LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

Mladi ratom bez pušaka i „Svastikom“ pomažu mladima

„Mladi mladima“ naziv je humanitarne akcije koju provodi Forum mladih. Izvedbom predstave „Svastike“ 2. prosinca prikupljaju novac za sarajevsku nezbrinutu dječicu.

„Mladi mladima“ naziv je humanitarne akcije koju provodi Forum mladih. Izvedbom predstave „Svastike“ 2. prosinca prikupljaju novac za sarajevsku nezbrinutu dječicu.

U sklopu Udruge bosanskih Hrvata Prsten aktivno djeluje Forum mladih. Njegov je karakter ponajprije humanitarni što dokazuje svojim prethodnim akcijama.

Devetu godinu zaredom za Božić provodi humanitarnu akciju Mladi mladima s ciljem prikupljanja sredstava za nezbrinutu djecu i djecu s posebnim potrebama u domovima u Bosni i Hercegovini. Darove koje članovi kupe od prikupljenih donacija dobročinitelja osobno voze u domove. Prošle godine darivali su više od 150 djece. Djeca su tako, na zamolbu domova, dobila i didaktička pomagala, tehničku opremu koja je neophodna u radu terapeuta te higijenske potrepštine.

Ove su godine odlučili promijeniti pristup te su organizirali putovanje nezbrinute djece iz Doma za nezbrinutu djecu Egipat iz Sarajeva. Naime, htjeli su im pružiti nezaboravno iskustvo adventske čarolije u Zagrebu. Šesnaestero djece i njihova pratnja, četiri časne sestre koje vode dom i dva volontera (ukupno grupa od 22 ljudi), dolazi u periodu od 9. do 11. prosinca 2016.

Prošle su godine tijekom prosinca u kinu Forum organizirali humanitarnu kazališnu predstavu koja je oduševila prepunu dvoranu. Ove godine čine to isto 2. prosinca. Nova urnebesna hit komedija, predstava Svastike, osvaja publiku gdje god da se igra. Izvedena je već 15 puta, što na natjecateljskim, što na revijalnim festivalima.

Foto: Forum mladih

Svastike je predstava o ratu bez pušaka, granata i sličnih naprava namijenjenih za ubijanje. Tu i tamo scenom preleti poneka krpa, koja nastoji pogoditi nekoga, ali ništa strašnije od toga. Ovdje je riječ o ratu u kući, o borbi za vlast nad kraljevstvom koje se zove dom i ima svega nekoliko stanovnika.

Publika ima priliku pratiti zanimljivu i komičnu obiteljsku priču te vidjeti zanimljive strategije za osvajanje teritorija u vlastitom domu. Četiri, a u konačnici možda i pet žena, protiv dva muškarca pokušava dobiti potpunu kontrolu nad protivnikom. Tko će na koncu biti uspješniji, pogledajte u ovoj odličnoj predstavi Gradskog kazališta mladih Vitez.

Grafičko oblikovanje uredio je Borislav Sučić, a za glazbu i svjetla zadužena je Berna Mišković. Predstavu je režirala Mirna Matković, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević. Više informacija potražite na Facebook događaju.

FOTO: FORUM MLADIH