LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Recenzija mjuzikla

„Moje pjesme, moji snovi” za savršen obiteljski izlazak

Jedan od najgledanijih mjuzikla svih vremena ugledao je svjetlo dana na pozornici osječkog HNK-a, a izvedba me potpuno oduševila. Evo i zašto.

Jedan od najgledanijih mjuzikla svih vremena ugledao je svjetlo dana na pozornici osječkog HNK-a, a izvedba me potpuno oduševila. Evo i zašto.

Hrvatska praizvedba mjuzikla Moje pjesme, moji snovi Richarda Rodgersa i Oscara Hammersteina II. u režiji Nine Kleflin bila je pun pogodak. Iskreno govoreći, krenula sam na predstavu s malom dozom predrasuda i straha da neće biti dobra. Radi se o hrvatskoj verziji jednog od meni najdražih mjuzikla. Odlučila sam biti otvorenog uma, ali ono što sam vidjela i čula, točnije, ono što sam doživjela, premašilo je sva moja očekivanja.

Jedan od najgledanijih mjuzikla svih vremena nikad prije nije izveden na pozornicama ovih prostora. Za ostvarenje toga cilja bilo je potrebno prevesti tekst, ali i sve pjesme na hrvatski jezik. Vrhunski prevedeno, ali i izvedeno na pozornici osječkog HNK-a.

Uspjeli su i pronaći sedmero talentirane i simpatične djece koja su uspješno odradila svoje uloge, što je uglavnom razlog zbog kojeg kazališta izbjegavaju ovaj mjuzikl. Složit ćete se da to nije jednostavan zadatak. 

Liesl, najstarije dijete u obitelji von Trapp, izvrsno je utjelovila Antonija Pintarić. Ivan Horak postaje Friedrich, Dora Masle Louisa, Marin Buli Kurt, Magdalena Rezo Brigitta, Lucija Pejić Marta, a Gretl je Marija Sajter. Oca obitelji, odnosno kapetana Georga von Trappa, izvrsno je odglumio Duško Modrinić. U ostalim su se ulogama našli Jasna Komendanović kao časna majka Abbess, sluga Franz kojeg je utjelovio Nenad Tudaković, Jasna Odorčić kao frau Schmidt, dok je zgodnog 17-godišnjeg Rolfa Grubera utjelovio Matija Kačan.

Najveće je iznenađenje Ivana Medić, operna solistica i članica zbora HNK-a, u ulozi Marije. Ostavila je i publiku i mene oduševljene i povremeno bez daha svojim nevjerojatnim vokalnim sposobnostima, u isto vrijeme zadržavši prpošnost i ljepotu originalne Marije.

Kazalište sam napustila puna dojmova i još uvijek pjevušeći pjesme izvedene u predstavi. Najbolji je dio svega to što je ovo umjetničko ostvarenje prilagođeno svim uzrastima te ga toplo preporučujem za neki budući obiteljski izlazak u grad (čak je i očevima bilo zanimljivo).



 

FOTO: HNK OSIJEK