Izložba „Čari i vizije Pariza“

KSET na dva tjedna postaje skrovište svih pariških čari

Izložba Marije Havaić

Večeras se u KSET-u otvara izložba fotografija Marije Havaić koja prikazuje Pariz iz dosad neviđene perspektive.

Koliko ste se puta uhvatili kako skupa s Parnim valjkom nostalgično i sa čežnjom u pogledu pjevušite zašto ja nikad neću vidjeti Pariz? Previše, sigurni smo. Ali znate kako se kaže, ako neće brdo Muhamedu, Muhamed će brdu. Za sve nas koji o šetnji pariškim ulicama samo sanjarimo, ali i za sve koji su ju iskusili te ih je osvojila pa sad i oni o njoj sanjare, Marija Havaić pripremila je pravu poslasticu. Naime, u prostorijama KSET-a u nedjelju, 4. lipnja u 19 sati otvorit će se izložba naziva Čari i vizije Pariza nastala dok je Marija skrivena iza objektiva svog fotoaparata promatrala Grad ljubavi.

Crno-bijeli Pariz izložba je na kojoj su fotografije sive kao i sam grad. Sivilo prevladava u boji grada i odijevanju Parižana. Pariz ima svoju ljepotu no ona nije na turističkim područjima, već izvan njih. Svaki turist koji je putovao u Pariz sam sigurno je vidio kako grad zapravo diše. Izložba se sastoji od klasičnih fotografija i eksperimenata izvedenih u tamnoj komori s ciljem imitacije nadrealističnog stila koji je nastao u 20. stoljeću u Parizu.

Marija Havaić rođena je 1993. godine u Varaždinu. Studentica je Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Ljubav prema fotografiji javila se čim je ugledala fotoaparat. Njezin otac često je morao popravljati fotoaparate za njom jer bi premotala cijeli film ili krivo stavila film u fotoaparat. Ozbiljnije se počela baviti fotografijom tijekom tečaja fotografije Fotosekcije KSET-a 2015. godine kojoj se i pridružuje nakon polaganja ispita tečaja. Najviše voli fotografirati portrete, koncerte i arhitekturu. Sudjelovala je na trima zajedničkim izložbama članova fotosekcije. U slobodno vrijeme uči znakovni i francuski jezik te grafičko dizajniranje.

Čari i vizije Pariza možete otkrivati do 19. lipnja svakim radnim danom od 9 do 16 sati. Ulaz se u nedjelju otvara u 19 sati, a sa sobom je potrebno imati zelenu člansku iskaznicu KSET-a koju možete nabaviti besplatno na ulazu ili tijekom dana na KSET-ovu šanku. Dodatne informacije potražite na službenom Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

KSET Ivan Hrvatska

Party ide dalje

Ivan Hrvatska dolazi na KSET-ov 40. rođendan

U subotu 18. lipnja Ivan se vraća na mjesto gdje je prije više od 7 godina napravio (kako i sam kaže) „WOW party“ i rasprodao klub.

KSET-ov natječaj za kratke priče

Kako počinje tvoja priča?

U tijeku su prijave na KSET-ov natječaj za kratke priče

Pravo na sudjelovanje imaju svi autori koji pišu na hrvatskom jeziku, a poslane priče moraju biti prethodno neobjavljene i duljine do 5000 riječi.

Izložba Maje Vržine

Otvorenje izložbe

Pozlaćen je umjetnički opus Maje Vržine „Rule of three”

Umjetnički opus Maje Vržine svjedoči o velikom umjetničkom i kreativnom potencijalu jasno prepoznatljiva i već čvrsto formirana osobna stila. Njena su djela nastala pozlatom, tehnikom koju je naučila kod vodećeg britanskog stručnjaka.

Let 3 perje

Pripreme već počele

Ovogodišnja Brucošijada FER-a zakazana za 4. studenog

Brucošijada FER-a najveći je događaj ovog tipa koji je odavno prerastao okvire obične brucošijade. Uvijek iznova privlači veliki broj studenata i ljubitelja glazbe, a ovaj mini festival specifičan je po tome što se održava upravo u prostorima fakulteta.

HoZ 9

Intervju: Humans of Zagreb

Kako diše Zagreb ilitivam tko se skriva iza objektiva?

Intervjuirali smo tim "Humans of Zagreb" koji je na samome početku otvaranja Facebook stranice u mjesec dana prikupio preko 2000 lajkova. Pročitajte tko su oni i zašto rade to što rade!