LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Splićani pohrlili u kina

Na rasprodanim “Bačvicama” u petak je otvoren 8. Festival mediteranskog filma Split

Pogledajte što se moglo vidjeti u prva dva dana na 8. Festivalu mediteranskog filma u Splitu.

Pogledajte što se moglo vidjeti u prva dva dana na 8. Festivalu mediteranskog filma u Splitu.

Regionalnom premijerom talijansko-albanskog filma "Zakleta djevica” u petak, 5. lipnja, u rasprodanom ljetnom kinu 'Bačvice' službeno je otvoren 8. Festival mediteranskog filma Split. Najposjećenija kulturna manifestacija pod Marjanom ponovno je oborila vlastiti rekord posjete, a otvorenom ju je proglasio savjetnik gradonačelnika Ive Baldasara za kulturu i znanost Igor Baković.

Građane i turiste, koji filmove mogu gledati zahvaljujući engleskim titlovima, ali i brojne filmske i kulturne djelatnike, pozdravio je direktor FMFS-a Alen Munitić.

Drugog dana festivala, odnosno jučer, 6. lipnja, program u Kinoteci otvorio je 9-minutni "Dan Marjana" Igora Jelinovića, nakon kojeg je slijedila francuska mini serija "Mali Quinquin" Bruna Dumonta, koju je New York festival usporedio sa serijom Twin Peaks. Večernji program u ljetnom kinu Bačvice otvorio je "Daddy Issues" Judite Gamulin, a film koji je obilježio subotu na FMFS-u je "Nova prijateljica", neobična zabavna priča o ljubavi, gubitku i identitetu, francuskog redatelja François Ozona.

Tijekom devet dana festivala bit će prikazano ukupno 66 filmova iz 31 zemalje, od čega je čak 45 hrvatskih premijera. FMFS održava se na tri lokacije, u ljetnom kinu Bačvice, Kinoteci Zlatna vrata, te vrtu Galerije umjetnina, gdje su projekcije svaku večer besplatne, kako bi što veći broj Splićana i njihovih gostiju barem na neki način sudjelovao na festivalu.