Tribina u Klubu mladih Split

Kako suvremeno društvo gleda umjetnike, doznajte od neafirmiranih likovnjaka

Slikarije

Ana Marija Brešić, Nikolina Kuzmić, Duje Matetić i Zrinka Ružić mladi su umjetnici koji gostuju na tribini o umjetnosti i kulturi u Klubu mladih Split.

Umjetnost je ljudska djelatnost čije se značenje formira isključivo stvaranjem neraskidive veze između umjetnika, umjetničkog djela i publike. Pod pojmom umjetnika smatramo osobu koja stvara djela iz likovne umjetnosti, stoga je Klub mladih Split nakon glazbenika odlučio ugostiti mlade i neafirmirane nade splitske likovne scene.

Gosti će popričati o umjetnosti i kulturi u Splitu, problemima s kojima se susreću već sad na početku svojeg profesionalnog djelovanja te planovima za buduće projekte na tribini u Klubu. Događaj će se održati 26. svibnja u 20 sati.

Što je likovna umjetnost? Tko su mladi i neafirmirani umjetnici u Splitu? Kako suvremeno društvo gleda na status umjetnika? Koliko razumijemo suvremenu umjetnost? Kakav je odnos publike i umjetnosti? Jesmo li spremni prihvatiti novi pogled na društvo u kojem živimo? Prethodno navedena pitanja samo su neka od onih na koje će nam odgovoriti splitski umjetnici:

  • Ana Marija Brešić
  • Nikolina Kuzmić
  • Duje Matetić
  • Zrinka Ružičić

Komentari na članak

Vezani članci

Hrvatski studiji

Problemi Hrvatskih studija

Tribina inicijative „Studenti govore” pokazala da je ključno zajedničko rješavanje problema

Hrvatski studiji su posljednjih dana glavna tema u studentskim krugovima. Donosimo vam, stoga, zaključke tribine „Rektore, imamo problem”.

Znanstveni kutak

Klub mladih Split

3. izdanje Znanstvenog kutka na temu "Kako organizirati Festival znanosti"

Tema 3. izdanja Znanstvenog kuta je „Na valovima svjetlosti u budućnost ili Kako organizirati Festival znanosti?“

Dobra ekonomija

Dizajn ekonomskog sustava

Dobra ekonomija preispituje se u Klubu mladih Split

Dražen Šimleša, Danko Valenčić i Marko Ban Splićanima će predstaviti lokalne primjere dobre ekonomije.

Knjige

Tribina: Paralelni svjetovi

Pisci i urednici raspravljali o knjizi kao neželjenom predmetu

Je li i zašto je knjiga u Hrvatskoj postala neželjen predmet tema je tribine na kojoj su sudjelovali knjižni stručnjaci Nenad Bartolčić i Ivan Sršen pod voditeljskom palicom Kristijana Vujičića.

Predstava "Tartuffe", Međunarodni festival Sanktpeterburške sezone

Međunarodni festival

Suvremena umjetnost Sankt Peterburga, i to najbolje od najboljih predstava, stiže u Zagreb

– Jedna plesna i tri dramske izvedbe predstavit će i neka od najvećih umjetničkih imena sanktpeterburške kazališne scene i tako zagrebačkim gledateljima ponuditi uvid u aktualna teatarska istraživanja ruskih umjetnika. – rekla je intendantica Dubravka Vrgoč.