LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
High5 i 33 bandom u Tvornici kulture

IZVJEŠTAJ High5: „Samo tvrdo, nema labavo”

Oko 1200 sljedbenika High5-a zafleksalo je u petak s trap-petorkom i uživala u hitovima poput „Iembi crnac“, „Kaj kaje“, „Cheez“, a i u stvarima s novog albuma „Schengengang“. Visoku peticu na stageu podržali su Bore Balboa, Mladi Kizo Manjača i Hiljson Mandela iz 33 bande.

Oko 1200 sljedbenika High5-a zafleksalo je u petak s trap-petorkom i uživala u hitovima poput „Iembi crnac“, „Kaj kaje“, „Cheez“, a i u stvarima s novog albuma „Schengengang“. Visoku peticu na stageu podržali su Bore Balboa, Mladi Kizo Manjača i Hiljson Mandela iz 33 bande.

Momci iz High5-a u petak su napravili mrtvi kaos u Tvornici, baš kao što su i obećali.

Hladni, Žugi, Riđi, Rade i Snajper su, pojačani s 33 bandom, odradili besprijekornu promociju albuma „Schengengang”. Zadovoljili uši svima koji su došli zafleksati s „visokom peticom”. 

Visoka petorka i drei und dreißig banditosi otvorili su trap-spektakl s „Ima ženske ima sve”, pjesmom s novog albuma.

Odličan beat pjesme odmah je probudio publiku, ali i nasmijao jer pjesma sadrži čuvene izjave jednog Roma, zvijezde s YouTubea koji je na upit o higijeni u gradu odgovorio: „Ima ženski, ima sve”.

Nakon odlične uvertire pala je još jedna pjesma s novog albuma – „FLXM”, svojevrsna oda fleksanju. 

high5 tvornica2
Izvor: Valentina Cetin/Zher.hr
 

Delirij kod otprilike 1200 obožavatelja izazvala je treća pjesma na set listi, „Iembi crnac”, jedna od njihovih najpoznatijih pjesama. Nije bilo osobe koja nije znala tekst, a većina je upoznata i s pjesmama s novog albuma. Album je izašao tek prije mjesec dana, no publika na koncertu nije zanijemila na novim stvarima, što dovoljno govori o tome koliko je album dobar i koliko nabrijane fanove ima High5. Za vrijeme iduće pjesme, High5-u se pridružio Mladi Kizo Manjača s kojim su izveli „Versace” s EP-a „Triestri”. Uslijedila je pjesma o ćaći – „Ivo Sanader”.

Bore Balboa, još jedan član trenta tre squadre, otpjevao je s High5-om „FREEGUCCI FREERADE” i „Rick Rojs” nakon kojih je uslijedila još jedna stvar novijeg vijeka – „Katy Perry”. Tada je na pozornicu stupio i Hiljson Mandela iz Kukusa s kojim su izveli i četiri pjesme od Kukusa, a to su „Putin”, „San Andreas”, „Pare parice” i „Epilepsija”, a uz Hiljsona nastupio je i Miki (def kluny). Prve dvije spomenute izazvale su najveću euforiju.

Sudeći po reakcijama i ovacijama, najveći favorit publike s novog albuma je pjesma „Žene Gazele”, nakon koje su pale „33 banda”, „Ponekad repamo” i „Robi Prosinečki”. Iako je za vrijeme cijelog koncerta publika proživljavala satisfkaciju i imala ruke u zraku, ipak je to malo više bilo izraženo dok su pjevali „Kaj kaje” i „Cheez”. Stvari kojima su finalizirali koncert bile su „Doktori”, „Pospi blunt”, „Doobie” i, za kraj, „Jackie Chan”.

Prošlo je samo godinu dana od prvog izdanja EP-a „Triestri” i nastupa u Tvornici s Prti Bee Geeem, a već sada pune Veliki pogon Tvornice. Broj sljedbenika High5-a neprestano raste i ovim su nastupom pokazali da zaslužuju veće koncertne prostore. Na njima je samo da nastave lansirati ovako dobre pjesme i prenositi odličnu atmosferu na koncertima. Kako i Žugi kaže u pjesmi „33 banda”: – Samo tvrdo, nema labavo". I, zaista, nije bilo ni jednog „labavog” trenutka na koncertu, a ni publika nijebila labava. Još da ima meda..

High5 tvornica3
 
izvor: Valentina Cetin/Ziher.hr