LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pregled tjednih zbivanja u SCZG-u

Kultura promjene u Studentskom centru obećava zanimljive događaje

Od glazbe i predstava do škole stranih jezika i izložbi.

Od glazbe i predstava do škole stranih jezika i izložbi.

Kultura promjene zagrebačkog Studentskog centra najavila je zanimljiv program od 3. do 12. veljače.

Detaljnije možete pogledati na službenoj stranici, a ovdje ukratko pročitajte što možete sve vidjeti do kraja sljedećeg tjedna.

Nagrađena Intermundia u Francuskom paviljona

Otvorenje izložbe kustosko-istraživačkog projekta Intermundia arhitektice Ane Dane Beroš održat će se 5. veljače u Francuskom paviljonu s početkom u 20 sati. Projekt je prvi put bio predstavljen i nagrađen posebnim priznanjem na 14. Venecijanskom bijenalu arhitekture kojim je kurirao Rem Koolhaas, jedan od najuglednijih svjetskih arhitekata.

Na otvorenju će biti predstavljena i videodokumentacija rada autorice Ane Opalić, prikazanog na 14. Venecijanskom bijenalu arhitekture, i publikacija Intermundia o kojoj će govoriti kritičar arhitekture Maroje Mrduljaš. Izložba je otvorena radnim danom od 14 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Plesna predstava Ane Kreitmeyer

Dva dana zaredom, 6. i 7. veljače u 20 sati u Polukružnoj dvorani &TD-a pogledajte odličnu plesnu predstavu koreografkinje i plesačice Ane Kreitmeyer koja je svoju premijeru doživjela na prošlogodišnjem izdanju festivala Improspekcije 2014.

Prema početku predstava je čije je koreografsko istraživanje moguće sažeti pitanjem kakvo je tijelo infantiliteta i kako se takvo tijelo artikulira? Koreografski materijal u fokus svojeg istraživanja stavlja razvoj pokreta i tjelesne ekspresije tek rođenog tijela koje čini pokret, ali o njemu nema još nikakvu svijest.

Predstava Teškoće s izražavanjem

Hrvatska praizvedba drame Teškoće s izražavanjem kontroverznog argentinskog autora Raula Damontea Batane- Copija održat će se 9. veljače u Teatru &TD s početkom u 20 sati. Prijevod i režiju potpisuje Edvin Liverić, a glume Bojan Navojec, Dado Ćosić, Dean Krivačić i Vesna Stilinović.

Kontroverzni argentinski autor Raul Damonte Batana-Copi u svojem dramskom tekstu Teškoće s izražavanjem (L’homosexuelou la difficulté de s’exprimer, 1971.) na žestok način progovara o marginalnim temama poput homoseksualnosti i transrodnosti.

Udaraljkašica predstavlja različite vrstu glazbe

Kaja Farszky je udaraljkašica koja voli istraživati, a s jednakom posvećenošću bavi se vizualnim i scenskim elementima. Iako redovito surađuje s brojnim glazbenim i kazališnim umjetnicima, ovog puta je na sceni sama; ona i jedan kovčeg pun glazbe.

Uz odabranu glazbu skladatelja 20. i 21. st., Kaja Farszky vodit će nas kroz kratku priču instrumentalnog teatra od 70-ih godina pa sve do danas. Kako će to zvučati i izgledati svakako provjerite na koncertu koji će se održati 12. veljače u MM centru s početkom u 21 sati. Ulaz je besplatan.

Upisi u školu stranih jezika

Njemački, engleski, talijanski, španjolski, francuski i ruski jezik neće zvučati strano ako odaberete Školu stranih jezika Studentskog centra. Upisi traju od 2. do 20. veljače 2015. (od 10 do 18h) u SD Cvjetno naselje (Odranska 8). Nastava traje jedan semestar, i to 64 sata – 2 puta po 2 sata tjedno – a održava se u studentskim domovima.

Uložite u budućnost komuniciranja na daleke staze; učite strane jezike po najpovoljnijim cijenama u Školi stranih jezika Studentskog centra. Početak nastave je 23. veljače 2015.

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR