bogatog stvaralaštva. Ove je godine u Zagrebu upisala Odsjek za animirani film i nove medije pri Akademiji likovnih umjetnosti, nakon što je u rodnom Splitu završila 2. jezičnu gimnaziju.

Foto: Info zona

Komentari na članak

Vezani članci

Galerija SKC

Izložba u Galeriji SKC

Neža Knez sljedeća je umjetnica koja se "Zvučnim zidom" probija do publike

Projektom "Zvučni zid" postavljaju se samostalne izložbe manje poznatih mladih umjetnika. Iduća je na redu Neža Knez.

Izložba "Iskorak u različitost"

Klub Zona

Studentice postavljaju izložbu „Iskorak u različitost” u Noći muzeja

Otvaranje studentske izložbe slika i grafika održat će se u Klubu Zona povodom Noći muzeja. Mladim će se autoricama pridružiti Goran Stefanović na gitari i DJ Cid. Radove će se predstaviti profesorica Praničević Borovac.

Snežana Radojičić

Predstavljanje putopisne knjige

Književnica otkriva kako putovati s desetak dolara dnevno

Književnica Snežana Radojičič predstavit će novu putopisnu knjigu "Nomad". Gostovanje u Info zoni iskoristit će za otkrivanje brojnih nezaboravnih doživljaja s petogodišnjeg lutanja.

Rimski grob iz okolice Zagreba smješta se u Arheološki muzej

Otvorenje izložbe

Rimski grob iz okolice Zagreba smješta se u Arheološki muzej

Ukupno osam predmeta izložit će se ove srijede u zagrebačkom Arheološkom muzeju. Zainteresirani imaju priliku vidjeti rimski grob, misterioznu keramičku posudu i niz drugih predmeta.

Izložba "(Ne)vrijeme u slikama"

Izložba fotografija

Munje se zaustavljaju u Klubu Zona

– Nešto što priroda napravi samo je trenutak u vremenu, a ako ga zabilježimo na fotografiji, ostaje za vječnost. – ističe Miroslav Lelas, autor izložbe.