LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Donacija muzeju

Muzeju za umjetnost i obrt donirana vrijedna grafika Ede Murtića

Muzeju je, povodom zatvaranja radi obnove, donirana vrijedna grafika velikog hrvatskog umjetnika.

Muzeju je, povodom zatvaranja radi obnove, donirana vrijedna grafika velikog hrvatskog umjetnika.

Povodom zatvaranja Muzeja za umjetnost i obrt i izložbe grafika Ede Murtića Nove apstrakcije, Fondacija Murtić donirala je Muzeju u znak zahvalnosti i prijateljstva vrijednu grafiku limitirane edicije nastale na temelju gvaševa velikana hrvatskog slikarstva 20. stoljeća Ede Murtića. Donaciju su uručili Ranko Murtić predsjednik Fondacije Murtić i supruga pokojnog umjetnika Goranka Vrus-Murtić.

Ravnatelj MUO Miroslav Gašparović zahvalio je predstavnicima Fondacije Murtić na doniranoj grafici u nadi da će ista ponovno biti izložena javnosti u obnovljenom Muzeju za umjetnost i obrt. Donaciju je za Zbirku grafike MUO preuzela dr. sc. Antonia Došen, voditeljica Zbirke.

Usprkos naporima i pripremama za početak obnove, 2021. godina je za Muzej za umjetnost i obrt bila uspješna. Tijekom godine MUO je realizirao čak sedam izložbi te dvije u gostovanju kod partnerskih institucija, kao i brojna događanja i promocije.

Od siječnja 2022. na dalje nastavit će se evakuacija dijela osoblja i preostalih muzejskih zbirki koje su svojim opsegom i veličinom jedne od najvećih koje je potrebno iseliti iz prostora kako bi se adekvatno pripremio za prvu fazu obnove.

FOTO: PIXABAY