Književni susreti

Književna večer s Borbenom Vladovićem, dobitnikom nagrade „Dragutin Tadijanović“

Književna večer s Borbenom Vladovićem

Pjesme dobitnika nagrade „Dragutin Tadijanović“ prevedene su na petnaestak jezika te su dijelom mnogih domaćih i stranih antologija.

Gradska knjižnica Ante Kovačića u Zaprešiću povodom dodjele nagrade Dragutin Tadijanović organizira književnu večer s njezinim posljednjim dobitnikom, hrvatskim romansijerom, pjesnikom, dramskim piscem i novelistom Borbenom Vladovićem. Susret će se održati u srijedu 18. siječnja s početkom u 18 sati.

Borben Vladović rođen je 13. listopada 1943. u Splitu. Osim u rodnom gradu, školovao se i u Rijeci te u Zagrebu gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirao slavistiku i povijest umjetnosti. Od 2002. do 2010. godine bio je urednikom Male knjižnice Društva hrvatskih književnika, a od 2008. do 2011. obnašao je i dužnost predsjednika spomenutog društva. Dobitnik je mnogih književnih nagrada za pjesničko djelo, od Antuna Branka Šimića iz daleke nam 1970. do prošlogodišnje nagrade Dragutin Tadijanović koju svake godine za iznimno pjesničko djelo dodjeljuje Zaklada HAZU-a.

Hrvatski pjesnik već odavno dobiva i međunarodna priznanja u vidu prevođenja njegovih pjesama na strane jezike. Neke su mu pjesme prevedene na petnaestak stranih jezika te su dijelom raznih hrvatskih i inozemnih antologija. Književnu večer glazbenim nastupom upotpunit će zaprešićki gitaristički sastav Dinamit Duo.

Komentari na članak

Vezani članci

s.a.r.s.

Vrijeme glazbenog darivanja

VIDEO: S.A.R.S. fanovima za blagdane poklanja novi spot

Na pjesmi „Tvoj čovek” S.A.R.S. je ponovno surađivao s poznatim tekstopiscem Tadijom Dimitrijevićem s kojim su već na trećem albumu „Kuća časti” radili na pjesmi „Praštaj”.

Silente

Intervju s grupom Silente uoči najvećeg koncerta njihove karijere

„Tek ćemo otkriti sve talente ovog benda i šarena polja umjetnosti“

Lorena Milina razotkrila nam je malo magije koja prati pjesme grupe Silente i uputila najbolji poziv za najveći koncert u njihovoj karijeri.

Naslovna

Na današnji dan

Rođendan velikana kojem je Bog dao 800 000 knjiga i tamu

Rodom iz Argentine, ali ipak više svjetski pisac, Jorge Luis Broges rođen je na današnji dan. Saznajte kako je tekao njegov životni put i pronađite nove prijedloge za svoju „to read“ listu.

Christie

Na današnji dan

Rođena Agatha Christie, "kraljica krimića"

Prije točno 125 godina na današnji dan rođena je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih autorica kriminalističkih romana na svijetu.

Natječaj za književnu nagradu "Sedmica & Kritična Masa"

Kritična masa

Natječaj „Sedmica & Kritična masa” za mlade pisce

Voliš pisati? Prijavi se na natječaj, pošalji svoj rad i možda baš ti osvojiš nagradu!