LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na platformi Indiegogo

Liburnia Film Festival pokrenuo crowdfunding kampanju

LFF želi prikupit 3500 dolara za nagradu publike, za najbolji film po izboru žirija i za rad Saše Jantoleka.

LFF želi prikupit 3500 dolara za nagradu publike, za najbolji film po izboru žirija i za rad Saše Jantoleka.

Liburnia Film Festival pokrenuo je crowdfunding kampanju na platformi Indiegogo s ciljem prikupljanja donacija. Također, uvest će se i financijske nagrade za najtalentiranije autore dokumentaraca u Hrvatskoj kako bi se podržao njihov dosadašnji rad i budući filmski projekti.

Namjera je motivirati festivalsku publiku koja je festival gradila u posljednjih 13 godina da financijski podrži nagradu publike, nagradu za najbolji film po ocjeni žirija te izradu originalnih festivalskih nagrada za koje je zaslužan umjetnik Saša Jantolek.

Crowdfunding kampanja jest kampanja Liburnia film festivala - jedinog festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji se u filmskoj oazi uz more, u lučici u Ičićima, ove godine održava 13. put, od 25. do 29. kolovoza, a čije će doniranje trajati do završetka festivala.

Želja je organizatora prikupiti 3500 dolara, a iznos će biti upotrijebljen na sljedeći način:

- 1.000$ za nagradu publike

- 1.000$ za najbolji film po izboru žirija

- 1.000$ za rad Saše Jantoleka

Rad Saše Jantoleka uključuje skulpture za nagradu publike i nagradu za najbolji film, plakete za posebno priznanje žirija, za najbolji regionalni film, najbolju režiju, montažu, fotografiju i dizajn zvuka, kao i o skulpturama i plaketama za donatore.

„LFF je festival koji od samog početka zajedno grade i razvijaju publika, filmaši, novinari, lokalna zajednica i tim ljudi koji ga organizira, pri čemu se često granica između tih uloga potpuno gubi. Imajući to na umu i sa željom da i ove godine festival podignemo na još višu razinu, zaključili smo da je ovo idealan način prikupljanja sredstava za financijske nagrade za najbolje filmove 13. LFF-a“, kaže izvršni direktor LFF-a Igor Bajok.

Među perkovima, odnosno nagradama za donatore, nalazi se smještaj u Ičićima, kampiranje u Autokampu „Opatija“ u neposrednoj blizini festivalske lokacije, čast da se dodjeli nagradu publike, festivalske majice, torbe, katalozi, ali i brojni hit-dokumentarci u distribuciji Restart labela udruge Restart koja je uz udrugu „Liburnia Film Festival“ organizator LFF-a.

„Nadam se da ćemo uz pomoć prijatelja Liburnia Film Festivala i filmaša koji su nam svih ovih godina dragi gosti uspjeti dostići naš cilj i nagraditi najbolje dokumentarce ovogodišnjeg izdanja. Važno nam je kao specijaliziranom festivalu hrvatskog dokumentarca da naše filmaše nagradimo konkretnom potporom, a mislimo da je značajno da ona dolazi direktno od publike koja pet večeri besplatno uživa u najboljim hrvatskim dokumentarcima, kao i njihovih kolega koji zasigurno znaju koliko financijska nagrada može značiti autorima u pripremi novih filmova", navodi direktor festivala Oliver Sertić.

U međuvremenu, organizacija ovogodišnjeg festivalskog izdanja u punom je jeku. U idućem će tjednu biti objavljen program festivala, koji je ove godine izuzetno kvalitetan, a pred nama su i brojna popratna događanja: projekcije pobjedničkih filmova lanjskog izdanja u riječkoj Filodrammatici 17. i 18. srpnja, u Art-kinu Croatia 19. srpnja, te na Silbi, Lošinju i u Mošćenicama, u sklopu programa „Liburnia uplovljava“ u srpnju i kolovozu. Uoči festivala, očekuje nas i poseban trodnevni program na Ljetnoj pozornici Opatija sa šest svježih svjetskih dokumentarnih naslova, a na samom festivalu, osim bogatog filmskog programa, i brojne edukacije te koncerti.

Podržite crowdfunding kampanju i postanite dio LFF-ove obitelji!

LFF podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Opatija, Primorsko-goranska županija, TZ Lovran, Mjesni odbor i TZ Ičići uz mnoštvo naših prijatelja.

FOTO: LIBURNIA FILM FESTIVAL