LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Glazbeni festival

Lil Drito iz Tvornice: Stiže drugo izdanje festivala koji okuplja novu generaciju trap i r&b imena

Gen-z publika je i ove godine iskazala veliki interes za festival - preostalo je još 300 ulaznica do rasprodanog kapaciteta.

Gen-z publika je i ove godine iskazala veliki interes za festival - preostalo je još 300 ulaznica do rasprodanog kapaciteta.

Nakon premijernog i rasprodanog predstavljanja prošle godine, „Lil Drito iz Tvornice“ na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture ponovno dovodi najistaknutija imena nove generacije trap i r’n’b žanrova u regiji. Dvadeset glazbenika i glazbenica nastupit će 30. rujna na drugom po redu izdanju ovog unikatnog festivala, koji daje snažnu podršku mladim imenima regionalne scene, a ovogodišnji line-up predvode TTM, Peki, Mlada Beba i Baks.

 

Zamišljen kao koncertna platforma za isticanje novih imena na domaćoj glazbenoj sceni, Lil Drito je kao jednodnevni festival već u svom prvom izdanju prošle godine okupio novu generaciju izvođača i izvođačica trap i r&b žanrova, nepoznatih većem dijelu javnosti, ali dobro poznatih gen-z publici, a događanje je bilo rasprodano.
 

Lil Drito 2022 - Aftermovie
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli yem (@yemhr)

 

U svom drugom izdanju, festival proširuje line-up, pa tako u Tvornicu kulture u subotu, 30. rujna, stiže dvadeset izvođača i izvođačica iz regije, a za neka od njih ovo će ujedno biti i prvi nastup na pozornici ovog kultnog zagrebačkog koncertnog prostora.
 

Ovogodišnji line-up

 

Neki od njih već su postali miljenici svoje publike te iza sebe imaju rasprodane koncerte i istaknute albume. Tako ovogodišnji line-up predvodi Baks, 19-godišnji reper iz Velike Gorice, koji je prošle godine oduševio svojim nastupom na Lil Dritu, a zatim su uslijedili i istaknuti nastupi na festivalima Drito iz Boćarskog i Drito iz Osijeka, Beat na moru, kao i Graffiti na gradele. Publiku je osvojio i s albumom „DOPAMIN”, s kojeg se istaknuo singl mama, zaljubio sam se u njene ožiljke, s kojim je dosegnuo i 19. mjesto na Billboard Croatia Songs chartu.

 

Svoju snažnu koncertnu energiju na Lil Drito donosi i Peki, 20-godišnji reper iz Drniša koji iza sebe ima dva EP izdanja, samostalni “Druga strana lica” i zajednički s Borom Balboom, „D33”, s kojeg se posebno istaknuo i koncertni favorit publike, pjesma Panama. Nastup na prošlogodišnjem Lil Dritu bio mu je prvi nastup uživo, stoga se s nestrpljenjem čeka vratiti na ovu festivalsku pozornicu: „Ipak je prošlo nešto nastupa kroz moje prste, pa će sigurno biti drugačija slika nego na prošlogodišnjem Lil Dritu, ali i dalje će bi onaj ludi energični Peki gore na stageu”.

 

Na pozornicu Lil Drita stiže i Mlada Beba, reperica iz Subotice, a porijeklom Ukrajinka. Iza sebe ima nekoliko zamijećenih singlova poput „Ti i ja” i Samate dva studijska izdanja, od kojih je aktualni „Drugi svijet”. U svojim pjesmama bavi se temama fokusiranim na žensko iskustvo i ekstravaganciju. Ovo će joj biti prvi nastup u Tvornici kulture, a do sada je pred hrvatskom publikom nastupila na festivalima Drito iz Boćarskog i Beat na moru. Svojim radom želi doprinijeti ženskoj trap/rap sceni te isitče: „Pozivam sve moje Zagreb baddies da mi se pridruže i da obojimo ovaj event u pink.

 

Kao najiskusnija imena ovogodišnjeg line-upa Lil Drita stiže splitski duo TTM, miljenici publike koji na svakom nastupu pokrenu snažan val užarene atmosfere. Njihovi singlovi Mdmai Lagan sam nezaobilazni su dijelovi svake gen-z party playliste, a za svoj novi nastup u Zagrebu ističu kako publika može očekivati eksplozivni nastup s pokojim iznenađenjem.
 

Nova imena na sceni

 

Uz navedena imena, svojim nastupima ovogodišnji Lil Drito obogatit će i Rouzi, Macha Ravel, Dani, Basha, letnje smrti, Tej x Špiro, Lokki x Mavid (SBL), Nomark, Jyro x Camel x Eldan, Shtosmo, kets4eki, Sjena, Dino Blunt i Swana, od kojih neki već imaju i istaknute samostalne koncerte u Tvornici kulture, a za dio njih ovo će biti prvi veći nastup.

 

Festival „Lil Drito iz Tvornice” novi je koncept prepoznatog domaćeg trap festivala Drito, koji je 2016. godine pokrenula booking agencija i izdavačka kuća yem. Kroz godine, Drito festivali oblikovali su se u rasprodana događanja „Drito iz Tvornice”, „Drito iz Boćarskog” i „Drito iz Osijeka” te postala središnje mjesto susreta gen-z publike i njihovih glazbenih heroja i heroina.

 

S ciljem pružanja podrške mladoj regionalnoj glazbenoj sceni, pokrenut je koncept „Lil Drito iz Tvornice”, koji je već u premijernom izdanju oduševio publiku, a točno godinu dana kasnije sve je spremno i za drugo po redu izdanje festivala, u subotu 30. rujna.

 

U prodaji je preostao još ograničeni broj ulaznica, a dostupne u pretprodaji po cijeni od 9 eura, dok će na dan događanja biti 12 eura. Prodajna mjesta u Zagrebu su Drito Bar, Dirty Old Shop i Rockmark, a dostupne su i online ulaznice putem platforme Core Event. Organizator je yem, koji poručuje:Odradili smo dva velika Drita, a novu sezonu započinjemo s nastupima naših newcomera!”.

FOTO: PR/YEM, MARKO LOPAC