Jugoslavenska kinematografija

Multimedijalna manifestacija "Tišina molim!" posvećena je filmu i gradu Dubrovniku

Tišina molim! 2017.

Manifestacija "Tišina molim!" i ove godine nastavlja s projekcijama filmova snimljenih u Dubrovniku. Program, također, nudi filmsku turu po gradu i brojne druge sadržaje.

Filmska manifestacija Tišina molim! održat će se od 24. travnja do 30. travnja 2017. godine Film i Grad od 1919. tema je cjelokupnog programa predviđenog za ovu godinu, a ova multimedijalna manifestacija realizirana je u travnju prošle godine po prvi put u Dubrovniku.

Fokus unutar zadane teme bit će usmjeren na razdoblje jugoslavenske kinematografije koje je za Dubrovnik kao lokaciju snimanja bilo vrlo značajno. Program će prikazati neke od filmova iz tog razdoblja, a predavanje će održati poznati hrvatski filmski kritičar, profesor povijesti i sadašnji v.d. ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra, Daniel Rafaelić.

Tišina, molim! bavit će se temom filmskog turizma na panel-diskusiji u kojoj će sudjelovati eminentni domaći i strani stručnjaci kao što je već spomenuti Rafaelić. Poseban je gost predsjednik Španjolske filmske komisije Carlos Rosado od kojeg ćemo čuti iskustva Španjolske kao filmske destinacije. Uz njih će još biti predstavnik Turističke zajednice Grada Dubrovnika i predstavnik lokalnih turističkih agencija.

Manifestacija nastavlja s projekcijama filmova snimljenih u Dubrovniku s hrvatskim i engleskim prijevodom. Među njima se posebno ističe nacionalna premijera indijskog akcijskog hita Fan, snimljenog 2015. godine te, prvi put nakon skoro 80 godina, projekcija dokumentarnog filma Dubrovnik iz 1939. koji se sve do prije par godina smatrao izgubljenim. Osim toga, posjetitelji će imati priliku uživati u predstavljanju restauriranog vinila s također nedavno pronađenim soundtrackom jednog od najpoznatijih jugoslavenskih SF filmova Gosti iz Galaksije popraćenog projekcijom istoimenog filma, snimljenog 1981. godine.

Program će nuditi i besplatnu filmsku turu po gradu uz pratnju licenciranog vodiča, dječju utrku, filmski kviz, slušaonicu filmske muzike i radionicu za djecu. Druga lađa u Lazaretima bit će posebno preuređena za potrebe festivala u kino kavanu gdje će se moći upoznati domaći i strani filmofili i osjetiti dašak filmskog Dubrovnika.

Projekt Tišina Molim! ima potporu Grada Dubrovnika i TZ Dubrovnik uz partnerstvo s JP Kinematografi Dubrovnik.

Komentari na članak

Vezani članci

Asteroid

Top 15 najzanimljivijih činjenica

Ove stvari o filmovima i glumcima sigurno niste znali!

Filmska industrija uvijek donosi nove zanimljivosti, provjerite znate li neke od ovih informacija!

Screen on the green 2014.

Screen on the green

Screen on the green: Uživajte u projekciji filmova na otvorenim zagrebačkim lokacijama

SCREEN on the GREEN i ove godine pruža posjetiteljima jedinstven doživljaj gledanja filmova domaće i strane produkcije te uživanja u odličnoj glazbi na poznatim zelenim lokacijama u gradu.

Split noću

Kulturna manifestacija

Noć muzeja u Splitu, Zadru, Dubrovniku, Rijeci i Puli

Pogledajte što su vam, pod naslovom i olimpijskim geslom „Muzeji i sport potaknuti pozitivnom praksom i ostvarenim uspjesima”, muzeji u Splitu, Zadru, Dubrovniku, Rijeci i Puli pripremili za 26. veljače.

FOTO

Posjet dubrovačkoj katedrali

VIDEO: Misionar fra Miro Babić oduševio Dubrovčane

Mladi hrvatski misionar u dubrovačkoj katedrali održao je večernju svetu misu koja je okupila velik broj vjernika. Fra Miro pričao je o svojem afričkom putu i načinu na koji je Afrika, suprotno njegovim prvim razmišljanjima, promijenila njega, a ne on nju.

1

Ljetno kino Bačvice

Otvoren 7. Festival mediteranskog filma Split

Sinoć je u jedinstvenom ambijentu Ljetnog kina Bačvice otvoreno sedmo izdanje Festivala mediteranskog filma u Splitu. Otvaranje je potaknulo velik interes javnosti te se prije projekcije tražila karta više, jasno pokazujući značaj ove manifestacije za kulturni i društveni život grada.