LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Promocija albuma „Mostovi“ Rundek Cargo Trija

IZVJEŠTAJ: „Apokalipso sviraju...“

U petak je u Tvornici održana promocija albuma „Mostovi“ u kreaciji Rundek Cargo Trija. Iako je publici falilo starijih pjesama, koncert je bio izvanredan.

U petak je u Tvornici održana promocija albuma „Mostovi“ u kreaciji Rundek Cargo Trija. Iako je publici falilo starijih pjesama, koncert je bio izvanredan.

Darko Rundek, Duco i Isabel održali su u četvrtak, 18. lipnja, predstavljanje novog albuma Mostovi za svoje najvjernije obožavatelje u Tvornici Kulture. Osim „friških“ uradaka, na set listi su se našle i starije pjesme s bogatog Rundekovog opusa.

„Ajde, ajde, još malo pa nestalo“, ponudio je tim riječima Rundek veselo raspoloženje publici, u maniri kakvog trgovca.

Ujedno su to riječi pjesme Džaba s novog albuma, kojom je otvoren koncert. Pjesma se svojim vedrim karakterom pokazala izvrsnom za otvaranje glazbene večeri.

Na repertoaru se potom našla Vidova, također s novog albuma, koju je Rundek posvetio svom sinu Vidu. Uslijedile su još tri pjesme s Mostova, od kojih su na najveće odobrenje naišle Indijska, koja je zarazila prisutne opojnim, orijentalnim prizvukom, i Don Juan, singl s novog albuma. 

Tvornica je bila ispunjena vrištanjem i gromoglasnim pljeskom kad je Rundek započeo pjevati Ruke. Vidljiva euforija nastavljena je pjesmom Uzalud pitaš, pa je nastupio ugodan spokoj uz pjesmu Sanjala si da si sretna.

Nakon paketa starijih pjesama, palo je još novih stvari. Bile su na set listi Mostovi, Vitamini i Ne zaboravi me. Dok su Mostovi i Ne zaboravi me nježnijeg karaktera, pjesma Vitamini je svojevrsan blues sa šaljivim rimama. 

Ponovno se temperatura u Velikom pogonu Tvornice povisila kad su zapjevali Bi Mogo Da Mogu i Ay Carmela. Nakon tih dviju pjesama starijeg datuma proizvodnje i još dvije stvari s novog albuma, oprostili su se s publikom s pjesmama Ula Ulala i Apokalipso, za vrijeme kojih je publika bila najmanje ukrotiva.

Osim što su odlični tekstovi i glazba sami po sebi bili dovoljni za stvaranje čarobne atmosfere, iza pozornice je lampicama bilo dočarano zvjezdano nebo koje je dodatno pridonijelo ugođaju. Mnogi su bili razočarani repertoarom, pošto su očekivali više starijih pjesama. Bilo je vidljivo da publika nije upoznata s novijim tekstovima, osim s Don Juanom. 

Razlog tome nije „loša roba“ na novoj ploči, nego se publika vjerojatno nije stigla toliko upoznati s novim pjesmama. Sudeći po kvaliteti novih pjesama, trebat će im samo malo vremena „da zadobiju plemenitu pljesan“ i da se usade u glave obožavatelja.

Posebne pohvale zaslužuje Isabel, koja je doslovce ubila violinu. Osobito je bio dinamitan njen solo na pjesmi Sanjala sam da si sretna, kada je zaradila najizraženije ovacije.

Unatoč tome što je nekima manjkalo starijih pjesama, ovo je ipak bila promocija novog albuma. Ako se zanemari to, koncert je bio prvoklasan. Ako žalite za ovim koncertom, stignete još poslušati Rundek Cargo Trio 18. srpnja na Medvedgradu, gdje će doživljaj zasigurno biti potpuniji.

U nastavku pogledajte dijelić atmosfere iz Tvornice.

FOTO: FACEBOOK