Kulturna instalacija

Lea Brezar Zagrebu poklanja odu poeziji

Lea Brezar

Afirmativne pjesme autorice Lee Brezar ponovno se nalaze na City light plakatima u Zagrebu od 8. do 22. lipnja.

#odapoeziji autorski je projekt poduzetnice, spisateljice i pjesnikinje Lee Brezar, koji će već drugu godinu zaredom krasiti ulice Grada Zagreba četrnaest dana. Njime se promovira kultura čitanja poezije, a sama autorica kaže da je poezija najkraći put do nečijeg srca te se nada da će i ove godine kampanja biti zapažena.

U svijetu u kojem se sve prodaje i malošto poklanja, ovim projektom autorica pokazuje kako je malo dovoljno da bi se nekoga usrećilo pa gradu poklanja sedam pjesama na pet lokacija, koje pjevaju o ljubavi, promjeni, prilikama, radosti, nesebičnosti i slobodi. Nada se da će njezina poezija zaista doći do nekih srca i potaknuti ih na promjenu.

Naravno da ova kampanja ima dvojak cilj; samu promociju poezije te onaj drugi, poziv na promišljanje i promjene načina življenja, mišljenja i poimanja sebe. Svojom afirmativnom poezijom, njezinim stihovima: I pritisni ju čvrsto uz grudi. Mijenjaj se, ohrabri, usudi! ili Samo se ljubiti mora, samo to smisla ima jer nemamo kud iz kože, unatoč svemu i svima., pokušava ukazati na vlastite izbore koji su uvijek u našim rukama te na kojima počiva sreća. Promišljanje o vlastitim postupcima i mijenjanje onih koji nam ne koriste nas oslobađa. Ako to ne činimo, ostajemo u svojoj sebičnosti, začarani vlastitim „Ja, meni, moje”

…Stresi me ako postanem osorna,

Goropadna i prodorna

Dok krčim samo svoj put,

Ako to dozvolimstjeraj me u kut.

Lokacije na kojima možete naći pjesme na City lights plakatima od 8. do 22. lipnja su:

  • Vukovarska,
  • Savska – Koturaška,
  • Dubrava okretište tramvaja,
  • Heinzelova – Martićeva,
  • Medvešćak – Grškovićeva.

Projekt #odapoeziji podržavaju i Čitaj knjigu te Zdrava krava, koji će u vrijeme objave na lokacijama u gradu svakodnevno prenositi autoričinu poeziju.

Komentari na članak

Vezani članci

Festival kratke priče - presica

Festival europske kratke priče

Zagreb u partnerstvu s Rijekom dovodi najzanimljivije kratkopričaše

Festival europske kratke priče ove godine priprema mnoge nove i zanimljive sadržaje na dvije lokacije – u Zagrebu i Rijeci. Na gostovanje su pozvani mnogi utjecajni, nagrađivani i poznati autori, a za one još anonimne, osiguran je natječaj kojim se izabire najbolja amaterska kratka priča.

Međunarodni dan mladih

Na današnji dan

Međunarodni dan mladih

Danas slavimo Međunarodni dan mladih! Saznajte kako je započelo njegovo obilježavanje i najbolje načine kako ga proslaviti u Hrvatskoj.

LET3 u Domu sportova

Let 3 najavljuje veliki koncert

Let 3: Antivalentinovo u Domu sportova

Što će nam pripremiti povodom „Antivalentinova” članovi benda za sada ne otkrivaju, a koncert najavljuju sloganom: – Ništa ljubav, samo karanje!

Mladi u molitvi

„Holywin – svetost pobjeđuje“

Mladi vještice i bundeve zamijenili molitvom i pjesmom

Crkvama i katedralama diljem zemlje večeras će odjekivati molitva i pjesma mladih koji umjesto „Halloweena“ slave „Holywin“ i njime poručuju da svetost pobjeđuje.

Zagreb

Usvajanje vještina vođe

Studenti europskih sveučilišta stigli na treće izdanje TOOL-a u Zagreb

U tijeku je operacijski događaj TOOL. Prvo izdanje održalo se 2014. godine u Krakovu, prošle godine je organizirano u Münchenu, a ove godine tu čast ima upravo Zagreb.