Žeravica kreativnosti

Krikovi dragulja hrvatske lirike odjeknut će u svijetu „Pjesničke lože”

Zagreb noću

Poslušajte pjesničke krikove Martina Ladike, Hendrika Muremija, Anite Jezne, Marine Katinić, Tome Zidića, Siniše Matasovića i ostalih u mističnoj i skrovitoj atmosferi.

U tmurnoj zimskoj noći 18. siječnja u 19 sati umjetnički kolektiv Art Lab odlučio je rasplamsati žeravicu kreativnosti i uvesti vas u svijet Pjesničke lože. Riječ je o poetskom okupljanju jedinstvenih dragulja (ne)afirmirane hrvatske lirike.

Tog datuma u Zvonigradskoj ulici 38 u Zagrebu moći ćete prisustvovati jedinstvenom događaju koji će vas prožeti intrigom i inspiracijom. Usudite se čuti pjesničke krikove Martina Ladike, Hendrika Muremija, Anite Jezne, Marine Katinić, Tome Zidića, Siniše Matasovića i ostalih gostiju, jer samo tako možete udahnuti život u duh poezije.

Nastup službenih gostiju odvijat će se u mističnoj i skrovitoj atmosferi dosad neviđenoj na našoj pjesničkoj sceni, te vam ponuditi jedno sasvim novo iskustvo pjesničkih čitanja. Nakon toga uslijedit će open mic dio večeri na kojem će svatko tko želi moći pročitati i pokoji vlastiti stih.

Maske i strahove ostavite kod kuće, donesite samo otvoreni um. Pjesnička loža vas očekuje!

Komentari na članak

Vezani članci

Izložba Tvrtka Burića

Otvorenje izložbe

Nova umjetnička instalacija uklopljena u povijest Dioklecijanovih podruma

Povijesnost Dioklecijanovih podruma postavila je jedinstven izazov u radu Tvrtka Burića, a njegovi će se radovi besplatno moći pogledati do 20. kolovoza.

Grafiti u SC-u - izrada

Kulturna manifestacija

„Velesajamu kulture” u fokusu ulični umjetnički izričaj u zagrebačkom SC-u

Povodom svog 15 rođendana, ovogodišnji Velesajam kulture posvetit će se grafitima i drugim umjetničkim uličnim izričajima u Studentskom centru. Surađuje i s petogodišnjom Multimedijalnom kolibom koja također priprema bogat program.

Jean-Honore Fragonard "Čitačica"

Događanja u Klubu mladih Split

Akademska kiparica 2D sliku preobražava u živo 3D umjetničko djelo

Ovog utorka ne propustite izvedbu slikarske reanimacije prof. Julijane Voloder. U Klubu mladih Split preobrazit će poznato djelo „Čitačica“.

Uranjanje u kineske pejzaže kroz četiri ture kulture

Klub mladih Split

Uranjanje u kineske pejzaže kroz četiri ture kulture

Izložbom slika s motivima Kine započinje program "Četiri ture kineske kulture". Uslijedit će tri radionice upoznavanja s kineskom umjetnošću i kuhinjom.

Rembrandt

Na današnji dan

Rođen Rembrandt, jedan od najpoznatijih slikara u povijesti

Prije četiri stoljeća rođen je Rembrandt van Rijn, slikar koji se proslavio portretima i autoportretima. Već s 22 godine podučavao je mlade studente, a danas se njegova djela prodaju za višemilijunske iznose.