LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Apstraktna umjetnost

Na nevjerojatan način otkrila svoj talent za slikanje

Jeste li ikada razmišljali o tome kako biste voljeli spoznati svoje talente, ukoliko ih posjedujete? Ako jeste, pročitajte zanimljivu priču o nevjerojatnom otkriću žene koja je potaknuta bolešću pronašla umjetnika u sebi.

Jeste li ikada razmišljali o tome kako biste voljeli spoznati svoje talente, ukoliko ih posjedujete? Ako jeste, pročitajte zanimljivu priču o nevjerojatnom otkriću žene koja je potaknuta bolešću pronašla umjetnika u sebi.

Nalazi li se umjetnost u svakome od nas? Jesmo li taj dar stekli sasvim prirodno, našim rođenjem ili je umjetnost proces koji nastaje i raste s vremenom, potaknut našim iskustvima i doživljajima, te našom osobnošću? Odgovor je vjerojatno individualan, jer kako inače objasniti fenomen umjetnički izuzetno nadarene djece... No, možemo li cijeli život biti nadareni za nešto ili uopće ne biti, ali otkriti to potaknuti nekim događajem, onako sasvim slučajno? Upravo to se dogodilo 39-godišnjoj filmskoj redateljici i umjetnici Eugeniji Loli.

Naime, Eugenia je dugo godina patila od teške autoimune bolesti kojoj liječnici nisu mogli otkriti uzrok. Nakon duge i teške borbe sa bolešću Eugenia je otkrila što je uzokovalo njezinu bolest te je započela s procesom izlječenja. No, u tom samom procesu primjetila je kako se nešto čudno događa u njezinom mozgu. Opisala je to kao osjećaj da joj je mozak reprogramiran.

– Svaki put kada bih zatvorila oči vidjela bih apstraktne slike, kada legnem u krevet, kada se tuširam, pa čak i dok se smijem stalno bi mi se pojavljivale apstraktne i nadrealne scene. Govorili su mi da se ne brinem, da je to proces izlječenja, ali ja sam osjećala kao da je to moj poziv i da se želim na taj način umjetnički izražavati. – izjavila je.

Nedugo zatim, Eugenia se zaljubila u relativno novi umjetnički stil pop-vintage kolaž, te je upravo na taj način odlučila prikazivati svoje vizije i misli. 

– Jednostavno sam osjećala da se moram time baviti, ujutro bih se ustala i to bi bilo prvo što bih napravila, to mi je bila primarna potreba, i zaista cijenim sve što mi se dogodilo jer sam u tome spoznala pravu sebe.

Ova priča je zaista pokazatelj da ništa nije nemoguće te da se u svakome od nas nalazi nešto u čemu smo dobri, samo to moramo spoznati i znati iskoristiti, a ukoliko ste se zainteresirali za rad ove talentirane umjetnice pregledajte fotogaleriju njezinih radova. 

 

 

 

FOTO: HTTPS://WWW.FLICKR.COM