9. Tjedan smijeha

Kerekesh teatar urnebesnim komedijama ponovno nasmijava Varaždince

Kerekesh teatar

Više od 40 predstava diljem Varaždinske županije na repertoaru je 9. Tjedna smijeha koji je stekao status najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj.

Umjetnička organizacija Kerekesh teatar, čije je osnivanje svojim radom potaknuo autor, glumac i redatelj Ljubomir Kerekeš, od 23. veljače do 4. ožujka organizira 9. Tjedan smijeha. Tjedan smijeha održava se ne samo u Varaždinu nego diljem Varaždinske županije, a posjetitelje u deset dana očekuje više od 40 predstava, sve redom komedija.

Na manifestaciji će poseban jubilej obilježiti predstava Dimnjačar koja će biti izvedena 1250. put. Radi se o jednoj od najizvođenijih hrvatskih predstava koju je publika mogla vidjeti diljem Hrvatske i u kojoj je Ljubomir Kerekeš utjelovio nezaboravan lik dimnjačara Štefa.

Treba naglasiti da je zbog velikog interesa publike dodan još jedan termin predstave Ljubaf u kojoj uz Ljubomira i Jana Kerekeša igraju Ana Begić i Hana Hegedušić. Predstava progovara o ljudskoj uskogrudnosti i ograničenosti na nadasve komičan način.

Na repertoaru je i nagrađivana komedija Krtice u kojoj Jan Kerekeš glumi više od 15 likova. Publika će imati prilike pogledati i najnoviju komediju Kerekesh teatra Pokopaj me nježno u kojoj direktor pogrebnog poduzeća i njegov asistent, propali međimurski hip-hoper, traže četiri grobara.

Na Tjednu smijeha predstave će izvesti i gostujuća kazališta: Kazalište Komedija, Kazalište Moruzgva, Kazalište KNAP i drugi. Čitav raspored izvedbi možete pronaći na službenim stranicama Kerekesh teatra. Ulaznice možete kupiti na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu i na poveznici.

Podsjetimo, Ljubomir i njegov sin Jan Kerekeš izvršni su producenti, glumci, autori i redatelji predstava koje Kerekesh teatar nudi. Među brojnim manifestacijama koje su organizirali nalazi se i Tjedan smijeha koji je 2016. godine dobio status najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj.

Komentari na članak

Vezani članci

Mark Twain

Na današnji dan

Mark Twain stvorivši Hucka Finna uplovio u nevolje

Mark Twain u vlastitoj je tiskari dana 18. veljače 1885. godine izdao roman „Pustolovine Huckleberryja Finna“, kasnije smatranog njegovim remek-djelom. No, da je znao kakve će ga nevolje zbog toga snaći, možda se nikada ne bi na taj korak odvažio.

Isplati se znati

Mjesec financijske pismenosti

Nauči nešto o odgovornoj potrošnji ili snimi baku i otputuj u Gardaland

Na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu održavaju se različite aktivnosti povodom Mjeseca financijske pismenosti. U sklopu projekta, organizacijski odbor nudi priliku za osvajanje bogatih nagrada.

Coco Chanel 1

Na današnji dan

Rođena Coco Chanel, modna ikona koja je izmislila jednostavnu eleganciju

Coco Chanel jedna je od najznačajnijih ikona 20. stoljeća, kreatorica brenda koji je zauvijek obilježio modnu scenu. Saznajte sve o kontroverznom životu i modnim počecima najpoznatije svjetske dizajnerice na 133. obljetnicu njezina rođenja.

Božićni ukras - snjegović

Top lista manje poznatih božićnih pjesama

Alternativne božićne pjesme za malo drugačiji blagdanski ugođaj

Ako su vam dosadili klasični božićni hitovi koji se neprestano vrte na radiju, imamo rješenje! Redakcija portala Studentski.hr napravila je listu alternativnih božićnih pjesama.

pipsi

Intervju s Ripperom iz Pipsa

„Volio bi' da do kraja godine izbacimo još jedan singl“

Nakon riječkog Jonathana, na Nautilus pozornici Sea Star festivala nastupio je Pips Chips & Videoclips. O njihovom zadnjem singlu i o svirkama malo smo popričali s vođom grupe.