Izložba „Čari i vizije Pariza“

KSET na dva tjedna postaje skrovište svih pariških čari

Izložba Marije Havaić

Večeras se u KSET-u otvara izložba fotografija Marije Havaić koja prikazuje Pariz iz dosad neviđene perspektive.

Koliko ste se puta uhvatili kako skupa s Parnim valjkom nostalgično i sa čežnjom u pogledu pjevušite zašto ja nikad neću vidjeti Pariz? Previše, sigurni smo. Ali znate kako se kaže, ako neće brdo Muhamedu, Muhamed će brdu. Za sve nas koji o šetnji pariškim ulicama samo sanjarimo, ali i za sve koji su ju iskusili te ih je osvojila pa sad i oni o njoj sanjare, Marija Havaić pripremila je pravu poslasticu. Naime, u prostorijama KSET-a u nedjelju, 4. lipnja u 19 sati otvorit će se izložba naziva Čari i vizije Pariza nastala dok je Marija skrivena iza objektiva svog fotoaparata promatrala Grad ljubavi.

Crno-bijeli Pariz izložba je na kojoj su fotografije sive kao i sam grad. Sivilo prevladava u boji grada i odijevanju Parižana. Pariz ima svoju ljepotu no ona nije na turističkim područjima, već izvan njih. Svaki turist koji je putovao u Pariz sam sigurno je vidio kako grad zapravo diše. Izložba se sastoji od klasičnih fotografija i eksperimenata izvedenih u tamnoj komori s ciljem imitacije nadrealističnog stila koji je nastao u 20. stoljeću u Parizu.

Marija Havaić rođena je 1993. godine u Varaždinu. Studentica je Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Ljubav prema fotografiji javila se čim je ugledala fotoaparat. Njezin otac često je morao popravljati fotoaparate za njom jer bi premotala cijeli film ili krivo stavila film u fotoaparat. Ozbiljnije se počela baviti fotografijom tijekom tečaja fotografije Fotosekcije KSET-a 2015. godine kojoj se i pridružuje nakon polaganja ispita tečaja. Najviše voli fotografirati portrete, koncerte i arhitekturu. Sudjelovala je na trima zajedničkim izložbama članova fotosekcije. U slobodno vrijeme uči znakovni i francuski jezik te grafičko dizajniranje.

Čari i vizije Pariza možete otkrivati do 19. lipnja svakim radnim danom od 9 do 16 sati. Ulaz se u nedjelju otvara u 19 sati, a sa sobom je potrebno imati zelenu člansku iskaznicu KSET-a koju možete nabaviti besplatno na ulazu ili tijekom dana na KSET-ovu šanku. Dodatne informacije potražite na službenom Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Izložba "Dizajn tekstila 01"

Otvorenje izložbe

„Dizajnom tekstila 01“ studenata TTF-a zatvara se sezona Galerije SC

Različitosti u izboru tema, različitih tehnika i načina realizacije glavne su karakteristike studentske izložbe prema riječima Koraljke Kovač Dugandžić, a studenti TTF-a svoje će različitosti prikazati izložbom kojom se zatvara tekuća sezona u Galeriji SC.

Mario Periša u Materi

Istraživanje fotografskih sredstava

Sveučilište Sjever jedini hrvatski predstavnik na međunarodnom projektu u Materi

Studenti i profesori iz najboljih škola fotografije i sveučilišta iz cijele Europe u Materi su istraživali o fotografskim sredstvima. Važno je istaknuti kako je od svih obrazovnih institucija u Hrvatskoj koji imaju fotografske predmete ili kolegije odabrano samo Sveučilište Sjever.

Will Smith

Koncert u Poreču

FOTO: Pripreme Willa Smitha za MTV SummerBlast preplavile Instagram

Kako zarazni klasici megapopularnog Smitha zvuče uživo, moći ćete provjeriti 26. kolovoza. A kako se priprema za iščekivani nastup, provjerite u fotogaleriji koju smo vam pripremili.

Otvorenje, Four River i Filmska revija mladeži

Filmske manifestacije

Započela rujanska preobrazba Karlovca, otvorena Filmska revija i Four River

– Svake godine u ovo doba, Karlovac se preobrazi kada se prolije žuta boja i kada se gradom zaori vaš smijeh. – istaknula je je Andreja Navijalić.

Fotografija Božana Štambuka

Izložba u Klubu Zona

Nepristupačne bračke lokacije mladi Bračanin donosi u ciklusu fotografija

Ciklus „2017: Odiseja Brač“ rezultat je pustolovnog duha autora i njegove ljubavi prema otoku, zbog čega je proveo mnoge neprospavane noći na raznim lokacijama.