Bogat program završnice ZBF-a

Lars Svendsen progovara o filozofiji zla na Zagreb Book Festivalu

Zagreb Book Festival

Predavanja, panel diskusije i dodjela nagrade Balkan Noir dio su bogatog programa završnice Zagreb Book Festivala.

Zagreb Book Festival nastavlja s programom u tour de force ritmu. Tako će u subotu biti predstavljena nova knjiga Dražena Katunarića, a potom zbirka izabranih pjesama Rade Šerbedžije koji ekskluzivno na Zagreb Book Festivalu nastupa sa svojim Zapadni kolodvor bendom, nakon čega slijedi predavanje jednog od najzanimljivijih filozofa današnjice Larsa Svendsena o filozofiji zla.

U večernjoj panel-diskusiji bit će govora o izgnanstvu iz djetinjstva na kojem će sudjelovati austrijski pisac i dječji psihijatar Paulus Hochgatterer te njegova kolegica Julyja Rabinowich sa simultanim prijevodom s njemačkog jezika. Nakon toga festival seli na drugu lokaciju, u Vinyl na koncert austrijskog indie-rock benda Farewell Dear Ghost.

U nedjelju izdvajamo nastup mladih pjesnika i prozaista iz generacije rođene devedesetih u njihovom briljantom jam-sessionu, a potom razgovor Srđana Sandića i Paulusa Hochgatterera, te britanskog novinara i povjesničara Mishe Glennyja s hrvatskim novinarom i piscem Ivicom Đikićem. Na večernjoj panel-diskusiji razgovarat će se o fragilnosti (virtualnih) identiteta s filozofima Larsom Svendsenom, Hrvojem Jurićem i Marijom Selak naslovljenom kao Black Mirror – alternativna prisutnost.

Program će zaključiti tradicionalnom dodjelom nagrade Balkan Noir u iznosu od 50.000 kuna za najbolji kriminalistički/triler roman objavljen u prethodnoj godini. Ove godine u konkurenciji za nagradu publike su: Ivana Bodrožić s romanom Rupa, Rade Jarak s romanom Emigranti, Josip Mlakić i Majstorović i Margarita te Edo Popović s romanom Poglavnikov pudl.

Cjelokupni program možete pronaći na mrežnim i Facebook stranicama Zagreb Book Festivala.

Komentari na članak

Vezani članci

Elektroboj

Studentsko natjecanje "Elektroboj"

Ohrabri se ostvariti svoju ideju i neka tvoja karijera krene

Elektroboj je natjecanje na kojem se izrađuju sklopovska i programska rješenja na popularnim platformama iz područja elektrotehnike. Ovo je izuzetna prilikama studentima za početak uspješne karijere. Prijave traju do 15. ožujka.

Sociološka večer: Ekologija i održivi razvoj kroz obrazovanje

Program Kluba Zona

Sociološka večer: Ekologija i održivi razvoj kroz obrazovanje

– Predavač će pričati o eko-društvenom poduzetništvu te iskustvima i projektima s osnovnoškolcima i srednjoškolcima koji su za cilj imali podizanje ekološke svijesti. – ističu iz udruge Imaginacija.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Filozofski_fakultet_Osijek.jpg

Popularno-znanstvena predavanja

Otvoreni četvrtak na FFOS-u započinje s temom empatije u obrazovanju

Zadnjeg četvrtka u mjesecu tijekom cijele akademske godine, počevši s 31. listopadom, pozvani ste na besplatna popularno-znanstvena predavanja u sklopu projekta Otvoreni četvrtak na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Prvo je posvećeno etici skrbi i empatiji u obrazovanju.

Kopački rit

Bogat program za sve generacije

"Dan otvorenih vrata" u Kopačkom ritu

Na "Dan otvorenih vrata" Parka prirode Kopački rit za posjetitelje je pripremljen bogat cjelodnevni program, a osiguran je i besplatan prijevoz iz Osijeka u oba smjera.

Morske radosti

Pet savjeta da vam mozak ostane aktivan kroz ljeto

Neka vam mozak ostane u formi do početka faksa!

Ljeto je vrijeme zasluženog odmora. Puštanja mozga na pašu, reklo bi se. Potrebno je to vrijeme iskoristiti za najbolji mogući odmor u kojemu vaš mozak ipak nešto radi, kako na jesen ne biste učili kako se pravilno drži kemijska!