Monodrama u Sceni Ribnjak

"Majstor Jura" zamjenjuje studij renoviranjem stanova

Monodrama "Majstor Jura"

Jelena Hadži-Manev režirala je monodramu o djevojci koja napušta studij komparativne književnosti i filozofije. Iduća izvedba "Majstora Jure" održat će se 10. prosinca.

U okviru programa Scene Ribnjak u nedjelju 13. studenoga izvedena je monodrama Majstor Jura. Premijernu izvedbu podržali su brojni uzvanici, a nakon izvrsne glume mlade Požežanke Marijane Matoković, održan je prigodni domjenak u prostoru Centra mladih Ribnjak.

Predstava je nastala u suradnji Tragača, mladog neovisnog kazališta i Scene Ribnjak, a iza imena Majstor Jura krije se lik djevojke koja je došla u Zagreb studirati komparativnu književnost i filozofiju. Spletom čudnovatih okolnosti odustala je od studiranja i počela zarađivati za život renovirajući stanove. Ono što vlasnici tih stanova ne smiju znati jest da Jura tijekom renoviranja u njima živi. Dok gleta zidove, na youtubeu sluša motivacijske filmove i vježba klaunske gegove kako bi razveselila ljude oko sebe.

Za tekst i režiju zaslužna je Jelena Hadži-Manev, za scenu i kostim Zdravka Ivandija-Kirigin, dok glazbu potpisuje Željka Veverec i Toni Starešinić. Svjetla je oblikovao Marino Frankola, fotografirao je Igor Obrol Pedišić, vizualni identitet upriličio je Damjan Uzelac, a jezične savjete ponudila je Ksenija Rožman.

U nadi da ćete se prepoznati, Majstor Jura će vas vrlo rado pustiti da zavirite u njezin privremeni dom i srce. Sljedeća izvedba na Sceni Ribnjak očekuje vas u subotu 10. prosinca u 20 sati.

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava "Mistero Buffo"

Premijera u ZPC-u

Kontroverzna monodrama „Mistero Buffo” u izvedbi Dražena Šivaka i režiji Lee Delong

Dario Fo, kojeg su intelektualci odbacivali jer se bavio komedijom, dok je zabavljačkom teatru bio previše aktualan i politički provokativan, danas je savršeni spoj smijeha s oštricom. Njegov se „Mistero Buffo”, u izvedbi Dražena Šivaka i režiji Lee Delong, postavlja u ZPC-u.

Stilske vježbe

TRADICIJA OD 1968.

Stilske vježbe - predstava za anale!

Rekordna predstava "Stilske vježbe" kroz desetljeća je postala jedna od perjanica hrvatskog kazališta.

Predstava "Sjećanje šume"

Premijera u Gavelli

Uprizorenje odrastanja obilježenog pukom borbom za preživljavanjem – „Sjećanje šume”

– Svijet u kojem odrasta protagonist doživljava dječački neposredno, punim plućima, još uvijek u nemogućnosti da na temelju svojih impresija i utisaka donese bilo kakav sud što njegov intenzivni doživljaj čini izrazito opipljivim i čitatelja suočava sa na trenutke teško podnošljivom, iskrenošću. – zapisala je Nina Bajsić.

Predstava "Bobočka"

Međunarodni kazališni festival

Moruzgva predstavila Krležinu „Bobočku" ukrajinskoj publici

„Izuzetno uvjerljivu i elegantnu igru u kreaciji ženskog lika" odigrala je Ecija Ojadanić u Khmelnitskyju i Chernigovu.

Zijah Sokolović

Predstave na Velikom Brijunu

Ulysses dovodi Zijaha Sokolovića s dvjema komičnim monodramama

Impresivan put Zijaha A. Sokolovića bilježi više od pedeset filmova, dvanaest televizijskih serija, stotine uloga na kazališnim pozornicama, više od šezdeset nagrada za umjetnički rad, stoga nema dvojbe da će s dvjema monodramama oduševiti publiku na Velikom Brijunu.