LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagrebačka katedrala i mladi

Mozartova Velika misa u izvedbi Zagrebačkog orkestra mladih i Concordije discors

Zagrebački orkestar mladih i Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu pozivaju vas na izvedbu Mozartove VELIKE MISE u c-molu.

Zagrebački orkestar mladih i Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu pozivaju vas na izvedbu Mozartove VELIKE MISE u c-molu.

Zagrebački orkestar mladih i Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu pozivaju Vas na izvedbu Mozartove VELIKE MISE u c-molu koja će se održati na blagdan Bijele nedjelje, 27. travnja 2014. u Zagrebačkoj katedrali.

Nastupit će preko 150 mladih glazbenika pod vodstvom mladog maestra Igora Tatarevića. Koncert s početkom u 20 sati otvorit će orguljaš Krešimir Haas Preludijem u g-molu oca njemačke orguljaške glazbe Dietricha Buxtehudea, a uslijedit će Mozartova Velika misa, djelo koje je uz bok slavnom Mozartovu Requiemu, jedinstveni umjetnički izraz skladateljeva religioznog duha, ali i ostvarenje iznimnih izvođačkih zahtjeva zbog čega će i ova izvedba bez sumnje izazvati posebno zanimanje i publike i kritike.

Predstavit će nam se i četvero sjajnih mladih vokalnih solista – sopranistice Antonia Dunjko i Martina Đurđević, tenor Josip Čajko i bas Filip Sever. Ulaz je slobodan.

Zagrebački orkestar mladih, „orkestar s dušom“, osnovali su u jesen 2010. mladi hrvatski glazbenici, studenti Akademije. Njihov najpoznatiji projekt je „Mozart u vrtu“, umjetnički multimedijski performans na otvorenom kojeg planiraju pretvoriti u prvorazrednu zagrebačku kulturno-turističku atrakciju. Očiglednu zaljubljenost u Mozarta dokazuje i prošlogodišnja izvedba Requiema.

Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu Concordia discors također je osnovan 2010. godine te okuplja stotinjak članova, studenata mnogih zagrebačkih fakulteta. U kratkom postojanju Zbor je osvojio je više nagrada, osam zlatnih te jedno srebrno odličje, i to na natjecanjima u Zagrebu, Barceloni i Veneciji. Mnogima je ostao u sjećanju kao finalist HRT-ova showa Do posljednjeg zbora. Mozartova Velika misa njihov je iskorak prema vrhuncima glazbene misli.

Pridružite se 27. travnja u zagrebačkoj katedrali, dođite i poslušajte remek-djelo najpoznatijeg skladatelja svijeta, zaigrajte se s energičnom mladošću ZOM-a i CD-a. Mozartujmo zajedno!

FOTO: CONCORDIA DISCORS