Nagrade za ostvarenja u programu Zajca

Mjuzikl „Sunset Boulevard” oduševio publiku

Nagrade publike u Zajcu 2019.

Dodijeljene su nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u programu riječkog HNK-a – publiku je osvojio mjuzikl „Sunset Boulevard”. Pogledajte što je još izdvojeno.

Mjuzikl Sunset Boulevard najbolja je predstava Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u sezoni 2018/2019, a najbolji je koncert prošle sezone Finale koncertne sezone: Rahmanjinov, Čajkovski. Tako je odlučila publika koja je glasanjem za svoje favorite, već peti put za redom, donijela odluke o najboljim umjetničkim ostvarenjima u programu ovoga kazališta. Odluke su obznanjene i nagrade publike dobitnicima uručene na svečanoj dodjeli održanoj 7. listopada.

Prema glasovima publike najboljom predstavom Hrvatske drame proglašena je Leica format, a za najbolje uloge u ansamblu Hrvatske drame nagrađeni su Tanja Smoje za ulogu Nje u predstavi Leica format i ulogu Beatrice u predstavi Michelangelo te Edi Ćelić za ulogu Regoča u predstavi Regoč i ulogu Ludwiga Jakoba Fritza u predstavi Leica format.

Najbolja je predstava Talijanske drame Effetto farfalla / Butterfly Effect / Efekt leptira. Za najbolje uloge u ansamblu Talijanske drame nagrađeni su Leonora Surian Popov za ulogu Naratora upravo u nagrađenoj predstavi te Mirko Soldano za ulogu Šefa u predstavi Gli imbianchini non hanno ricordi / Pituri nemaju sjećanja.

Najboljom predstavom u opernom programu, odlukom riječke publike, proglašena je predstava Nikola Šubić Zrinjski. Kristina Kolar za ulogu Eve u Zrinjskome te za ulogu Norme u obnovi istoimene opere dobila je Nagradu publike za najbolju žensku, a Dario Bercich za ulogu Figara u operi Figarov pir Nagradu publike za najbolju mušku opernu ulogu.  

Nagrada publike za najbolju baletnu predstavu dodijeljena je predstavi 4 bolera. Nagrađeni su baletni umjetnici: Laura Orlić za ulogu Pimpinelle u predstavi Pulcinella i uloge u predstavama 4 bolera i Serenada – Allegro te Michele Pastorini za ulogu Apolona u predstavi Apolon i za uloge u predstavama Serenada – Allegro i 4 bolera.

Nagradu publike za najbolju ulogu u mjuziklu dobila je Leonora Surian Popov za ulogu Norme Desmond u mjuziklu Sunset Boulevard. Nagrada za najbolje ostvarenje gostujuće umjetnice/umjetnika otišla je u ruke Elene Brumini za ulogu Betty Schaefer, također u Sunset Boulevardu

Komentari na članak

Vezani članci

FRKA 2015 zatvaranje

FRKA

Tomislav Šoban i Tomislav Jelinčić dobitnici su Grand Prixa jedanaeste Filmske revije Kazališne akademije

Jedanaesta FRKA održala se od 17. do 19. travnja na Akademiji dramske umjetnosti. Prikazana su ukupno 74 filma, a partnerska škola bila je Filmakademie iz Beča.

https://pixabay.com/en/photographer-photo-camera-camera-455747/

Foto natječaj

Spoj ljubavi prema fotografiji i knjižnici u GKČ Požega

Za sve zaljubljenike u fotografiju, donosimo detalje foto natječaja koji je objavila „Gradska knjižnica i čitaonica Požega “.

KOZa

Kviz općeg znanja

Nova adventska KOZa stiže u nedjelju

Svaka ekipa može se sastojati od dva do četiri člana, a ulaznica se naplaćuje 20 kuna po članu ekipe. Kao i dosad, KOZu prati cijeli niz vjernih "pastira" koji natjecateljima donose vrijedne nagrade.

Predstava "Julije Cezar u Egiptu"

HNK Ivana pl. Zajca

Povratak neobičnog baroknog užitka, Händelovog Julija Cezara, na riječku opernu scenu

Prije gostovanja u čuvenom ljubljanskom Cankarjevom domu povijesna predstava "Julije Cezar u Egiptu" izvodi se dva puta pred riječkom publikom u HNK Ivana pl. Zajca.

http://iuri.uniri.hr/about-uniri/

Znanstveni i umjetnički rad

Proglašeno 7 dobitnika Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci

Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci svake se godine dodjeljuje najzaslužnijim mladim i iskusnim znanstvenicima i umjetnicima koji su svojim djelovanjem pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu te u akademskoj i široj zajednici. Ove će se godine nagraditi 7 osoba.