9. Tjedan smijeha

Kerekesh teatar urnebesnim komedijama ponovno nasmijava Varaždince

Kerekesh teatar

Više od 40 predstava diljem Varaždinske županije na repertoaru je 9. Tjedna smijeha koji je stekao status najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj.

Umjetnička organizacija Kerekesh teatar, čije je osnivanje svojim radom potaknuo autor, glumac i redatelj Ljubomir Kerekeš, od 23. veljače do 4. ožujka organizira 9. Tjedan smijeha. Tjedan smijeha održava se ne samo u Varaždinu nego diljem Varaždinske županije, a posjetitelje u deset dana očekuje više od 40 predstava, sve redom komedija.

Na manifestaciji će poseban jubilej obilježiti predstava Dimnjačar koja će biti izvedena 1250. put. Radi se o jednoj od najizvođenijih hrvatskih predstava koju je publika mogla vidjeti diljem Hrvatske i u kojoj je Ljubomir Kerekeš utjelovio nezaboravan lik dimnjačara Štefa.

Treba naglasiti da je zbog velikog interesa publike dodan još jedan termin predstave Ljubaf u kojoj uz Ljubomira i Jana Kerekeša igraju Ana Begić i Hana Hegedušić. Predstava progovara o ljudskoj uskogrudnosti i ograničenosti na nadasve komičan način.

Na repertoaru je i nagrađivana komedija Krtice u kojoj Jan Kerekeš glumi više od 15 likova. Publika će imati prilike pogledati i najnoviju komediju Kerekesh teatra Pokopaj me nježno u kojoj direktor pogrebnog poduzeća i njegov asistent, propali međimurski hip-hoper, traže četiri grobara.

Na Tjednu smijeha predstave će izvesti i gostujuća kazališta: Kazalište Komedija, Kazalište Moruzgva, Kazalište KNAP i drugi. Čitav raspored izvedbi možete pronaći na službenim stranicama Kerekesh teatra. Ulaznice možete kupiti na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu i na poveznici.

Podsjetimo, Ljubomir i njegov sin Jan Kerekeš izvršni su producenti, glumci, autori i redatelji predstava koje Kerekesh teatar nudi. Među brojnim manifestacijama koje su organizirali nalazi se i Tjedan smijeha koji je 2016. godine dobio status najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj.

Komentari na članak

Vezani članci

Regionalna konferencija Europskog parlamenta mladih u Zagrebu

Regionalna konferencija Europskog parlamenta mladih u Zagrebu

Mladi argumentirano raspravljali o važnim temama vezanim za Europsku uniju

Na konferenciji u Zagrebu mladi su iznosili svoje stavove vezane uz različite teme iz područja Europske unije. Raspravljalo se o održivosti ribolova, zelenoj politici i služenju vojnog roka za žene.

Šesti VAFI

Internacionalni festival animiranih filmova djece i mladih Varaždin

Šesti VAFI dio kandidature Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine

Projekcije 200 animiranih filmova, tri radionice, predavanja i izložba čine program šestog VAFI-ja najbogatijim do sada.

obama

"Žurke bez harmonike"

Glazba kao oružje političara

Što se tiče hrvatskih simbioza politike i glazbe, naši se političari mogu barem pohvaliti da nisu toliko krali tuđe pjesme. Međutim, ne mogu se pohvaliti da su koristili upečatljivu i kvalitetnu glazbu u reklamnim spotovima.

ps

Drukčiji zvuk austrijskog glazbenika

Novi album Parov Stelar Banda „The Burning Spider“ u prodaji i u Hrvatskoj

Parov Stelar na novom je albumu predstavio svoj novi, pomalo drukčiji zvuk napravivši odmak od svog prepoznatljivog electro-swing ugođaja. Novi album dostupan je i u CD i u dvostrukom vinilnom formatu.

https://cdn.pixabay.com/photo/2015/11/07/08/49/hand-1030564_960_720.jpg

Na današnji dan

Uz ozonske heroje omotač će se oporaviti do 2070. godine

Prije 23 godine Ujedinjeni narodi osnovali su 16. rujna Svjetski dan ozona u cilju smanjenja korištenja štetnih tvari i očuvanja ozonskog omotača. Od tada se ozonski omotač uspješno oporavlja, a inicijativa ide korak dalje u pokušaju smanjenja globalnog zatopljenja.