Bogat program završnice ZBF-a

Lars Svendsen progovara o filozofiji zla na Zagreb Book Festivalu

Zagreb Book Festival

Predavanja, panel diskusije i dodjela nagrade Balkan Noir dio su bogatog programa završnice Zagreb Book Festivala.

Zagreb Book Festival nastavlja s programom u tour de force ritmu. Tako će u subotu biti predstavljena nova knjiga Dražena Katunarića, a potom zbirka izabranih pjesama Rade Šerbedžije koji ekskluzivno na Zagreb Book Festivalu nastupa sa svojim Zapadni kolodvor bendom, nakon čega slijedi predavanje jednog od najzanimljivijih filozofa današnjice Larsa Svendsena o filozofiji zla.

U večernjoj panel-diskusiji bit će govora o izgnanstvu iz djetinjstva na kojem će sudjelovati austrijski pisac i dječji psihijatar Paulus Hochgatterer te njegova kolegica Julyja Rabinowich sa simultanim prijevodom s njemačkog jezika. Nakon toga festival seli na drugu lokaciju, u Vinyl na koncert austrijskog indie-rock benda Farewell Dear Ghost.

U nedjelju izdvajamo nastup mladih pjesnika i prozaista iz generacije rođene devedesetih u njihovom briljantom jam-sessionu, a potom razgovor Srđana Sandića i Paulusa Hochgatterera, te britanskog novinara i povjesničara Mishe Glennyja s hrvatskim novinarom i piscem Ivicom Đikićem. Na večernjoj panel-diskusiji razgovarat će se o fragilnosti (virtualnih) identiteta s filozofima Larsom Svendsenom, Hrvojem Jurićem i Marijom Selak naslovljenom kao Black Mirror – alternativna prisutnost.

Program će zaključiti tradicionalnom dodjelom nagrade Balkan Noir u iznosu od 50.000 kuna za najbolji kriminalistički/triler roman objavljen u prethodnoj godini. Ove godine u konkurenciji za nagradu publike su: Ivana Bodrožić s romanom Rupa, Rade Jarak s romanom Emigranti, Josip Mlakić i Majstorović i Margarita te Edo Popović s romanom Poglavnikov pudl.

Cjelokupni program možete pronaći na mrežnim i Facebook stranicama Zagreb Book Festivala.

Komentari na članak

Vezani članci

Naslovna

Knjiški raj

FOTO: Mjesta za čitanje zbog kojih ćete odmah uzeti knjigu u ruke

Protiv jesenske tmurnosti najbolje je boriti se s knjigom u ruci. Stoga vam donosimo prijedloge najljepših mjesta za čitanje u kišovitim i manje kišovitim danima.

SU

Predstavljanje projekta „Summer Universities 2015”

Dođite na predavanje i saznajte kako nezaboravno provesti ljeto

Projekt uključuje razne aktivnosti, od onih akademskih i intenzivnog učenja stranih jezika do sporta i upoznavanja novih kultura te mjesta.

Noć knjige 2015.

Prigodni program širom Hrvatske

Noć knjige 2015. održava se diljem Hrvatske

I ove godine 23. travnja obilježavamo Svjetski dan knjige i autorskih prava. Brojni hrvatski gradovi pridružili su se ovoj manifestaciji prigodnim programom.

Zrinjevac: fontana

Lumen izdavaštvo

Osvježite se u moru knjiga na Zrinjevcu

Ležaljke, suncobrani, pijesak, glazba i more knjiga u centru grada. Može li bolje?!

LSPR day Osijek

LSPR Day u Osijeku

„Već prve godine na LSPR Day privukli smo prave 'face'"

LSPR Day vrhunski je edukativni događaj koji će studentima i svim ostalim zainteresiranim građanima predstaviti stvarna iskustva uspješnih poslovnih ljudi. Uoči događaja porazgovarali smo s voditeljicom Londonske škole za odnose s javnošću, organizatoricom LSPR Dayja.