Izložba u Galeriji SC

„Modni leksikon”: Kako moda postaje izraz osobnosti pokazuju studenti TTF-a

Modni leksikon studenata TTF-a

Inspirirani različitim polazištima, studenti kroz radove iz modne ilustracije (i središnje prostorne instalacije) iskazuju osobni likovni izričaj te nastaje zaokružena modna misao kao rezultat kontinuiranog razvoja individualnog kreativnog mišljenja. 

U sklopu projekta Oni dolaze... održat će se otvorenje izložbe Modni leksikon studenata TTF-a. Događaj je zakazan za srijedu, 23. svibnja, u 20 sati u Galeriji SC. Radno je vrijeme galerije radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 12 do 20 sati. U petak, 25. svibnja, izložba se može pogledati u sklopu programa 5. Reli po galerijama 2018, a galerija će biti otvorena do 22:00. 

Za modu se može reći da je ogledalo društva, postaje dio kulture te na određeni način pokazuje trenutačno stanje u društvu. Odijevanje predstavlja kulturnu činjenicu, svaki izgled posjeduje svoju vrijednost, a odijelo je istodobno predmet sa svojom stvarnom funkcijom i znak sa svojom simbolikom. Moda postaje izraz osobnosti, sredstvo socijalizacije i identifikacije. Svaka individua uzima ulogu koju izražava kroz modu. Vizualni stil dio je ljudskoga ponašanja i po tom konceptu njen vitalni dio, a to vrijedi za sve kulture i povijesna razdoblja, odražavajući drugima njihov stav, radeći to savršenije i izrazitije od drugih sredstava komunikacije.

– Moda je nositeljica značenja informacija, ona je jedan od načina komuniciranja društvenih individuuma, moda je proizvoditeljica erotskih napetosti i izazova; služi identifikaciji i distanciranju, sredstvo je izražavanja još preostalih svjetonazora, ideologija i socijalnog konformizma, sredstvo je očitovanja socijalnog protesta  i socijalnog bunta. – piše Karlo Galović.

Inspirirani različitim polazištima, studenti kroz radove iz modne ilustracije (i središnje prostorne instalacije) iskazuju osobni likovni izričaj te nastaje zaokružena modna misao kao rezultat kontinuiranog razvoja individualnog kreativnog mišljenja. Studij Tekstilnoga i modnoga dizajna kroz postupni razvoj kreativnosti i osobnog izričaja studentima pruža postizanje visokog stupnja kvalitete koju će moći lansirati na tržište ideja te im omogućiti kvalitetnu integraciju u svijet kreativnosti i kulturnih industrija.

Studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Zavoda za dizajn tekstila i odjeće predstavljaju se radovima nastalim na kolegiju Kreiranje odjeće pod mentorstvom izv. prof. Pauline Jazvić i asistentice Ivane Mrčele. A oni su

 • Irena Maralushaj
 • Tea Bručić
 • Teodora Kralj
 • Ana Majdandžić
 • Karmen Polović
 • Paula Kunc
 • Vedrana Peček
 • Stela Iličić
 • Alison Ivašić
 • Karla Krpan
 • Nikolina Krstičević
 • Donovan Pavleković
 • David Morhan i Mia Popovska
 • Mihaela Brajković
 • Kristijan Holeček.

Komentari na članak

Vezani članci

Striptolerancija 1

Stripotolerancija

Suzbijanje govora mržnje izložbom stripa

U splitskoj Info zoni se ovog četvrtka otvaraju radovi mladih autora koji govore o suzbijanju govora mržnje, razvoju tolerancije i multikulturalnosti. Njihove stripove možete pogledati do kraja travnja.

umjetnost

Red Carpet Croatia 2017.

Prestižna nagrada za studente umjetničkih akademija i diplomirane umjetnike

Nagrada Crveni tepih za mlade umjetnice i umjetnike omogućuje mladim umjetnicima promociju radova na međunarodnoj razini te sudjelovanje na izložbama diljem svijeta.

Fotograf

Otvorenje u Galeriji HDLU-a

Studenti Sveučilišta Sjever postavljaju izložbu „Tragom tragova”

– Terenska nastava iz kolegija Medijska fotografija studenata Multimedije sa Sveučilišta Sjever posjetom izložbi autorice Lile Herceg ostavila je trag zabilježen fotografskim postupkom. – ističe doc. art. dr. sc. Mario Periša.

STEMI

Peto izdanje u Ivanić-Gradu

Izložba inovacija „I3G” prerasla u nacionalno događanje

Nakon četiri uspješne godine i zbog sve većeg interesa sudionika, izložba je u ovoj petoj godini održavanja prerasla u nacionalno događanje na kojem se predstavlja više od 70 škola i fakulteta te već afirmirani inovatori i poduzetnici.

Udruga studenata dentalne medicine

Udruga studenata dentalne medicine

DENTAKL: spektakl studenata dentalne medicine i potpora njihovim projektima

USDM će prikazati drugu stranu studiranja, dati prijedloge mladima kako organizirati ono malo slobodnog vremena te pozvati sve koji se boje stomatologa na ugodno druženje.