Kulturna instalacija

Lea Brezar Zagrebu poklanja odu poeziji

Lea Brezar

Afirmativne pjesme autorice Lee Brezar ponovno se nalaze na City light plakatima u Zagrebu od 8. do 22. lipnja.

#odapoeziji autorski je projekt poduzetnice, spisateljice i pjesnikinje Lee Brezar, koji će već drugu godinu zaredom krasiti ulice Grada Zagreba četrnaest dana. Njime se promovira kultura čitanja poezije, a sama autorica kaže da je poezija najkraći put do nečijeg srca te se nada da će i ove godine kampanja biti zapažena.

U svijetu u kojem se sve prodaje i malošto poklanja, ovim projektom autorica pokazuje kako je malo dovoljno da bi se nekoga usrećilo pa gradu poklanja sedam pjesama na pet lokacija, koje pjevaju o ljubavi, promjeni, prilikama, radosti, nesebičnosti i slobodi. Nada se da će njezina poezija zaista doći do nekih srca i potaknuti ih na promjenu.

Naravno da ova kampanja ima dvojak cilj; samu promociju poezije te onaj drugi, poziv na promišljanje i promjene načina življenja, mišljenja i poimanja sebe. Svojom afirmativnom poezijom, njezinim stihovima: I pritisni ju čvrsto uz grudi. Mijenjaj se, ohrabri, usudi! ili Samo se ljubiti mora, samo to smisla ima jer nemamo kud iz kože, unatoč svemu i svima., pokušava ukazati na vlastite izbore koji su uvijek u našim rukama te na kojima počiva sreća. Promišljanje o vlastitim postupcima i mijenjanje onih koji nam ne koriste nas oslobađa. Ako to ne činimo, ostajemo u svojoj sebičnosti, začarani vlastitim „Ja, meni, moje”

…Stresi me ako postanem osorna,

Goropadna i prodorna

Dok krčim samo svoj put,

Ako to dozvolimstjeraj me u kut.

Lokacije na kojima možete naći pjesme na City lights plakatima od 8. do 22. lipnja su:

  • Vukovarska,
  • Savska – Koturaška,
  • Dubrava okretište tramvaja,
  • Heinzelova – Martićeva,
  • Medvešćak – Grškovićeva.

Projekt #odapoeziji podržavaju i Čitaj knjigu te Zdrava krava, koji će u vrijeme objave na lokacijama u gradu svakodnevno prenositi autoričinu poeziju.

Komentari na članak

Vezani članci

Registracijski uređaj u tramvaju

Novosti u ZET-u

Od 1. travnja u vozilima ZET-a moći će se kupiti nove vozne karte

Korisnici javnog prijevoza u Zagrebu od 1. travnja moći će u tramvaju i autobusu kupiti karte od 6 i 10 kuna, uz onu od 15 kuna koja je do sada bila dostupna.

Street-art haiku u Zagrebu - plakat

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca

FOTO: Street-art haiku u Zagrebu

U prostoru Centra za kulturu i film Augusta Cesarca u Zagrebu 4. studenoga i 1. prosinca 2015. organizirana je večer razgovora, prezentacija i diskusija o povijesti grafita i street-arta.

Žičara Sljeme

Novo obećanje Gradske skupštine

Sljeme će napokon doživjeti povratak žičare

Mnogi su već zaboravili da je ikada bila tu, a novi školarci nikada je nisu doživjeli. Ako sve bude kako treba, pokretanje nove žičare očekuje se u 2017. godini.

Međunarodni dan mladih

Na današnji dan

Međunarodni dan mladih

Danas slavimo Međunarodni dan mladih! Saznajte kako je započelo njegovo obilježavanje i najbolje načine kako ga proslaviti u Hrvatskoj.

Zagreb Book Festival vol. II.

Zagreb Book Festival vol. II.

Bogat književno-kulturni festivalski program u srcu Zagreba

Ove godine na Zagreb Book Festivalu možete posjetiti više od 40 događanja, promocije domaćih i stranih autora, tribine, filmske projekcije i koncert.