Monodrama u Sceni Ribnjak

"Majstor Jura" zamjenjuje studij renoviranjem stanova

Monodrama "Majstor Jura"

Jelena Hadži-Manev režirala je monodramu o djevojci koja napušta studij komparativne književnosti i filozofije. Iduća izvedba "Majstora Jure" održat će se 10. prosinca.

U okviru programa Scene Ribnjak u nedjelju 13. studenoga izvedena je monodrama Majstor Jura. Premijernu izvedbu podržali su brojni uzvanici, a nakon izvrsne glume mlade Požežanke Marijane Matoković, održan je prigodni domjenak u prostoru Centra mladih Ribnjak.

Predstava je nastala u suradnji Tragača, mladog neovisnog kazališta i Scene Ribnjak, a iza imena Majstor Jura krije se lik djevojke koja je došla u Zagreb studirati komparativnu književnost i filozofiju. Spletom čudnovatih okolnosti odustala je od studiranja i počela zarađivati za život renovirajući stanove. Ono što vlasnici tih stanova ne smiju znati jest da Jura tijekom renoviranja u njima živi. Dok gleta zidove, na youtubeu sluša motivacijske filmove i vježba klaunske gegove kako bi razveselila ljude oko sebe.

Za tekst i režiju zaslužna je Jelena Hadži-Manev, za scenu i kostim Zdravka Ivandija-Kirigin, dok glazbu potpisuje Željka Veverec i Toni Starešinić. Svjetla je oblikovao Marino Frankola, fotografirao je Igor Obrol Pedišić, vizualni identitet upriličio je Damjan Uzelac, a jezične savjete ponudila je Ksenija Rožman.

U nadi da ćete se prepoznati, Majstor Jura će vas vrlo rado pustiti da zavirite u njezin privremeni dom i srce. Sljedeća izvedba na Sceni Ribnjak očekuje vas u subotu 10. prosinca u 20 sati.

Komentari na članak

Vezani članci

Kaštelansko kazalište

Gostovanje u Splitu

Kaštelansko kazalište izdvodi šokantne "Smrtne grijehe" u Klubu Zona

Dramski rukopis "Smrtni grijesi" Felixa Mitterera na kazališne daske postavljen je pod redateljskom palicom Roberta Raponje. U izvedbi Kaštelanskog kazališta gostuje ovog ponedjeljka u Klubu Zona.

Kralj Rikard III.

Premijera u Gavelli

„Rikard III.” na pozornicu donosi svijet gdje je čovjek čovjeku vuk

Prva pouzdano utvrđena izvedba „Kralja Rikarda III” dogodila se davne 1633. godine, a ovog nas tjedna očekuje nova u Gavelli.

Predstava "Ljubavni slučaj Fahrije P"

Premijera predstave

Kobni Fahrijin ljubavni slučaj u Studentskom centru

Premijera ljubavne priče s kobnim završetkom, u kojoj se igraju sterotipi i individue, očekuje nas ove srijede u Teatru &TD, Kinu SC i predvorju Kina SC.

Predstava "Konstelacije"

Osvrt na premijeru

3 ključna razloga zašto pogledati „Konstelacije“ u Exitu

Exitovu premijeru „Konstelacija“ publika je prošlog petka ispratila glasnim pljeskom. Mnogo je kvaliteta koje joj se mogu pripisati, a mi izdvajamo tri glavna razloga zašto je ne propustiti.

Predstava "Autarcie (....)"

Gostovanje u Zagrebačkom plesnom centru

Plesačice se predaju neobuzdanom ritualu u igri „Autarcie (...)”

„Autarcie (....) ”je strateška igra u kojoj se tijekom 50 minuta četiri plesačice predaju neobuzdanom ritualu kombinirajući frontalno plesanje i slobodno kretanje, a gostovat će u Zagrebačkom plesnom centru.