Info zona

Književna kritika usmjerena je na "Ljubavni roman" u kojem nema ljubavi

Književna kritika u Info zoni

Info zona okupit će zaljubljenike u knjigu na Književnoj kritici. Socijalni roman Ivane Sajko bit će tema rasprave.

Novo književno druženje u Info zoni održat će se u utorak, 31. svibnja, u 18:30. Književni klub okupirali su srednjoškolci, a Književna kritika namijenjena je ponajprije studentima. Tema rasprave će biti Ljubavni roman Ivane Sajko.

Roman je u mnogočemu suprotan od onoga što je sugerirano naslovom. Više je socijalni roman kroz koji se ogleda hrvatsko društvo. Raspravu će moderirati Lucijana Armanda Šundov, profesorica s Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Splitu. Organizator događanja je udruga iTHEom koja okuplja studente filoloških smjerova splitskog Filozofskog fakulteta.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Komentari na članak

Vezani članci

Tea i Karolina

Intervju s Teom Tekić i Karolinom Zelenikom

„Puna prostorija mladih igra se književnošću"

Karolina Zelenika i Tea Tekić otkrivaju što za njih znači „Prirok", na koji način oživljavaju književnost te kako optimizam budi razvoj kulturnih i kreativnih industrija.

O tiraniji

Recenzija knjige „O tiraniji: Dvadeset lekcija 20. stoljeća“

Snyder poručuje mladima da upoznaju povijest kako bi je mogli stvarati

Odvojiti se od interneta, čitati knjige, učiti od kolega u inozemstvu samo su neke lekcije profesora povijesti Timothyja Snydera kojima možemo spriječiti nastanak tiranije u današnje vrijeme.

10 suptilinih Harry Potter tetovaža

Čarolija tetoviranja

FOTO: 10 suptilnih Harry Potter tetovaža

Kako iskazati svoju ljubav prema fikcijskim likovima, primjerice Harryju Potteru? Tetovažama! Donosimo deset najljepših tetovaža koje smo uspjeli naći na društvenim mrežama, a da na suptilan i jedinstven način ističu ljubav prema knjigama i filmu o omiljenom čarobnjaku.

Gary Heidnik

Na današnji dan

Zloglasni ubojica inspirirao lik Buffalo Billa u knjizi "Kad jaganjci utihnu"

Prije 29 godina u domu Garyja Heidnika otkrivena je odaja za mučenje. Heidnik je oteo šest žena koje je silovao i mučio, a dvije je ubio. Njegova ubojstva poslužila su kao inspiracija za lik Buffalo Billa u knjizi Thomasa Harrisa "Kad jaganjci utihnu".

Job Club for Youth

Povećanje zapošljivosti

Predstavljanje dobre prakse rada s mladima u Info zoni

Predstavljanje kataloga usluga za mlade održat će se 17. lipnja u Info zoni. Predstavnici udruga imaju priliku upoznati se s inovativnim modelom rada s nezaposlenim osobama.