Izložba u Galeriji SC

„Modni leksikon”: Kako moda postaje izraz osobnosti pokazuju studenti TTF-a

Modni leksikon studenata TTF-a

Inspirirani različitim polazištima, studenti kroz radove iz modne ilustracije (i središnje prostorne instalacije) iskazuju osobni likovni izričaj te nastaje zaokružena modna misao kao rezultat kontinuiranog razvoja individualnog kreativnog mišljenja. 

U sklopu projekta Oni dolaze... održat će se otvorenje izložbe Modni leksikon studenata TTF-a. Događaj je zakazan za srijedu, 23. svibnja, u 20 sati u Galeriji SC. Radno je vrijeme galerije radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 12 do 20 sati. U petak, 25. svibnja, izložba se može pogledati u sklopu programa 5. Reli po galerijama 2018, a galerija će biti otvorena do 22:00. 

Za modu se može reći da je ogledalo društva, postaje dio kulture te na određeni način pokazuje trenutačno stanje u društvu. Odijevanje predstavlja kulturnu činjenicu, svaki izgled posjeduje svoju vrijednost, a odijelo je istodobno predmet sa svojom stvarnom funkcijom i znak sa svojom simbolikom. Moda postaje izraz osobnosti, sredstvo socijalizacije i identifikacije. Svaka individua uzima ulogu koju izražava kroz modu. Vizualni stil dio je ljudskoga ponašanja i po tom konceptu njen vitalni dio, a to vrijedi za sve kulture i povijesna razdoblja, odražavajući drugima njihov stav, radeći to savršenije i izrazitije od drugih sredstava komunikacije.

– Moda je nositeljica značenja informacija, ona je jedan od načina komuniciranja društvenih individuuma, moda je proizvoditeljica erotskih napetosti i izazova; služi identifikaciji i distanciranju, sredstvo je izražavanja još preostalih svjetonazora, ideologija i socijalnog konformizma, sredstvo je očitovanja socijalnog protesta  i socijalnog bunta. – piše Karlo Galović.

Inspirirani različitim polazištima, studenti kroz radove iz modne ilustracije (i središnje prostorne instalacije) iskazuju osobni likovni izričaj te nastaje zaokružena modna misao kao rezultat kontinuiranog razvoja individualnog kreativnog mišljenja. Studij Tekstilnoga i modnoga dizajna kroz postupni razvoj kreativnosti i osobnog izričaja studentima pruža postizanje visokog stupnja kvalitete koju će moći lansirati na tržište ideja te im omogućiti kvalitetnu integraciju u svijet kreativnosti i kulturnih industrija.

Studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Zavoda za dizajn tekstila i odjeće predstavljaju se radovima nastalim na kolegiju Kreiranje odjeće pod mentorstvom izv. prof. Pauline Jazvić i asistentice Ivane Mrčele. A oni su

 • Irena Maralushaj
 • Tea Bručić
 • Teodora Kralj
 • Ana Majdandžić
 • Karmen Polović
 • Paula Kunc
 • Vedrana Peček
 • Stela Iličić
 • Alison Ivašić
 • Karla Krpan
 • Nikolina Krstičević
 • Donovan Pavleković
 • David Morhan i Mia Popovska
 • Mihaela Brajković
 • Kristijan Holeček.

Komentari na članak

Vezani članci

Izložba „Ovdje, čini se, nema nikoga“

„Ovdje, čini se, nema nikoga“

Izložba Maše Barišić postavlja pitanje ima li koga u političkim i kulturnim institucijama

Izložbeni postav kroz prikaze urušenih i razbijenih objekata otvara niz pitanja o institucijama – rade li one svoj posao, bi li se nešto promijenilo kada bi propale i jesu li zapravo već propale u svojoj (ne)funkcionalnosti.

Blue jeans

Na današnji dan

Zanimljivosti o simbolu buntovništva koji je ujedinio generacije

Najpopularniji odjevni predmet na svijetu patentiran je 20. svibnja 1873., a mi vam donosimo zanimljivosti o trapericama koje sigurno niste znali.

umjetnost

Poziv Galerije SC

Otvoren natječaj za umjetnike koji žele izlagati u SC-u; posebno se podržavaju mladi

Programske smjernice Galerije SC koja je otvorila natječaj za izlaganje posebno podržavaju mlade autore, ali i one autore koji žele unutar svojih prijedloga iskoristiti interdisciplinarne mogućnosti prostora Studentskog centra.

Izložba Volim matematiku

Galerija Klovićevi dvori

Izložba „Volim matematiku” u Klovićevim dvorima: Razvijte ljubav prema matematici i otkrijte gdje se skriva u svakodnevnim predmetima

Probuditi ljubav prema matematici misija je pedagoga Schierschera. Stoga je za svoju nastavu u gimnaziji u Vaduzu (Liechtenstein) nabavio posebne modele u kojima se matematika materijalizira.

Izložba "Male razbibrige"

Izložba u Klubu Zona

Dvotjedna razbribriga uz „Male razbibrige” studentice ALU-a

– Nikolinini radovi odraz su njenog unutarnjeg plana i mašte, a motivi su često preuzeti iz svijeta stvarnosti te su potom obrađeni na način da izlaze iz svojih uobičajenih formi i dimenzija čime postaju fantastične pojave iz dječjih snova i maštanja. – napisala je kustosica.