Sveučilište u Zagrebu

Muzička akademija slavi 30 godina studija udaraljki u Hrvatskoj!

Glazbena akademija

Koncert koji prati vrijeme nastajanja važnih djela hrvatske solističke literature za udaraljke zakazan je za 11. svibnja.

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu ove subote, 11. svibnja, u okviru ovogodišnjeg ciklusa Lisinski subotom obilježava 30. obljetnicu osnivanja studija udaraljki programom virtuoznih koncerata za udaraljke hrvatskih skladatelja koje će izvesti Simfonijski orkestar, Ženski zbor, Ansambl udaraljki biNg baNg i solisti Muzičke akademije.

Slijed programa koncerta slijedi vrijeme nastajanja važnih djela hrvatske solističke literature za udaraljke

Osim koncertom, obljetnica se obilježava i Međunarodnim udaraljkaškim natjecanjem Ritmofonija koje će se u srpnju 2019. godine održati na Muzičkoj akademiji. Više o njemu nalazi se na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

Hip-hop grupa 253

Bend 253

Beatovi momaka s Lašćine zagrijat će Močvaru

– Ako koncert bude dobar, ako dignemo publiku, to znači da smo na dobrom pravcu i da imamo ono nešto. Ako ne uspijemo, to znači da trebamo promijeniti pristup i pokušati drugačije.

Bombay Bicycle Club

INmusic 2015

Ulaznice za deseto izdanje INmusica u prodaji, besplatne ulaznice najvjernijima

Trodnevne festivalske ulaznice već su u prodaji i moguće ih je kupiti po cijeni od samo 250 kuna.

sex pistols cover

Na današnji dan

Četiri desetljeća od prve live svirke Sex Pistolsa

I 40 godina nakon prvog koncerta nisu pali u zaborav. Osebujan izgled, prodoran pogled, luda kosa i punk kao način života, smiješan broj studijskih albuma, ali veliko nasljeđe - to su Sex Pistolsi.

Note

Glazba

Započela koncertna sezona na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji

Ovog je ponedjeljka održan prvi ovosezonski koncert na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Novi nas očekuje već 17. listopada kada će pijanist prof. Hari Gusek otvoriti ciklus „Vivant professores."

SCool fest, publika

Dvodnevni festival u SC-u

Poznati datumi ovogodišnjeg SCool Festa!

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu objavio je termine održavanja 5. po redu izdanja SCool Festa, a obećao i da će ovogodišnji lineup zadovoljiti i najrazličitije ukuse.