Žeravica kreativnosti

Krikovi dragulja hrvatske lirike odjeknut će u svijetu „Pjesničke lože”

Zagreb noću

Poslušajte pjesničke krikove Martina Ladike, Hendrika Muremija, Anite Jezne, Marine Katinić, Tome Zidića, Siniše Matasovića i ostalih u mističnoj i skrovitoj atmosferi.

U tmurnoj zimskoj noći 18. siječnja u 19 sati umjetnički kolektiv Art Lab odlučio je rasplamsati žeravicu kreativnosti i uvesti vas u svijet Pjesničke lože. Riječ je o poetskom okupljanju jedinstvenih dragulja (ne)afirmirane hrvatske lirike.

Tog datuma u Zvonigradskoj ulici 38 u Zagrebu moći ćete prisustvovati jedinstvenom događaju koji će vas prožeti intrigom i inspiracijom. Usudite se čuti pjesničke krikove Martina Ladike, Hendrika Muremija, Anite Jezne, Marine Katinić, Tome Zidića, Siniše Matasovića i ostalih gostiju, jer samo tako možete udahnuti život u duh poezije.

Nastup službenih gostiju odvijat će se u mističnoj i skrovitoj atmosferi dosad neviđenoj na našoj pjesničkoj sceni, te vam ponuditi jedno sasvim novo iskustvo pjesničkih čitanja. Nakon toga uslijedit će open mic dio večeri na kojem će svatko tko želi moći pročitati i pokoji vlastiti stih.

Maske i strahove ostavite kod kuće, donesite samo otvoreni um. Pjesnička loža vas očekuje!

Komentari na članak

Vezani članci

Gangplank

Gangplank

Gangplank: prijavite se na umjetničke radionice u Zagrebu

Gangplank je platforma namijenjena umjetnicima i tenhičarima, a ove će se godine održati i u Zagrebu!

HNK noću

Susret u HNK-u Zagreb

Nautjecajnija ličnost suvremene umjetnosti u Filozofskom teatru

Hito Steyerl, koja sebe nerado naziva umjetnicom, o svojem radu te o stanju u suvremenoj umjetnosti, ali i svijetu, razgovarat će s filozofom Srećkom Horvatom.

Umjetnica koristi tehnologiju 3D printanja kako bi očuvala sjećanje na izgubljeno kulturno blago

Umjetnost i aktivizam

FOTO: Umjetnica oživljava izgubljeno kulturno blago pomoću tehnologije 3D printanja

Pogledajte kako jedna umjetnica pokušava sačuvati brojne izgubljene artefakte od zaborava koristeći tehnologiju 3D printanja.

Studentski kulturni centar Rijeka

Natječaj za studentske projekte

Riječki Studentski kulturni centar raspisuje natječaj

Studentski centar u Rijeci raspisao je natječaj za financiranje projekata iz područja kulture i umjetnosti za 2014. godinu.

Dante Alighieri

Na današnji dan

Dante Alighieri izgnan iz Firence

U 14. stoljeću Dante Alighieri biva izgnan iz Firence zbog svojih političkih stavova i nezadovoljavajućih političkih djela. Za vrijeme izgnanstva piše svoje remek djelo „Božanstvenu komediju”.